Подготовка за малкия човек - тема 28

• 32 537
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
И аз съм ЗА роботите и пестене на време. Специално за този бях пас. Иначе и аз чакам робот за прах, амаааа не се задава от никъде.
Уреда на Авент не е нищо иновативно, ако става с мултикукъра, не ти е нужен още един камък на плота.

Мразя камъни на плота. Заради това не взех машина за мляко и стоящ самостоятелно захранен стерилизатор. всеки луд с номера си Grinning

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:16 от The_Black_Hole

# 16
Може ли някой да пусне линк към тези кошчета за памперси?

# 17
Може ли някой да пусне линк към тези кошчета за памперси?

https://www.emag.bg/kosh-za-peleni-tommee-tippee-sangenic-twist- … e9dkaAnuREALw_wcB

Аз визирам този, може и по-евтино да се намери.

# 18
А таткото откри едно номерче, за което сега се сетих 😁 има едни ръчни машинки за фрапе (не от най-мощните) с тази машинка разбивахме млякото накрая преди са го махнем. Ставаше перфектно без нито едно балонче отгоре.

# 19
Ако млякото се разбърква с лъжица, също няма да има балончета.

# 20
Много скъпо в emag кошчето, аз го взех от Нотино за около 30тина лв.

https://www.notino.bg/tommee-tippee/twist-click-white-kosh-za-pe … duct_list-product

И това е касетка

https://www.notino.bg/tommee-tippee/simplee-sangenic-twist-click … duct_list-product

Пак са twist and click. Да не са някое менте моите...?

# 21
Като гледам  какви иновации има вече откъм техника, както това за млякото, този кош за памперси и посегна ли да се замисля дали да си вземем такива и се сещам за израза “ Едно време баба ти… “🤣🤣 и се спирам. И без тези неща ще успеем, но факт, който може да си ги позволи, защо пък не, улеснение си е до някаква степен ☺

Е, баба ни е ползвала пелени, които се перат на ръка и по цял ден пране. Еднократните памперси са си друга работа и наистина си миришат. Педиатърът ми има кош за памперси в тоалетната на кабинета и не дават да се изхвърлят памперси в общия боклук точно защото мирише.

А кърмата от гърдата пък е най-лесна и няма нужда от уред и винаги е с точната температура. Препоръчвам на всички бъдещи майки да прочетат материали за кърменето предварително и да се образоват, може дори с консултант за кърмене да се свържат предварително. Много малко жени нямат кърма, но в България масово се дават неправилни съвети за кърменето (детето под режим, вместо нощно хранене да се дава вода и тн, от които на много майки им намалява или даже спира кърмата). Тук във форума има доста материали също.

Аз родих в чужбина и тук имат адекватна помощ за кърменето, но аз ако не бях попаднала на добри консултанти в болницата, можех и да се откажа, тъй като мислех, че кърменето е нещо лесно, което идва от само себе си. Ами не е баш така, но ако в болницата нямате адекватна помощ, не важко предварително да знаете особеностите и като акушерките ви кажат да държите детето на режим и да му давате вода, да ги пропуснете тези "мъдрости" покрай ушите си.

# 22
За мен при кърменето няма режим, там е когато детето пожелае. То нито можеш да измерим колко кърма е приело, нито нищо. Това с през 2 часа и да се събужда детето не знам колко е ок. Аз мисля да се водя от детето. Сега, ако просто стои на гърда и се лигави, без да суче е друго нещо, нямам и намерение да го нося нон стоп на ръце с оголена гърда, пак ще има някакъв ред и режим (например сън само в неговото си креватче и опит да дефинираме деня и нощта), но ако е спало например 4 чака, няма да го будя да се храни, като се събуди само, тогава.

# 23
Записвам се в новата тема Kissing Face

Ние няма да взимаме кошче, консумативите му излизат бая скъпи и преценихме, че не си заслужава. Имаме кош на терасата, който се хвърля всеки ден.

Решихме да вземем дървена кошара, която ще е до спалнята ни. За хола още се чудим дали да взимаме отделно легло Thinking

# 24
Аз за хола ще го държа в гнездо и в люлките- шезлонг. Иска ми се да си спи само в кошчето и да знае, че там е мястото за сън и сложим ли го там, значи е време за сън. Дано имам успех Grin

# 25
Включвам се и аз с моите 2 ст принос по темата с кошовете за памперси - и аз съм набелязала коша от Нотино, чакам да стартирам с покупките. Касетки с пликчета за зареждане на много ниска стойност има в Шейн и ревютата са доста добри, на самите обяви пише дали са съвместими с конкретния кош.

# 26
По принцип не е хубаво бебето дълго да е в люлка, не е добре за развитието му, защото движенията са ограничени.

А кърменето на поискване, да. Но понякога се налага през два часа минимум и да се буди бебето да яде - когато е с ниско тегло или пък не наддава. Моето беше почти недоносено и трябваше да я будя, за да не свали кг опасно. И в първите две седмици не бива да се оставя повече от три часа без храна. Но ако иска по-често, няма проблем

# 27
Да се включа и аз. Ние кош за памперси няма да вземаме. Уреда за АМ, ако ми се наложи бих го взела - удобство си е, особено вкъщи. Аз харесвам технологиите създадени да помагат и улесняват ежедневието ни.
За храненето мисля да не будя детето, когато се събуди. Ако лекар каже, че поради медицински причини (поднормено тегло примерно) трябва да го будя и храня - да.

# 28
Благодаря за темата. Кош за памперси мислим да вземем. Аз гледах и тези, които също са с касети:

https://www.ozone.bg/product/angelcare-kalaf-za-kosh-za-peleni-d … ss-up-siv-368754/

Ще разгледам ревютата и на двата коша и ще решим кой да вземем.

За бебефон половинката ми предлага да вземем тази камера

https://www.ozone.bg/product/kamera-za-nablyudenie-tp-link-tapo-c200-byala/

Ако не ни допадне ще я ползваме за друго място и ще мислим за друга опция .

# 29
....
https://www.ozone.bg/product/kamera-za-nablyudenie-tp-link-tapo-c200-byala/

Ако не ни допадне ще я ползваме за друго място и ще мислим за друга опция .

Вземете С220, те са с по-добро анализиране четох. В Технополис са 58. Ние взехме такава и засега прекрасно разпознава хора, следи ги, котаракът също. Има и държачи в алито за кошара.

Общи условия

Активация на акаунт