Подготовка за малкия човек - тема 28

• 32 540
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
  • Телиш/Плевен
Ние няма да взимаме кошче, консумативите му излизат бая скъпи и преценихме, че не си заслужава. Имаме кош на терасата, който се хвърля всеки ден.
По същия начин процедирах и аз, имах обикновено кошче на терасата.

# 31
The_Black_Hole Добре, че писа. Половинката ми е пратил линк за 220, аз съм добавила в любими 200. Оправих си грешката в любими, че щях да поръчам грешната.

Baby brain-a от сега ме е подхванал.

Ще потърся и държащи за кошарата. Още веднъж благодаря.

# 32
Ние за бебефон взехме Philips Avent. Май така беше. Аз реално бях за камера, но ММ харесва разни играчки и честно казано, си го взе повече за себе си. Аз разлика не виждам с камерите...
Като иска, да дава пари. Иначе го взехме от OLX общо взето на повече от половин цена, от редовната.

Сега помирисах торбичките на нашето кошче - миришат си точно като на болница, мисля че ще има ефект, спрямо миризмата. То реално торбичките са важни, не толкова самия кош.

# 33

За бебефон половинката ми предлага да вземем тази камера

https://www.ozone.bg/product/kamera-za-nablyudenie-tp-link-tapo-c200-byala/

Ако не ни допадне ще я ползваме за друго място и ще мислим за друга опция .

Необходима ли е някаква карта за тази камера или може и без и да се използва само за гледане на живо?

# 34
За 220 има опция да се съхраняват данните на карта според описанието

https://www.ozone.bg/product/wi-fi-pan-tilt-kamera-za-nablyudeni … tapo-c220-731419/

В Технополис е на по-добра цена

https://www.technopolis.bg/bg/Sigurnost/SMART-IP-KAMERA--TP-LINK … b=availabilityTab

# 35
Пълнолуние, виж в технополис, има ги евтини.

За бебефон половинката ми предлага да вземем тази камера

Необходима ли е някаква карта за тази камера или може и без и да се използва само за гледане на живо?

Дада, няма проблеми в реално време. Имат бейби функция. Може да работят без "клауд" или карта, аз взех карти за под 10 лева. Ще използвам стар телефон за екран.

Ето примерни държачи от шейн:

# 36
Като говорим за стойки/държачи - идеи откъде мога да се сдобия с евтина за въртележката над леглото? Гледах в Шейн по 20-30лв са... В Емаг са също толкова, та ще взема от тук, ама някак за една пръчка ми се вижда много... 🫣

П.п говоря само за държача, имам си дрънкулките вече и съм влюбена в тях, ама просто бяха без стойка.... 🫣

# 37
Като говорим за стойки/държачи - идеи откъде мога да се сдобия с евтина за въртележката над леглото? Гледах в Шейн по 20-30лв са... В Емаг са също толкова, та ще взема от тук, ама някак за една пръчка ми се вижда много... 🫣

П.п говоря само за държача, имам си дрънкулките вече и съм влюбена в тях, ама просто бяха без стойка.... 🫣

Алито? Китайците трябва да са измислили всичко. Аз някакси не мога да си представя без стойка, че е продадено.

# 38
И ние сме със същата С220 и сме супер доволни. Да не говорим, че цената й е на половина от бейбифон или видеофон среден клас.
....

Вземете С220, те са с по-добро анализиране четох. В Технополис са 58. Ние взехме такава и засега прекрасно разпознава хора, следи ги, котаракът също. Има и държачи в алито за кошара.

# 39
  • до най-прекрасния мъж
Имаме бебефон, така си стои. Ползвахме го малко, но бързо го заменихме с камера, въпреки че никак не е лош като качество. Много по-удобно е с камера. Работи с приложение, може да се гледа от всякъде и от няколко устройства едновременно, стига да имат качено приложение и достъп до профила, пази записи 7-10 дни с карта памет. Камерите са с доста по-широк периметър, което е удобство, когато детето порасте. Сега, когато се наложи да оставя детето на друг човек да го гледа, мога да видя какво правят в момента, ако са в стаята й, да видя кога е заспала и колко е спала на обяд. Когато се наложи, си я пускам на телефона през деня или вечер, като заспи и си я наблюдавам. Може да се върти на 360° и да следи движение. А и цената е три пъти надолу, спрямо видеофона.
По отношение на кош за памперси - напълно излишна покупка. Обикновен кош за отпадъци с капак върши същата работа. В началото памперсите не миришат, започват едва при захранването, но тогава вече бебетата не акат по 10 пъти на ден, а по 2-3. При изхвърляне редовно на кошчето, няма миризма.
Уред за мляко не съм ползвала. Термос със студена преварена вода, термос с гореща и смесвах от двата, до достигане на Т. Като свикнеш за няколко дни, после става рутина и е лесно. Ползвах уред за затопляне на бутилки, но бързо го прибрах. С термосите става по-лесно и бързо. Даже единият беше с помпа и се наливаше супер лесно водата. Млякото разтварях с въртеливи движения, за да няма балончета.
Уред за пюрета също имах. Напълно излишна джаджа. Пробвах го два-три пъти и го прибрах. Взех си кукър, когато детето беше на 6 м и съжалих защо не съм купила по-рано, за да му свикна и да захраня с домашни пюрета. Варях на пара и пасирах с обикновен пасатор. Ползвам си го и сега за цялото семейство и готвя почти всичко на него, а е на цената на хубав уред за пюрета (моят е комбиниран и запича също и го взех за около 400 лв). Тези уреди се ползват едва няколко месеца и считам, че са напълно излишни.
Аз ги ползвах назаем и добре че. Ако не ми ги бяха дали, щях и аз да се набутам да купя, водена от всеобщите хвалебствия. А всъщност не са нищо особено и за мен твърдо не си струват.

# 40
На мен пък бебефонът  радиовръзка ми е в топ 3 покупки. Трябва му само ток и работи безотказно. Имаме и камера вкъщи, но нещо не се спогаждаме. Та за всеки е различно. Много зависи от потребностите и начина на живот на семейството.

# 41
Ами толкова за столчетата и инфлуенсърите. Аз наистина съм в шок. Явно от Токуда нямат изискване да изпишат бебето със столче. Ако до преди 10-15 години не се говореше за това, разбирам, но в днешно време да си возиш така детето… Да не си информиран за опасността… Да се имаш за светски човек, да имаш телефон и интернет…. Не го разбирам, наистина!

Съжалявам, ако някой го намира за офф топик, но не се сдържах.

# 42
Стииига бе... Хората по всевъзможни начини се опитват да превъзпитат дивото ни племе, без извинение, да вози децата си безопасно, защото по-ценно от живота няма. В същото време някакви "известни" с известността си излизат и разрушават всичко изградено дотук...
Тези заслужават докладване и публичен линч...

# 43
Просто всеки си мисли, че на него няма да се случи и “То ей тук на близо, какво толкова”. А при новородено е просто безумно. Дори и едно леко ПТП може да нанесе трайни увреждания на малкото му мозъче. И да пишеш на такива хора, те ще го сметнат за хейт.

# 44
Как не миришели памперсите преди захранването? При моето бебе, не миришеше акото първите седмици (но напиканото си миришеше), но после като почнат да се населват червата с бактерии и да се изгражда чревната флора, си миришат. Аз само по миризмата я усещам, че се е наакала, а е 100% на кърма. Таткото не я усеща обаче, явно неговото обоняние е по-слабо, но си миришат 100%.

Общи условия

Активация на акаунт