Подготовка за малкия човек - тема 28

• 32 540
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Ами толкова за столчетата и инфлуенсърите. Аз наистина съм в шок. Явно от Токуда нямат изискване да изпишат бебето със столче. Ако до преди 10-15 години не се говореше за това, разбирам, но в днешно време да си возиш така детето… Да не си информиран за опасността… Да се имаш за светски човек, да имаш телефон и интернет…. Не го разбирам, наистина!

Съжалявам, ако някой го намира за офф топик, но не се сдържах.

Забавното е, че са със същото одеяло за изписване, без дупки за коланите на столчето за кола, което коментирахте по - напред Laughing

# 46
Миришат си памперсите, но аз ползвам обикновено кошче от икеа + ароматизирани торбички за памперс от ДМ. Е не ми мирише нищо в спалнята, може като отворя кошчето и съм над него да се усети миризма, но до там.

# 47
Ами толкова за столчетата и инфлуенсърите. Аз наистина съм в шок. Явно от Токуда нямат изискване да изпишат бебето със столче. Ако до преди 10-15 години не се говореше за това, разбирам, но в днешно време да си возиш така детето… Да не си информиран за опасността… Да се имаш за светски човек, да имаш телефон и интернет…. Не го разбирам, наистина!

Съжалявам, ако някой го намира за офф топик, но не се сдържах.

Забавното е, че са със същото одеяло за изписване, без дупки за коланите на столчето за кола, което коментирахте по - напред Laughing

Какви дупки да има одеялцето като то столче няма?

# 48
Взехме камера с приложение на до 6 телефона/таблета. Много е удобно, всяка от нас може отвсякъде да наблюдава детето и не се ангажираш да мъкнеш бебефон с теб насам-натам, а телефона така или иначе е винаги при нас. Инсталирахме приложението и на един стар телефон, който не ползваме, за да можем да си ползваме телефоните и да наблюдаваме детето едновременно.

Имах кош за памперси и го продадох още преди раждането. Много беше малък, събира малко памперси и след това трябва да му купуваш касета за 20 лв?! Абсурд.
Купихме голям (стилен) кош за боклук с педал и го сложихме отстрани на повивалника (повивалникът ни е мебел по поръчка) под прозореца, така че дори не се вижда. Вътре слагам чувал, а памперсите слагам в торбички за памперси и ги хвърлям в коша. Изключително удобно и не мирише (ако завързваш торбичките). Педалът е много удобен, защото с крак отваряш коша, а двете ръце ти остават свободни за да държиш детето и да хвърбиш торбичката.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:48 от Skady

# 49
Миришат памперсите и още как. Първо дете ми е, но имам сестра, с 10-годишна разлика, племенници и знам какво е. Самото жилище мирише специфично, но в повечето случаи обитателите му не забелязват, защото са свикнали. Говорим за хора, които не остават памперси да застояват в жилището. Затова задължително исках такова кошче, със специални торби за миризма и дезинфекция. Ще видим още малко дали ще работи.

За Бачорски - все пак говорим за доста нискоинтелигенти хора, не се учудвам, нито са ми за пример. Иначе изискването за новородено в кошче е законово. Мислех, че болниците имат задължение да следят, но не е така. Достатъчно е само да го включат като изискване в списъка за изписване и от там - лична отговорност

За бейбифоните/камерите - нашият също има wi fi връзка и може едновременно от няколко телефона от разстояние да се включим. Има и 360°. Разликата с камерата са микрофоните, което не знам колко оправдава цената. А да, има и песнички и разви шумове, което спестява  от покупката на разни уреди за тях, че и те по 100 лв...

# 50
Е как да следят болниците всяко семейство, което изписват. Да ходят до колата лично да проверяват и да се возят с тях до вкъщи? Те Бачорски може и да имат кошче в колата, но да не са сложили бебето в него. Това нито има как да го контролира болницата, нито е тяхно задължение според мен. Всичко си е до манталитета на родителите...

# 51
Реално всеки престъпил  “ Изхода” на болницата си бере грижата сам. Какво, как, защо, си е вече техен проблем, не на персонала😄 те може и с кош да са излезли и след това да е решил да го гушка до дома си🤷♀

# 52
  • България
Скрит текст:
Имаме бебефон, така си стои. Ползвахме го малко, но бързо го заменихме с камера, въпреки че никак не е лош като качество. Много по-удобно е с камера. Работи с приложение, може да се гледа от всякъде и от няколко устройства едновременно, стига да имат качено приложение и достъп до профила, пази записи 7-10 дни с карта памет. Камерите са с доста по-широк периметър, което е удобство, когато детето порасте. Сега, когато се наложи да оставя детето на друг човек да го гледа, мога да видя какво правят в момента, ако са в стаята й, да видя кога е заспала и колко е спала на обяд. Когато се наложи, си я пускам на телефона през деня или вечер, като заспи и си я наблюдавам. Може да се върти на 360° и да следи движение. А и цената е три пъти надолу, спрямо видеофона.
По отношение на кош за памперси - напълно излишна покупка. Обикновен кош за отпадъци с капак върши същата работа. В началото памперсите не миришат, започват едва при захранването, но тогава вече бебетата не акат по 10 пъти на ден, а по 2-3. При изхвърляне редовно на кошчето, няма миризма.
Уред за мляко не съм ползвала. Термос със студена преварена вода, термос с гореща и смесвах от двата, до достигане на Т. Като свикнеш за няколко дни, после става рутина и е лесно. Ползвах уред за затопляне на бутилки, но бързо го прибрах. С термосите става по-лесно и бързо. Даже единият беше с помпа и се наливаше супер лесно водата. Млякото разтварях с въртеливи движения, за да няма балончета.
Уред за пюрета също имах. Напълно излишна джаджа. Пробвах го два-три пъти и го прибрах. Взех си кукър, когато детето беше на 6 м и съжалих защо не съм купила по-рано, за да му свикна и да захраня с домашни пюрета. Варях на пара и пасирах с обикновен пасатор. Ползвам си го и сега за цялото семейство и готвя почти всичко на него, а е на цената на хубав уред за пюрета (моят е комбиниран и запича също и го взех за около 400 лв). Тези уреди се ползват едва няколко месеца и считам, че са напълно излишни.
Аз ги ползвах назаем и добре че. Ако не ми ги бяха дали, щях и аз да се набутам да купя, водена от всеобщите хвалебствия. А всъщност не са нищо особено и за мен твърдо не си струват.

Съгласна съм с вас!

Купихме 2 камери от Алиекспрес, който са hd, включват се към ток и чрез приложение се следи през няколко устройства. Но и преди сме купували различни модели, та знаехме какво ни трябва.

Мисля да процедирам по същия начин с памперсите. Имам купени и няколко ароматизирани вида торбички за всеки случай. Но при нас всеки ден се изхвърля боклук без значение малко или много, така че не виждам проблем.

Относно всякакви уреди - на пръв поглед, струват ми се моментни удобства, но после чистенето им, заемат място, пък и ако имаш сходни уреди, по-добре. В голяма степен е един голям бизнес.

# 53
Защо пък болницата да е длъжна да следи кой има столче за кола и кой не? Това е лична отговорност на всеки родител и всеки си носи последствията. За първи път виждам тези "инфлуенцъри", но беше достатъчно само да си отворят устите в първото стори, за да си направи човек извод колко функциониращи неврона имат. Ако някой ги следи и взема пример как да си гледа детето от тях - още по-зле за него.

Камера или бебефон не мисля не взимам за момента, защото бебето поне през първите 6 месеца, ако не и до годинка, планирам да спи в нашата спалня. Иначе си запазих в любими показаната по-рано камера на Tapo. Тя има ли звук, или е само картина?

# 54
От болницата би трябвало да изискват бебето да се изведе от самото заведение в бебешко кошче за кола. Мисля, че във всяка болница го има като изискване към списъка за изписване. Обаче не се оказва контрол

# 55
Ние имаме и камера, и бенефон. Камерата вяползваме някой път, въпреки че бебето спи при нас през нощта. Но някой път (все по-рядко напоследък), тя заспива в кошарката през деня и с камерата я гледаме от таблета от другите стаи, докато вършим нещо

# 56
А защо да го изискват, КРР? Болницата не е КАТ. Освен това има хора, които нямат собствен автомобил/ не шофират/ живеят на пешеходно разстояние от болницата и тн. Това, че са го добавили в списъка, е за улеснение на родителите.

# 57
Камера или бебефон не мисля не взимам за момента, защото бебето поне през първите 6 месеца, ако не и до годинка, планирам да спи в нашата спалня. Иначе си запазих в любими показаната по-рано камера на Tapo. Тя има ли звук, или е само картина?
Има и звук.
Ако й включите notifications, на телефона излиза известие като се движи бебето, в такъв случай даже не е необходимо да се гледа постоянно тел.

# 58
  • София
Момичета, извинявам се, че не пуснах да ви пусна новата тема, тотално тия дни не мога да стигна до форума.С бебе и първолак купонът е пълен и не ми  остава много време.
tivancheva благодаря за новата тема!

Машината за АМ според мен е абсолютно безсмислена покупка, голямото ми момче е отгледано на АМ и в един момент ти става абсолютна рутина, да не говорим, че той до много късно имаше нощтни хранения и спях с термоса с топла вода, дозички АМ и шишето до спалнята, за да не ставам до кухнята за всяко негово нощно ядене.
 Кош за памперси, чудех му се, после реших, че ще е поредното нещо вкъщи, на което трябва да следя консумативите.
 Уред за затопляне на бутилки, на мен пък ми влиза в супер употреба в момента за затопляне на купешките пюрета.И евентуално ако давам кърма от хладилника по някакъв изключителен случай.

Сега захранвам, тия дни за пръв път ще пробвам и машинката за пюрета на Mappy.
Вярно е ,ползва се малко , но ми се струва,ще ще в удобство от гледна точка на това,че се цапат малко неща ,не мислиш как ще забравиш котлона (Загори тенджера съм аз,не знам за вас) ,всичко става бързо и чисто, и на едно място.

По темата със столчетата за колаи аз не мисля че е задължение на болницата да следи кой какво прави извън болницата.
То по тази логика трябва и по домовете да ходят, да гледат в какви условия се отглеждат децата.
Ти първа ще се сблъсквате с родителско безхаберие на тема столчета за кола (и не само, но културата ни на шофиране и отношение към децата ни е доста показателна и за възпитанието ,което им даваме).Ще срещате малки деца,реещи се свободно по задната седалка и такива седнали в столче,но без закопчан колан, или в скута на баба си/дядо си/майка си 😔 
Бебефон имаме камера на Kikaboo ,много се чудехме между Wifi и класически бебефон, накрая взехме камера, за да не се съобразяваме с обхвата й.Нямам забележки, ползваме си я,особено в началото бебето ми като беше с рефлукс ,не смеех до тоалетната да отида спокойно, без да гледам камерата. Сега просто си свързвам камерата със стария телефон и вечеряме спокойно, без да слухтим.

Между другото поръчах си от Kindermarket доста изгодни шишета на Avent Naturals ,защото реших, че е време просто да подменя наличните.Който ги ползва или ще си взима ... нападайте.
https://kindermarket.bg/philips-avent

# 59
На нас от Токуда и на близки във Вита ни казаха, че е задължително и едва ли не, не изписват бебето, ако не се изнесе в кошче.
После, обаче реших да проверя закона, защото ми стана странно и нямат такова задължение от болниците. По-скоро се слага в списъка от гл.точка на сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт