Подготовка за малкия човек - тема 28

• 32 994
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, може ли някой да ме насочи за бебешките дрешки като съотношение качество - цена откъде е добре да се купят. Важно ми е качеството на материята, не толкова шарки и цветове. Гледах сайтовете на Вис Виталис, НМ, търсих из разни бг сайтове за Рач и Тополино, но съм напълно невежа колко е нормално да струват. Трябва да поизбера вече неща, че за момента бебчо си има едни терлички само, купени от една мила баба на пазара, когато му разбрахме пола, ама не може само с тях да я кара. И доколкото разбирам, 50-ти размер бързо ще се израстат, гледаме повече 56-ти да вземем, нали? Като HM са леко уголемени, поне според това, което прочетох.

# 61
Аз купих от HM, Zara и чакам няколко от About you на Name it. И няколко бодита от Лидл. Взехме основно 56 размер. Ако са големи таткото ще купи набързо.

Но и аз чакам първо дете и съм като в непозната вселена.

# 62
  • България
Здравейте, може ли някой да ме насочи за бебешките дрешки като съотношение качество - цена откъде е добре да се купят. Важно ми е качеството на материята, не толкова шарки и цветове. Гледах сайтовете на Вис Виталис, НМ, търсих из разни бг сайтове за Рач и Тополино, но съм напълно невежа колко е нормално да струват. Трябва да поизбера вече неща, че за момента бебчо си има едни терлички само, купени от една мила баба на пазара, когато му разбрахме пола, ама не може само с тях да я кара. И доколкото разбирам, 50-ти размер бързо ще се израстат, гледаме повече 56-ти да вземем, нали? Като HM са леко уголемени, поне според това, което прочетох.

Купих от Синсай дрешките основно, но получих от Пепко, Кик и от Англия ми пратиха. Бих казала, че от всеки магазин ще ми влезнат в употреба - някои са по-големи, други малки за един размер или по-тънки, по-плътни. Бих казала да пробваш от няколко места по малко.

# 63
Съотношение цена/качество бих препоръчала HM. Лидл също има много добри попадения, но там проблемът е, че не са постоянен асортимент. Кик също са качествени. На мен от синсей или страшно ми се свиха нещата или тотално не си отговарят на размера (бебето ми е на 2м, 56см, в момента гащеризон 68 размер му късее....) много се раздърпвят конци, циповете не са ок, не препоръчвам.

# 64
От средния клас съм най-доволна от НМ, от по-ниския - Синсей и Пепко, особено Синсей. Като за тези цени качеството им е добро, аз поне не съм имала проблеми с материя, в смисъл нито са се раздърпвали или свивали, нито са ставали на топчета.

# 65
  • до най-прекрасния мъж
Аз пробвах Джордж, НМ, Рейни на Вис Виталис, Синсей, Лидл, Кауфланд, Пепко. Най-качествени са на Джордж и НМ, но предвид, че докъм втората година се носят много кратко, считам, че са скъпи. На Вис Виталис са хубави и малко по-бюджетни. Синсей се смаляват много при пране, пробвах и бебешки, наскоро пак взех. Имат хубави попадения, но вземам поне номер-два отгоре. Лидл са доста качествени за цената си. Пепко са средна работа, скъсяват се и те и купувам следващ размер, но пък предвид, че докато се износят, умаляват, не са лош избор. Сега пазарувам основно от Пепко и Лидл, по-рядко от Синсей.

# 66
Моята идея за сега да е ги пускам в сушилня и за това заложих на HM основно. Прочетох в старите теми, че от Sinsay се свиват и за това и взех само 3 неща от там. 2 от тях са от онлайн поръчка и щампата е покъртителна, но не ми се занимава са я връщам.

Забравих да допълня, че повечето дрехи от промоции и реално са взети на добри цени.

# 67
На мен пък Синсей повече ми харесват от Пепко. Пепко са умалени. Ето - ританки 74 размер са й вече малки, а е около 65-8 см. На ХМ още й стават бодита 62 размер, тези 68 са й една идея широчки. Може би ХМ са някакъв среден вариант като качество. Некст харесвам аз, но са си скъпички за бебешки дрехи. Просто в началото сменят бързо размера, а и ако следва друг сезон и изцяло трябва да се смени гардероба. Зависи си от бебето, но според мен няма смисъл от 50-ти размер, освен ако не се е родило много дребно. Бързо ще дръпне за 2-3 седмици. Дори и 56-ти размер леко да са му големи, бързо ще го изпълни. Ако имате и сушилня, не се презапасявайте с много дрехи. Моята е комбинирана, пускам я през нощта и на сутринта всичко е изпрано и сухо. А и отделно на това все ще ви подарят някоя и друга дрешка роднини и приятели. За начало купете по 5 бр от всичко. После лесно се докупува още. А и ще видите как върви детето. Като са новородени те изобщо не цапат дрехи. Моето бебе се случи да оака дрехи като започна да шава. В началото не е цапала. Сега се захранваме и се цапа повече. Отделно се върти и понякога не слагам добре памперса и изненада 😀 Та за началото дайте по-скромно с дрехите.

# 68
О, моето новородено си цапаше редовно, обича да повръща тя. Също и при смяна на памперса обича да се изпикава между двата памперса.

# 69
  • до най-прекрасния мъж
Моята дъщеря се роди 47 см и 56-ти размер й ставаше точно 3 седмици. В 50 изобщо не се побираше. Имайте предвид, че повечето дрехи няма как да ги носи точно до достигане на определените см. Аз съм забелязала, че когато достигне горе-долу 3-4 см преди даден размер, е време за следващият. В момента е 100 см и носи 110, че и 110/116. 104 вече й късее и на ръкавите, и на крачолите. А само преди три месеца, когато ги вземах тези дрехи за тръгването й на детска градина, й бяха дълги.
И моята повръщаше, преобличала съм и по три-четири пъти на ден. Ако се случи да не върне или да не пропусне памперс, е можела да изкара с един ромпър и 2-3 дни.

# 70
А също и често като я кърмя, се разлива мляко навсякъде, тече много и дрехите на бебето се намокрят също

# 71
И моята връща, но винаги с бандани. Даже сега взех още, защото продължава да връща мляко и вече много се и лигави. Но дрехи като новородено почти не ми е цапала. И рядко се е напишкала между памперси. Един път в кърпата от банята до стаята й това е. Явно си е до дете. На мен банданите са ми най-оборотни.

# 72
  • София
На нас от Токуда и на близки във Вита ни казаха, че е задължително и едва ли не, не изписват бебето, ако не се изнесе в кошче.
После, обаче реших да проверя закона, защото ми стана странно и нямат такова задължение от болниците. По-скоро се слага в списъка от гл.точка на сигурност.
Моето от Шейново го изписаха на ръце,акушерката го даде на таткото,и дума не е ставало за кошче .

# 73
Каката (вече на 4г.) съм я отгледала в дрешки от HM, Лидл и Pepco. На Sinsay бях взела някои дрешки и всички ми се свиха в сушилнята (нашата е на Bosch) съответно ако много ми се иска да купя нещо от там предимно го взимам с размер нагоре. От Лидл и HM също съм много доволна, убила съм ги от пране и сушене и не са мръднали, сега второ момиченце ще изгледат Relaxed Ако сте от София също хубави и евтини попадения могат да се намерят в аутлета на LC Waikiki в кв. Фондови Жилища, но там се появяват накрая на сезона или не винаги имат разнообразие от размери.

Моята идея за сега да е ги пускам в сушилня и за това заложих на HM основно. Прочетох в старите теми, че от Sinsay се свиват и за това и взех само 3 неща от там. 2 от тях са от онлайн поръчка и щампата е покъртителна, но не ми се занимава са я връщам.

Забравих да допълня, че повечето дрехи от промоции и реално са взети на добри цени.

# 74
  • София
Здравейте, може ли някой да ме насочи за бебешките дрешки като съотношение качество - цена откъде е добре да се купят. Важно ми е качеството на материята, не толкова шарки и цветове.
На мен съотношение цена-качество най-много ми допада в Wikikiki и английските George продават се по Фейсбук групите.

Общи условия

Активация на акаунт