Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 089
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Очаквам първо бебче през юни. Искам да питам онези, които вече са минали по този път, кога са започнали с покупките за малкия човек. И също, ако имате представа, бебешките магазини пускат ли великденски намаления и ако да, заслужават ли си? Благодаря! 😊

# 196
И аз родих Юни. Няма значение кога ще започнете, стига да не сте суеверни и да оставите всичко на мъжа. Ние купихме първо количка, защото беше на промоция. Трябваше да оправим детската стая и след това започнах да трупам неща, за да не ги подмятам преди това. Вече прането беше накрая. Като цяло това си е лично предпочитание кога да започнете. Също и от финансова гледна точка. Като е поетапно по- не се усеща разхода.

Не знам детските магазини да правят великденски промоции, по-скоро за 1-ви Юни. Също така не е нужно всичко да взимате на куп. Покупките продължават и след като се роди. Важното е в началото да има къде да спи, какво да яде (ако не кърмите) и да е облечено. Примерно ние в началото не ползвахме коритото заради пъпчето. Това е покупка, което не е казано задължително да я имате преди да родите. Количката също няма да ви трябва първите 1-2 седмици. Искам да ви кажа да не се филмирате, ако не успеете с всичко. Просто вземете важните неща. Другите като изскочат промоции. Иначе от Амазон си взехме някои неща, които там бяха много по-евтини от тук.

# 197
Аз съм за края на юни и от тоя месец започнах честно казано. Искам да съм подготвена и да си изпипам нещата аз както реша.
А първото ми дете бях млада и глупава, нищо не бях купила, като родих майка ми подготви всичко докато бяхме в болницата, но не се оплаквам - нищо не ми липсваше. Сега обаче вече не е по силите й, все пак минаха 14 години и съм взела нещата изцяло в свои ръце, даже не оставям и таткото да се меси много много..... 😁😁

# 198
  • Варна
Започнах да купувам по някоя дрешка от рано. Набелязах всичко и в 7 месец основно купихме големите неща( уцелихме черен ноември). В 8 месец сглобихме мебелите, в края на 8 ми прах и гладих, ама тежко ми беше. Ако знаех по- рано щях да я свърша тази работа.

# 199
Здравейте! Очаквам първо бебче през юни. Искам да питам онези, които вече са минали по този път, кога са започнали с покупките за малкия човек. И също, ако имате представа, бебешките магазини пускат ли великденски намаления и ако да, заслужават ли си? Благодаря! 😊

Аз съм следващия месец, но количка купих като е на промоция (реално май бях 5ти тогава). После за останалите неща - когато го намалят. По черен петък и коледа имаше доста намаления. Всичко съм взела поне с 30% по-малко. Еми за толкова дреболии 30% се оказаха доста пари.

Аз не смятам за правилно да се доверим за два/три дни бащите да купуват всичко на тагадък. Това е супер много работа, освен това не всички шофират. Това е натоварващо за тях. Не смятам, че е работа за бабите да идват в къщата и да ми перат/гладят нещата.

# 200

Някъде към 15-16 гс почнах да се оглеждам и преди третия триместър бях купила или намерила повечето неща. В третия триместър вече ми беше доста тежко, та се радвам, че по-отрано бях направила тези неща. Не съм гладила, напълно ненужно е. Бяха ми останали още някои неща за приготвяне вкъщи в деветия месец и взеха, че ми изтекоха водите тогава. Радвам се, че повечето неща вече бяха свършени и столчето вече беше инсталирано в колата.

Иначе за мен е важно таткото в началото да помага с грижата за бебето, не да пазарува. По-важно е да се научи да сменя памперси, а не тепърва да купува основни неща.

Дрехи почти не сме взимали, дадоха ни много използвани и после много роднини точно дрехи искат да подаряват. Е, оказа се, че ни трябваха малко дрехи за недоносени в началото, но това предварително нямаше как да го знаем.

# 201
Започнах да пазарувам дрехи в 7-ми месец. Като по-големите неща, като кошарата например взех сега в средата на 8-ми месец. Количката ще я купя след раждането. Не виждам смисъл да купя всички неща и 4-5 месеца да стоят да събират прах.

# 202
Ние купихме някои от нещата през 6я месец. Сега съм в средата на 7ми и поне при мен вече става по-сложно с обикалянето по магазини, а имаме да пазаруваме още не малко неща. Изморявам се бързо, в някои дни имам болки в корема, от киселините ми се гади. Според мен, ако имате време обиколете и набележете какво искате да вземете и когато се почувствате готови купувайте. Ако имате време може да следите и за добри ценови оферти и тн.

# 203
А какви превръзки за след раждане избрахте.
В сайта на гален виждам някакви, които се водят урологични гащи и има различен брой капки.

# 204
Розичка още не съм взела, но има на Canpol за след раждане.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/canpol-damski-sledrodilni-higien … 903407730035.html

Имат и с крилца дневни и нощни:
https://www.ozone.bg/product/canpol-babies-sledrodilni-higienni- … tsa-noshtni-8-br/

https://www.ozone.bg/product/canpol-babies-sledrodilni-higienni- … -s-kriltsa-10-br/

Имат и еднократни гащи за след раждане.

https://www.ozone.bg/product/canpol-gashti-za-ednokratna-upotreb … ane-razmer-m-5br/

Мисля да взема такива за момента. Ако някой ги е ползвал и може да сподели мнение ще е супер.

# 205
Тия последните на Canpol от Озон са пълно зле. Първо, че най-големия номер са като за С/М жена, второ че са толкова тънки, че не знам какво биха направили.

# 206
А какви превръзки за след раждане избрахте.
В сайта на гален виждам някакви, които се водят урологични гащи и има различен брой капки.

Аз се бях запасила с едни огромни, но се оказа, че обикновените превръзки си бяха достатъчни, бях със секцио (по спешност, не планирано)

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:15 от Zimk02

# 207
  • до най-прекрасния мъж
Приятелка ми даде големи и дебели превръзки, не помня марка. В розова опаковка. Реално да съм ползвала 2-3. В болницата, в която аз раждах, дават техни. Сложих си голяма от вкъщи, като ми изтекоха водите, понеже още си течах, да не мокря навсякъде. Вкъщи след раждането вече си бях с нормална нощна превръзка.
Относно бельото - взех си дълбоки памучни бикини. Свършиха ми перфектна работа. Така или иначе, първите 1-2 дни се стои без бельо, само с превръзка (спешно секцио). После голямото кръвотечение е отминало и памучното бельо е достатъчно добро и не се цапа.

# 208
Здравейте, искам да ви попитам относно тези камери от Технолопис за които сте писали напред в темата. Тъй като имаме намерение бебчо да е в отделна стая, тези камери вършат ли работа като бейбифон, веднага да сигнализират при движение и тн?

# 209
Здравейте, искам да ви попитам относно тези камери от Технолопис за които сте писали напред в темата. Тъй като имаме намерение бебчо да е в отделна стая, тези камери вършат ли работа като бейбифон, веднага да сигнализират при движение и тн?

За таро с220 да, хубаво е да имате добър интернет в стаята. Идеално се справят с котарака ми.

https://www.youtube.com/watch?v=O8dUEbxYsWc

Общи условия

Активация на акаунт