Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 165
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте бъдещи мами Hug
Очакваме второто си момченце юни месец, но вече лека-полека започнах с пазара.

С големият ми син бях намерила комплект от 3 подложки (чаршафчета) с ластик за матрачето на количката. Бяха ми много удобни.
Сега обаче търся и ми излизат само цели комплекти, които включват и одеалце и възглавничка и тнт от цени 40-50-60+ лв.

Срещали ли сте някъде само облечки за матрачето на количката на нормална цена?
Ако не намеря ще ходя някъде да ми ушият, но все се надявах да успея да купя готови.

И аз много търсих протектори и чаршафи за количка и финално успях да намеря в този магазин - https://moebebe.com/komplekt-3br-charshafi-za-bebeshka-kolichka https://moebebe.com/komplekt-2br-charshafi-za-bebeshka-kolichka, имат и протектори за колички също.

# 316
Много ви благодаря! Heart
Не знам защо като търсих аз не ги намирах. Joy

# 317
Много ви благодаря! Heart
Не знам защо като търсих аз не ги намирах. Joy

Аз взех от шейн

Има прекрасни чаршафи с ластик в Шейн, но нещо ми излизат последно цените по-солени там.
Скрит текст:

И стават идеално.

Скрит текст:

Казаха ми, че възглавници на детето не трябва до 2 години, ще се доверя. За отгоре имаме одеалце и муселинови пелени.

# 318
Добър вечер, дами. Искам да се запася с памперси, видях добра промоция на Pampers, към които съм се насочила. Може ли онези с опит да кажат приблизително колко пакета (30 бр) ми трябват размер 0 и 1, и евентуално към кой месец се минава на размер 2 и 3? Много благодаря ❤️

# 319
  • България
Добър вечер, дами. Искам да се запася с памперси, видях добра промоция на Pampers, към които съм се насочила. Може ли онези с опит да кажат приблизително колко пакета (30 бр) ми трябват размер 0 и 1, и евентуално към кой месец се минава на размер 2 и 3? Много благодаря ❤️

Аз директно купих пелени Huggies Extra Care размер 2, 3-6 кг, тъй като очаквах малкия да е над 3-те кг въпреки че родих в 36 г.с. + 5 дни със секцио. И в момента ни вършат добра работа, даже се запасих с още няколко пакета с размер 2.

# 320
  • Телиш/Плевен
Моят съвет е да не се запасяваш предварително, защото можеш да прочетеш и във форума, за всяка марка памперси има както доволни, така и недоволни майки. Най-важното е да му понесат на бебето, но не са за пренебрегване и фактори като протичането, от това май се оплакват повечето. Вземи един пакет за проба и ако всичко е наред с него през първите дни, тогава купи още.
Размерът зависи от теглото на бебето, на всички пише долна и горна граница на килограмите. Това е ориентирът, а в повечето случаи се минава на следващ размер, когато бебето наближи горната граница. Например, ако пише от 3 до 6 килограма, в повечето случаи времето да се премине на следващия размер е когато бебето е 5 килограма.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 21:22 от Лале в дъжда

# 321
  • до най-прекрасния мъж
0 е за недоносени бебета, ако всичко е нормално, не Ви трябват такива. Ние с 1-ца изкарахме много малко, може би 2-3 седмици и минахме на 2. Предвидете си 1-ца по около 8-10 памперса на ден макс. С 2-ка изкарахме докъм 3-4 месец някъде. Зависи колко голямо се роди детето, може и направо на 2-ка да минете, ако е едро.
Постоянно има промоции на памперси някъде, така че не вземайте големи количества. Ние сменихме 3-4 вида и все се връщахме към Памперс, но има доволни и от други марки. При мен Лупилу и Пуфис протичаха, Мамия ползвахме известно време, но само денем, нощем си ползвах Памперс Премиум Кеър.

# 322
1-цата малко се ползва. 2-ка взех голям кашон около 200 бр и после минах на 3-ка. От 0 няма смисъл, ако бебето не е много малко. И 1 и 2 също се ползват малко.

# 323
Към кои столчета за кола сте се насочили като модели?
Наблюдения за Joie и Maxi Cosi?

# 324
Към столчета с Plus тест. След като гледах видеата на краш тестове на обикновени столчета за по 300 лв - как се смачкват, чупят, изхвърчат, и детето в тях понася травми, несъвместими с живота - се отказах да ползвам такова. Харесала съм Besafe и Axkid. Някои от моделите им имат допълнително място за краката, когато детето се вози назад. Също така се ползват до 7-годишна възраст, което ни е критерий предвид финансовата страна на нещата.

# 325

Ние от баткото имаме Cybex Aton 5 и Cybex Sirona Z i-Size. И двете става от 0+ месеца.
Като цяло техните столчета са сертифицирани по ADAX и имат високи резултати.
Или както са ти казали по-горе BeSafe, AxKids, които са с Plus Test.

# 326
Гледам с Plus test, и в сайта на Plus test попадат тези марки Joie и Maxi-cosi.
Besafe гледах и това, което ми хареса не влиза в Plus test - izi turn b i-size Sad

# 327
  • Варна
Besafe гледах и това, което ми хареса не влиза в Plus test - izi turn b i-size Sad

izi turn b i-size е аналогичен на izi twis b i-size, който е минал Plus test.
Ако се използва само обратно на движението (както се ползва izi twis b i-size) тогава все едно имате izi twis b i-size

# 328
  • до най-прекрасния мъж

izi turn b i-size е аналогичен на izi twis b i-size, който е минал Plus test.
Ако се използва само обратно на движението (както се ползва izi twis b i-size) тогава все едно имате izi twis b i-size
А знаете ли дали има стол, преминал Plus test в диапазона 100-150 см или нещо подобно? Чета и ровя за инфо от няколко дни. Стигнах до извода, че единствено столчета, монтирани обратно на движението се допускат до Plus test. Тоест, ако детето трябва да се обърне по посока на движението в даден момент, то няма толкова сигурно столче.
Дъщеря ми е 101 см и ми се иска като направи 4 г, тоест след няколко месеца, да вземем нещо по-добро от това, в което се вози в момента. Нейните столчета са Chipolino и Moni, които нямат никакъв Crush test. Какви критерии за гледам? Тези, минали тест на Adac с резултат под колко са достатъчно надеждни?

# 329
Рошко, благодаря за пояснението. За мен е важно да се вози обратно на движението. Значи мога със спокойствие да си купя модела.
blue angel, в сайта на adac има пояснение коя оценка какво означава. В сайта нa Plus test са написани марките и тестваните модели.

Общи условия

Активация на акаунт