Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 145
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
За обиколниците - една инфлуенсърка си беше ушила сама обиколници от мрежа като тази на преносимите кошари. Може нещо такова да потърсите. Вкъщи нвмаме такъв проблем, но ако имахме, щях да търся такова решение.

# 301
Ползвам на Бебо 99% вода и на Памперс. Да ви кажа, тези на Бебо ги предпочитам и гледам само тях да купувам. Единствено те не дразнят кожата на бебето и не ми се обрива после. Също така лесно вадиш само по една кърпичка, а не да дръпнеш, и да излязат всичките залепени една за друга, като на Памперс.

# 302
А играчките от текстил преди първо ползване в пералнята ли ги пускате, заедно с дрешки например или специално пускате само за тази цел и другото, което ми хрумва е центрофугата оставяте ли я и на какви обороти няма да съсипе играчката?

# 303
Пускам ги само на пара.

# 304
Не съм давала играчки от тексил на новородено, а по-късно /може би 5-6 месец/ само ги минавах с препарат и влажна кърпа за дезинфекция. Сещам се, че по едно време ги пъхах и във фризера. Прала съм само такива, които са били силно замърсени и пране действително се налага.

# 305
Под "преди първо ползване" не визирам новороденото на няколко дни, но все пак висящи от някъде играчки, които са от текстил трябва да се почистят по някакъв начин.....

# 306
Да, аз разбрах въпроса. Просто уточних, че в началото, когато всичко се стерилизира нямам опит, но за по-късните месеци използвах тези методи. Има такива препарати за почистване на играчки, макар че сега като се замисля може и само с мокри кърпички. Иначе си открадвам идеята за парата - при мен пералнята няма такава функция, но ще ползвам освежаването с пара на сушилнята.
Да се включа и аз по този повод с въпрос гнездата перат ли се? По мое време не бяха модерни и не съм купувала. Сега обаче се повлиях от положителните мнения и мисля да взема едно.

# 307
Пускам ги в пералнята отделно от дрехите, без препарат, на 30 градуса 600 оборота.
А играчките от текстил преди първо ползване в пералнята ли ги пускате, заедно с дрешки например или специално пускате само за тази цел и другото, което ми хрумва е центрофугата оставяте ли я и на какви обороти няма да съсипе играчката?

# 308
Новите играчки от текстил само съм минавала с мокра кърпичка. Даже за един заек не съм сигурна дали го бърсах, а малката вече толкова пъти го е дъвкала Rolling Eyes Подариха ѝ го първия месец след раждането.
Пера само играчки втора употреба от приятелски семейства.

# 309
  • до най-прекрасния мъж
Обиколника аз го подгъвах в горния край на решетката, откъм главата, навън. Колкото да мога да надничам, без да се налага да ставам. Все се е въртяла, но по този начин не е успявала да си заклещи краката. Да се удря в решетката не съм се притеснявала толкова, колкото в дървения гръб на кошарата. С времето се научи да се пази в съня си и махнах обиколниците.
Играчки от текстил пера на общо основание в пералнята при 40°С и 1000 оборота и суша на програма за време в сушилнята. Точно вчера за последно прах всичките плюшки на дъщеря ми. Нямам никакви поражения. Единствено на пеещите вадя механизма, за да не се окисляват батериите, зашивам надве-натри, колкото да не излезе ватата и като изсъхнат, го връщам. Деля ги горе-долу по размер, за да изсъхват за едно и също време, а и не се събират в една пералня, въпреки че е 9 кг. Така съм прала и текстилни книжки, висящите плюшки от въртележките, активната гимнастика и шезлонга. И на тях нищо им няма. Пера си ги само тях, без торба и без дрехи, директно в барабана с малко прах за цветно пране.
Имаме и едно огромно куче, но то наистина е много голямо, над 1 м е със сигурност. Него го освежих с микрофибърна кърпа, която топих в сапунена вода, изстисквах и търках енергично. Дадоха ни го втора употреба и определено имаше нужда да се освежи и доста мръсна стана водата. Но и дъщеря ми беше над 1 г и вече лазеше активно, пипаше всичко и ръцете бяха все в устата, така че вече не се впечатлявах толкова да е стерилно чисто всичко, което й давах.

# 310
Някоя мама ме беше питала за нашата кошара

https://www.ikea.bg/products/sniglar-bebeshko-krevatche-60x120-s … k/30248537/?_gl=1

Обаче е изчерпана в момента. Минуса е че решетката не се сваля, но държахме да е в дървесен цвят, не харесвам бели мебели, лекичка е. Бебчо ще спи в нея докато сме в този апартамент, в следващия ще му вземем легло за неговата стая. В икеа имат едни легълца, които са като къщички и са ниски, подходящи са за малки деца, та тях бях загледала, но има време до тогава.

# 311
Здравейте бъдещи мами Hug
Очакваме второто си момченце юни месец, но вече лека-полека започнах с пазара.

С големият ми син бях намерила комплект от 3 подложки (чаршафчета) с ластик за матрачето на количката. Бяха ми много удобни.
Сега обаче търся и ми излизат само цели комплекти, които включват и одеалце и възглавничка и тнт от цени 40-50-60+ лв.

Срещали ли сте някъде само облечки за матрачето на количката на нормална цена?
Ако не намеря ще ходя някъде да ми ушият, но все се надявах да успея да купя готови.

# 312
Тези, които предлагат комплекти не предлагат ли и само чаршафчета? По групите във фейса съм попадала и само на чаршафи от фирми, които шият комплекти. Може да пишете на някоя фирма дали предлагат това, което искате.

# 313
Чаршафи с ластик за количка има на доста места. Вижте във Вис Виталис например, Jukki.

Здравейте бъдещи мами Hug
Очакваме второто си момченце юни месец, но вече лека-полека започнах с пазара.

С големият ми син бях намерила комплект от 3 подложки (чаршафчета) с ластик за матрачето на количката. Бяха ми много удобни.
Сега обаче търся и ми излизат само цели комплекти, които включват и одеалце и възглавничка и тнт от цени 40-50-60+ лв.

Срещали ли сте някъде само облечки за матрачето на количката на нормална цена?
Ако не намеря ще ходя някъде да ми ушият, но все се надявах да успея да купя готови.

# 314
Рокет, не знам какъв размер ти е нужен, но ето един пример от Вис Виталис

https://visvitalis.bg/product/albero-mio-charshaf-za-kolichka-africa-world

Матрака на нашият кош е някакъв по-различен на размер, но ще взема някакви макар и по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт