Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 076
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Нашият е този; имахме матрак с кокос за старата спалня и ни беше много удобен, затова избрахме такъв и за детето.

https://aiko-bg.com/product-50365090047

# 526
Прочетох списъка за родилно и нищо не разбирам.Някои неща за какво са ми?
Направление - без него ще ме върнат ли?
Нотариално заверено пълномощно за припознаване.
Правили били тоалет-какво значи това?

# 527
С първите две деца нямахме брак с мъжа ми. Никой не ми е искал нотариално заверено пълномощно. Директно ме питаха какви ще са трите имена на детето. После сключихме брак и четох, че искат удостоворение за граждански брак. Но сега за третото дете никой не ми го е искал. Пак ме питаха за имената на детето. Мъжът ми изкара и трите пъти актовете за раждане. Но това е в по-малък град. В по-големите може да имат повече изисквания.
Тоалетът е бръснене. Аз сама я свърших тази работа, като усетих, че започват контракциите.

# 528
Не съм сигурна за направлението, но дали ако нямате такова няма да платите цената за здравно не осигурен? Може да се обадите в болницата, която ще раждате и да питате. На мен лекаря, който ме следеше по ЗК ми го издаде. После се оказа, че и лекаря, който планува секциото също може да издаде такова. Нотариално заверено пълномощно за припознаване не са ми искали, нямаме брак. За тоалета Bibi е писала.

# 529
Здравейте може ли мнение за тази база и това столче - Виж този продукт във
 Вис Виталис

: https://visvitalis.bg/product/cybex-gold-stol-za-kola-cloud-g-i- … -13-kg-moon-black

Виж този продукт във
 Вис Виталис

: https://visvitalis.bg/product/cybex-gold-baza-za-stol-za-kola-base-g

# 530
За матрачето, ние също бяхме с Пиер Карден Магнифлекс с баткото и съответно сега ще го използваме и за бебето.

За списъкът за болницата, най-добре е да звъннете и да питате как е конкретно там, където ще раждате.
Там където аз бях с баткото се осигуряваше всичко за родилката и бебето - памерси, грижа за кожата на Мустела, превръзки, следродилно бельо, нощница за след секцио, дрешки за бебет и тнт.
След раждането мъжът ми само мина през регистратурата да подпише, че припознава синът ни и директно от болницата подадоха документите към общината. След 3 дена актът за раждане беше готов.
Това е преди 5 години в "Тракия", Стара Загора.
Сега пак планирам да раждам там, та ще видим има ли промени.

# 531
Ние взехме матраче на Пиер Карден Магнифлекс.
Задължително трябва да имаш направление за хоспитализация! Моето е за няколко дни преди термин и ми казаха да отида за ново направление иначе няма как да ме приемат в болницата за раждането. Май иначе всичко ще е излезе много скъпо. Трябва задължително и декларация от нотариус за припознаване на детето, както и за бащиното име да няма окончание. Пак трябва да се пита в конкретната болница. В цял Бургас са такива правилата.

# 532
  • Varna
Нашият е този; имахме матрак с кокос за старата спалня и ни беше много удобен, затова избрахме такъв и за детето.

https://aiko-bg.com/product-50365090047

И ние взехме същия! Искрено се надявам да става за сгъваемата кошара и да не се налагат спешни покупки в последния момент.

# 533
Здравейте, момичета, моля да ми препоръчате сушилня, която да не мачка дрешките и да не им убива хубавия аромат от препарата. Разбрах, че трябва да е с термо помпа. Никога не съм имала сушилня и нямам никакъв опит. Аааа и да не ги смалява 🤣

# 534
Нашата е на Bosh и съм доволна. И аз преди децата не съм имала сушилня и бях против, но си спестява много време, особено в зимния сезон.

# 535
И нашата е 8ма серия на Бош, не съм и имала друга преди това, но се родих буквално, най-досадната част от домакинстването ми е простиране на дрехи, а така за час и малко са готови, от пералнята, бам в сушилнята и после в гардероба 🤍 по опитен път налучках кои програми свиват дрехите и кои не.

# 536
Здравейте. И аз съм в търсене на сушилня, защото нямаме тераса и с прането е много трудно в къщи. Препоръчаха ми тази : https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/12194170.html

MayGodBless, Coconut.water,
Вашите какъв модел са точно?

# 537
Ако някой има сушилня, която не смалява дрехите, евала Grinning Нашата ги смалява и няма да я препоръчам (стар модел на Miele), но мога да препоръчам бебешки дрехи, което не са ми се свивали - тези на Лидл и тези на H&M.

# 538
Kactus, ние сме с Beko с термопомпа и съм много доволна.
Аз бебешки дрешки съм гладила само веднъж - първите дрешки за родилното на баткото. След това само пера-суша-прибирам.

# 539
Ние сме с AEG с термопомпа и не бих казала, че дрехите остават ароматни след това, но то и за бебешки дрехи не е нужно. Като е много натъпкана и не суши хубаво, но за детските дрешки е супер, защото не мога да чакам да се събере за пълна пералня, а и нямам чак толкова бебешки дрешки. Гладих само първия път от мерак преди да родя. После само на сушилня. Пускам вечерта с отложен старт и сутринта всичко е чисто.
Смаляват се дрехи от синтетика или по-ниско качество памук.

Общи условия

Активация на акаунт