Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 085
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
За шезлонги и люлки и тн много зависи и от детето, моите и двете не понасят да ги слагам там. Затова бих взела някой по-обикновен за проба.

# 556
Ако има кой да ви даде шезлонг за проба, първо пробвайте. При нас се оказа абсолютно ненужен със сина ми. Сега на есен не знам как ще е, но пак ще взема от близка първо за проба.

Активни гимнастики имате ли спомен дали са пускали скоро в Лидл или Кауфланд? Нашата беше ни дадена пак от близка, но й я върнахме, и сега ще търсим да си купим. Иска ми се от там да взема, защото за мен това е поредният уред, който няма смисъл да е скъп и марков. На тази, която ползвахме, даже й закачахме разни предмети и така разнообразявахме детето, че иначе му омръзваха окачените играчки.

# 557
Да се включа и аз за шезлонга-люлка. На нас ни подариха и не смятах дори да го отварям, но реших да пробвам. Е, детето си прекара първите месеци основно на шезлонга. Много ѝ харесва, гледа си, спи на него, играем на "училище" на него, много съм доволна. Не е обаче онова от снимките, а си е шезлонг люлка като този долу.
Скрит текст:

# 558
И според мен не е необходимо да бъде някаква скъпа и задължително да се пробва, ако ще се взима чисто нова. На нас ни дадоха една люлка-шезлонг, която може би вече е 4-5 употреба, върши ми работа, като малчо е почти на 3месеца и даже много не му се седи вече, предполагам,че може да избутаме още месец и после ще е тотално без интерес.

# 559
  • Пловдив
Взехме La scala с някакво намаление за 240-250 лв. Мнооого съм доволна. Успокоява ги, унасят се и ги местя на кошарката. Даже се чудех дали да не взема още вдна, за да има всяка по люлка, но това вече ми е излишен разход, при положение, че са на 3 месеца и скоро няма да ползваме.

# 560
Здравейте. Какво мислите за така нашумялата близките години "финландска кутия" за бебе? Това е буквално кашон в който бебето спи първите месеци. Обяснението е, че бебетата се стресират от големите и просторни кошари/легла и е хубаво да спят в по-малко пространство. Във Финландия било практика, даже майките получавали от държавата такива кутии. Не говорим за финансово затруднени семейства, изобщо не става дума за пари, а за комфорта на бебето.

# 561
Целта на кутията е бебетата да спят отделно от родителите си, за да се намали детската смъртност. Също и да се осигури равен старт на всички деца. Този пакет с неща от първа необходимост за отглеждане на бебе се появява когато страната е била доста по-бедна и бебетата са спяли на родителската спалня. А майките са можели да я получат, ако посетят гинеколог преди четвъртият месец на бременноста. Така Финландия значително намалява детската смъртност и стимулира бъдещите майки да търсят лекарска грижа навреме. Хората там ползват кутията като легло заради удобството, няма някаква особена разлика със спането в друг вид кошче.

https://www.bbc.com/news/magazine-22751415

# 562
Здравейте, как се отървахте от миризмата на новите бебешки мебели. За кошарата е ясно, че трябва поне месец, но ние взехме скрин, който втора седмица още си мирише на дърво и лепила. ...днес изкарахме чекмеджетата на откритата тераса и се надявам да има ефект... Преди това слагах сода, сол, кафе, но няма особен ефект. Не е чак толкова силна миризмата, но не смея вътре да подредя все още бебешките дрехи.

# 563
deni, ако идеята с кутията ти допада може да пробваш. Според мен ще е близка каронразмер до кошарите Next to me.
Синът ми директно си спеше в кошарка 120/60, сам в неговата стая, като аз първите месеци спях на разтегаем дивам до него. Нямали сме особени драми, като изключвам периодът на леките колики и адаптацията.

# 564
Не знаех, че са нашумели тези кутии. На мен ми беше подарък от работодателя и си я ползвах като "гнездо" в хола - там спеше бебето през деня и в последствие и будно го оставяхме, да не е просто на дивана. Харесва ми на мен кутията, не съм я ползвала точно по предназначение да е до мен на спалнята, защото бебето ако не беше залепено за мен - не важеше нищо, нито next to me нито каквато и да е кутия Grinning

# 565
Момичета, тук е нещо страшно от колики. Давам семотикон (сега лефакс, давали сме и еспумизан), капки с копър/чай и във всяко мляко колиф/абоколикен/биоамика. Давам и пробиотик. Намаляват коликите, но пак е аз, има и много газове, като крайна мярка решихме да сменим млякото. Досега беше на Нан, сега взех Хип комфорт. Не знам какво вече да парвим, днес е изненадващо зле. Според педито няма повод за опвече прегледи и притеснения, детето било добре. Нагрявания с костилки/пачове/сешоар парвим.

Ако имате още някой съвет ще съм благодарна, както и ако имате мнение за млеката тип "комфорт", както и от кои от тях сте доволни.

# 566
Повече гушкане и търпение. Оставях бебка да спи върху мен през деня, по корем, само така тя спеше, а аз си почивах. Пробвахме всичко изброено освен смяна на мляко, нищо не помогна. Около 3/4 месец нещата отшумяха.

# 567
Освен всичко изброено (без смяна на мляко) за повече сън оставях малкия вечер да спи отгоре ми. Всеки ми казва, че трябва да мине през това. 😒

# 568
То ако имаше нещо ефикасно, щяхме да знаем. Всички минават през този кофти период - някои по-бързо, други по-бавно. Докато минеш през всички марки, чайове, трикове и то свършат.

# 569
А защо не сменяте млякото, ако от това мляко има колики? Аз бих сменила. Нашата обаче нямаше колики, беше на кърма през деня и всяка вечер една порция Hipp Organic Combiotic 1.

Общи условия

Активация на акаунт