Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 579
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Бях на една лекция на хомеопат и тя даде следните съвети:

- Ако детето присвива крачетата към коремчето се дава Colocynthis 9 CH. 5 гранули по 4-5 пъти дневно.

- Ако детето се опъва назад  като струна, тогава се дава Dioscorea villosa 9 CH. 5 гранули по 4-5 пъти дневно.

Иначе препоръча и Камилия колик бейби. Добре е и лекаря на детето да каже дали е ок да се дава това. Не съм го пробвала лично, защото скоро родих и се надявам да минем леко през този период.

# 571
Момичета, тук е нещо страшно от колики. Давам семотикон (сега лефакс, давали сме и еспумизан), капки с копър/чай и във всяко мляко колиф/абоколикен/биоамика. Давам и пробиотик. Намаляват коликите, но пак е аз, има и много газове, като крайна мярка решихме да сменим млякото. Досега беше на Нан, сега взех Хип комфорт. Не знам какво вече да парвим, днес е изненадващо зле. Според педито няма повод за опвече прегледи и притеснения, детето било добре. Нагрявания с костилки/пачове/сешоар парвим.

Ако имате още някой съвет ще съм благодарна, както и ако имате мнение за млеката тип "комфорт", както и от кои от тях сте доволни.

Това не е правилната тема.

Какво имате предвид под колики? Колики е плач над 3 часа на ден. Газове ли имате предвид? Те са нормални в първите 12 седмици особено ако бебето не е кърмено. Масаж може да помогне, симетикон също. Пробиотик също. Ако пък бебето плаче, когато му се ака, това също е нормално, учи сега все още как да си координира мускулите.

А за плача - повиване, бял шум, гушкане, бебеносене

# 572
За колики със сина ми помогна само гушкане в слинг. Иначе пробвахме всичко от аптеката.

# 573
Омни биотик панда пробиотик. Как е с изхожданията бебче? При нас Комфорта запичаше. Масажите помагат за освобождаването на газове.

# 574
Със синът ми ги минахме доста леко коликите и това ме навява на мисълта, че няма пак да извадим същия късмет. Grinning
Наскоро попаднах на влог на една акушерка (не знам името) и тя препоръчваше Gripe Water. И друг път съм му мяркала реклами е нета, та мислех да поръчам една бутилка превантивно, да си имам.
Силно вероятно ще е поредният безсмислен продукт, но ще рискувам. Grinning
Иначе с баткото карахме на Еспумизан и чайчета за колики, но както казах, при него нещата бяха сравнително леки, та не знам дали са помагали или не.

# 575
Да не би бебето да има алергия към белтъка на кравето мляко? Има адаптирани млека подходящи за бебета с такъв тип алергия. Бих пробвала ако нищо друго не помага дълго време.

# 576
Gripe Water често съм го срещала из американските форуми, явно доста я ползват.

Първото ми дете беше със силни колики, помагаше само гушкане и затопляне на коремчето с една възглавничка със семена от грозде, от ДМ я купих.

# 577
Gripe Water взех вече на края на отчаянието ми. И коликите спряха. Не смея да твърдя, че е от това. Според мен си беше вече времето. Някъде около 3-я месец. Вече бях изредила всичко и накрая взех тази вода. Въпреки, че при нас спряха, не съм сигурна, че е от това. Но пък не пречи да опитате и това. Малко по-скъпо е от останалите, но сън ценя няма 😃

# 578
Аз не знам защо всички са останали с впечатление, че всички бебета имат колики. Съмнявам се вашите бебета да имат такива, голяма част нямат и изобщо не минават през "този период"...може да са много други неразположения или алергия/непоносимост, ако е на АМ. Едва 15-20% от бебетата имат колики....Иначе, ако просто на моменти има повече газове, препоръчват Дегазин за бебета. Пак е симетикон, но гастроентеролог ме убеди, че по никакъв начин не може да причини запек и наистина е така, защото знам механизма на действие. Има пробиотици, които могат да предизвикат запек при бебета, но не и симетиконът в препоръчаните дози. Иначе имам много хубави отзиви за Омнибиотик Панда 🤗 Ако кърмите е супер, защото чайовете и Лактил, освен че повишават кърмата, предотвратяват/облекчават коликите. Иначе масаж на корема по посока на часовниковата стрелка, колан с черешови костилки и повиване 🤗 Които са на АМ е добре да направят консултация с лекар, за да се види дали не е непоносимост.

# 579
Повечето продукти за колики да със симетикон.
А за пробиотика също е на проба грешка. За мен пандата е прехвалена и се радвам, че бързо нмерихме работещ за нас пробиотик.
Боже, сетих се и че лактаза купувахме. И там ефект нула.

# 580
На моето бебе му помогна комбинацията Инфакол + Колийф, като от Инфакола не се е запичал нито веднъж.

С кошара next to me сме - Kikka boo Nanna. След месец-два обаче предстои да я сменим, че господинът е качил доста, а и нали уж тези кошарки са до 6 месеца. Какви кошари бихте препоръчали за бебе на 5-6 месеца?

# 581
A бихте ли препоръчали ръчна ютия на пара.

# 582
A бихте ли препоръчали ръчна ютия на пара.
Имаме този и сме много доволни.
https://www.technomarket.bg/uredi-za-gladene-s-para/philips-sth7020-20-09206972

# 583
Нашата също е на Филипс, но тази:
https://www.technomarket.bg/uredi-za-gladene-s-para/philips-sth7060-80-09206974
Също сме доста доволни от нея.

# 584
  • до най-прекрасния мъж
При нас помогнаха единствено капки Санколик. Преди това давах Еспумизан, Био Амика, Биобаланс Бейби, Омнибиотик Панда. Нищо не помогна за коликите. Нашето дете, обаче, имаше киселинен (тих) рефлукс, който също правеше проблеми.
Пробиотик гастрото ни каза, че няма никакъв смисъл да се дава след първия месец, ако детето не е приемало АБ впоследствие.

Общи условия

Активация на акаунт