Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 012
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Искам да попитам родилите вече мами :каква вода пият бебетата ви и с каква вода им приготвяте АМ, ако са на АМ, разбира се?

# 106
Бебелан

# 107
Искам да попитам родилите вече мами :каква вода пият бебетата ви и с каква вода им приготвяте АМ, ако са на АМ, разбира се?

Бебетата не трябва да пият вода преди захранването - или кърма, или АМ, приготвено според указанията

# 108
Е, това АМ нали трябва да се направи с някаква вода. Тя за това пита.

# 109
Девин изворна, и я преварявам.

# 110

Бебетата не трябва да пият вода преди захранването - или кърма, или АМ, приготвено според указанията

Напротив, всички педиатри препоръчват да се дават няколко глътки, след хранене, с цел изплакване на устата, с цел избягване на кандидоза. Особено за бебетата на АМ, но аз мисля да давам и ако кърмя.

# 111
Моят педиатър нищо такова не е препоръчал

# 112
  • София
Водичка след кърмене не съм давала, въпреки ще педиатърът ми препоръча.Имаше млечница на 5 месеца като беше, но не мисля, че има общо.
 Иначе ползвам Девин изворна или Бебелан, със захранването почнах да предлагам вода периодично.
 За  температурата термометър имам електронен на Омрон,ползвам го от доста време и съм го сверяваля с живачен, точни са.Имам и за чело на PIC и е просто абсурден.
За температурата в стаята ползвам един на Cangaroo електронен, мери и влажност.
  За количките знам, че има тема, ама да ви кажа, че бях решила да си ползвам доброто старо Chicco Urban от баткото,ползвах го със "зимен" кош, но откакто бебето израстна реших да я сменя със Cybex Balios S lux директно в "летния" кош и разликата е огромна, направо се чудя защо не съм го направила по -рано.

# 113

Напротив, всички педиатри препоръчват да се дават няколко глътки, след хранене, с цел изплакване на устата, с цел избягване на кандидоза. Особено за бебетата на АМ, но аз мисля да давам и ако кърмя.

Пълни глупости. Ако за превенция на кандидоза се използваше вода… ехеее! Много от педиатрите в България са със супер остарели знания и не четат и не желаят да придобият нови. Моето педи ми викаше да давам сокчета от 3-я месец. Дали го послушах?
Много от бебета не пият вода до годинката и след нея. След захранването трябва да се предлага вода, но моето още отказва да пие. Няма кандидоза, млечница, афти или други устни заболявания.

# 114
Нито на голямото дете съм давала вода преди захранването, нито сега давам на второто. Никакви проблеми не сме имали, това са остарели практики. Кърмата се състои предимно от вода, не им трябва допълнително.

# 115
Не е вярно, че всички педиатри препоръчват вода, много ви се моля с тези твърдения. Не съм давала вода преди захранването, педиатърът не ме е карал да давам и детето не е имало гъбична инфекция от млякото.

Виждали ли сте учебниците, по които учат акушери и каква грижа за бебето се препоръчва там? Ами неща, които са отречени от около 10тина година на ниво СЗО, но тук се преподават и така се завършва тази специалност. Но понеже има недостиг на лекари, мед сестри и акушерки, не се придиря много за актуализация на знания и практика.

# 116
Ужас, щом и самите професори не си ъпдейтват учебниците. Аз мислех, че остарелите практики по-скоро се дължат на застаряване на персонала, който няма време сам да чете и да си обогатява и ъпдейтва знанията, не на кофти обучение на младите кадри ...

Тук в Испания казват бебето до 6 м да се храни само с мляко (кърма или АМ) без никаква вода. Отделно различни чуждестранни периадри, които следя, също казват това. Едно време мисля, че майка ми е започнала да ме захранва (по медицински книга) с плодови пюренца от по-рано. Явно с времето теориите и практиките се менят.

# 117
Всички сме захранени на 3 месеца със сокчета и пюрета. Кисело мляко от 4-я месец. Просто като си помисля и ми става лошо. За това и поколението ни е с много язви, гастрити, колити и тн.

# 118
За киселото мляко не ми говори ... майка ми разказва как съм изпивала по 1 шише всяка вечер ... От 2-годишна съм с непоносимост към всякакви млечни продукти именно заради това хранене. Но през 90-те е било така, масово е нямало най-обикновени хранителни продукти по магазините, та адаптирано мляко ли да са имали.

# 119
  • София
Мои приятелки учиха за акушерки(завършиха) и постоянно споделяха какви абсурди ги карат да учат и да повтарят на изпити. Мълчаха си в името на това да завършат и после като пълноправни акушерки да дават адекватна информация и подкрепа на бременните и родилките.
Аз съм кърмена до 9 месеца и захранена на 5...някакво изключение съм Satisfied Но защото майка ми е стояла при прабаба ми в първите ми месеци, а прабаба ми е кърмила дълго своите и двете на брат си и е била с "по-стари" разбирания за края на 80-те(когато масово са говорили за 3-4 часови паузи при кърмене, хранили са бебетата с потресаващи формули или с кисело мляко и са захранвали на 40 дни), които обаче се оказват верни последните години и сега.

Споделям и едно голямо събитие, което се очаква в неделя.
Ще има Академия за бременни в София, в мол България на 25.01 от 10 сутринта до 16:00ч.
Щанд ще имат Ла Лече Лига(за който не знае-организация, която предоставя подкрепа и информация за кърмене от акредитирани консултанти) и може да го посетите за консултация, да попитате нещо, да споделите опит ако имате.
Това е фейсбук събитието на ЛЛЛ https://fb.me/e/6pEmi8dmG
Има форма за регистрация, но ще ви пуснат и без да се регистрирате...събитието е безплатно. Ако се регистрирате, организаторите на академията(не ЛЛЛ) ще ви праща някакви ъпдейти за програмата и май се участва в томбола за нещо.
Вземете си и бъдещия татко, те са много важни за кърменето и могат да бъдат от помощ, затова е хубаво да чуят адекватна информация.

Общи условия

Активация на акаунт