Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 067
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Може ли всъщност някоя, която вече е ползвала двойна hands-free помпа да разкаже повече как се ползва? Наистина ли е hands free? И мога да си готвя примерно Joy Защото започнах да се замислям дали да не си взема и аз такава.
Аз съм с близнаци трудно е цеденето. Мъчих се 2 м с медела двуфазно но бях за тока вързана. И те като правеха не можех да се изцедь,че трябва да ги взема. Така реших на момкози 12про взехме. Да удобна е,мобилна е. В ситиена и си действам домашни задачи. Само не трябва да се навеждаш мн,че се размества. Иначе дори сякаш с нея цедя и повече мляко

# 616
Може ли всъщност някоя, която вече е ползвала двойна hands-free помпа да разкаже повече как се ползва? Наистина ли е hands free? И мога да си готвя примерно Joy Защото започнах да се замислям дали да не си взема и аз такава.
Аз ползвах такава в продължение на 10 месеца. Върших всякакви домакински задължения докато се изцеждах - миене на чинии, готвене, пускане на прахосмукачка, перални, даже съм се разхождала в парка докато помпите са ми пуснати, също дори съм шофирала. 😂 Единствено не можеш да се навеждаш напред, защото изцедената кърма може да се разлее и също така не можеш да лежиш поради същата причина. Затова пък правих доста клекове когато трябваше да се навеждам, за да ми стои торса изправен и да няма гафове. 😀 Другото, което ми беше трудно да правя докато се цедя беше да държа бебето, защото редовно ми разместваше помпите. Но пък тогава свикнах да го държа отстрани на тялото ми с една ръка когато се налагаше. Ако не беше двойната хендс фрий помпа със сигурност нямаше да издържа толкова дълго време да се цедя. Спрях на десетия месец поради други причини.

# 617
Ок, навихте ме Joy Благодаря!

# 618
  • София
Медела са по-хубави от Филипс, Momcozy която споменаха по-горе също е добра.
Медела изцеждат много добре и като за безжична помпа е супер, но аз лично бях по-доволна от Swing (с първото дете имах такава) и не знам защо са я махнали от асортимента си.
Забележките ми към Solo са, че много трудно се чисти и трябва да бъркаш с малки четчици, освен това като я стерилизираш и плакнеш, трябва да внимаваш да не влезне вода между мембраната и маркуча.На няколко пъти моята глътва вода.

А за Спектрата, супер е ,не й се колебайте!
Доста повече ми допада от Медела

# 619
Здравейте мамии , чета Ви с интерес и записвам всичко казано от вас в една тетрадка . наистина много ме улеснихте с пазаруването . Вече набелязах каво да взимам и какво е излишно , Благодарение на Вас.

Благодаря !

Имам въпрос относно помпата за кърма на филипс Авент : https://kindermarket.bg/edinichna-elektricheska-pompa-za-karma-p … essential-1671393  

Някой ползвал ли е , има ли наблюдение . Или да ми препоръчате от какво сте доволни .

Също така моля споделете в какъв размер да закупя пелените за бебето . Има различни и не знам по - голям или по малък ще ми върши работа ( повиване , слагане под главичката , за количката и хилядите им приложения )  Кой размер ви е удобен на Вас и  каква е раликата между бахретни , муселинови , памучни ?  и от къде ги закупихте , избора е огромен . Благодаря !

# 620
Също така моля споделете в какъв размер да закупя пелените за бебето . Има различни и не знам по - голям или по малък ще ми върши работа ( повиване , слагане под главичката , за количката и хилядите им приложения )  Кой размер ви е удобен на Вас и  каква е раликата между бахретни , муселинови , памучни ?  и от къде ги закупихте , избора е огромен . Благодаря !

Бархетът е твърд, поне за мен, аз взех муселинови. Взех ги от шейн, ползвам ги да покривам кошарата/количката, под главата, малки за бърсане, да сложим във ваничката. Доста се ползват, аз взех 5 малки, 5 големи и 5 средни. Ползвам и за повиване, суадъла нещо не се разбрахме.

# 621
Здравейте мамии , чета Ви с интерес и записвам всичко казано от вас в една тетрадка . наистина много ме улеснихте с пазаруването . Вече набелязах каво да взимам и какво е излишно , Благодарение на Вас.

Благодаря !

Имам въпрос относно помпата за кърма на филипс Авент : https://kindermarket.bg/edinichna-elektricheska-pompa-za-karma-p … essential-1671393  

Някой ползвал ли е , има ли наблюдение . Или да ми препоръчате от какво сте доволни .

И аз също се интересувам от електрическите помпи на Philips Avent. Все още не съм закупила, защото не се ориентирам от моделите им коя би ми свършила работа и също търся лична препоръка. Ще следя отговорите.

# 622

Аз нямам такава, но съветът ми е ако се наложи помпа, първата да не е хендс фри, защото те са по-малко ефективни. Хендс фри може да е допълнителна помпа, но не и основната. А и е трудно да знаете колко ще ви трябва още отсега. Ако всичко е наред с кърменето, по принцип съветът е да не се ползва помпа първите 6 седмици освен ако някой друг не храни бебето за някое хранене. Но ако например бебето не засуква правилно, помпата може да помогне в началото, както беше в моя случай, докато се научим как да ядем от гърда. Обаче в моя случай не ме предупредиха за знаците и си докарах хиперлактация, та и с това трябваше да се справям. С неефективна помпа, това е още по-голям проблем, може един хубав мастит да се развие и може да ви откаже от кърменето.

Та препоръчвам за начало двойна обикновена помпа като спектра С1 или С2. И консултация с консултант по кърмене, за предпочитане такъв с IBCLC. Даже преди раждането е хубаво да си направите консултация, аз съжалявам, че не го направих, щях доста главоболия да си спестя. Помогнаха ми след раждането много поне.

# 623
Здравейте мами!
Тези които вече са били вече майки, може ли мнение кое е по добро кошара дървена или от плат ?

# 624
  • София
Здравейте мами!
Тези които вече са били вече майки, може ли мнение кое е по добро кошара дървена или от плат ?
Ако ме бяхте питали преди два месеца, щях да кажа "Оооо,дървена!По стабилна, по-удобна, иска ли питане?"
Уви ... второто ми дете преобърна мнението ми и съм на път да сменя дървената кошара с такава от плат 9 месеца след раждането му.
 Първо, към 3-4 месец започна да си заклещва краката между решетките и да крещи.Това и баткото го е правил, но единици пъти.
Както и да е ... взехме два обиколника от Angel baby и драмата спря.
 Да, обаче следва втори рунд, бебето се изправя, нестабилен е обаче.Както се държи, така започва да се пуска, изпуска се и пада, естествено постоянно си удря главата в решетката 😡
Първото такова изпълнения не е правило.

За помпите съм съгласна със Zimk02, на мен Спектра C2 ми беше основна, а с Медела Соло цедях по изключение.И пак при условие, че бебето ми се храни основно на гърда, но след него пусках помпата за допълнителна стимулация.

# 625
Здравейте мами!

И аз преди да родя мислех до 6тия месец да е в next to me, а после дървена. Но по коментари във форума, прецених, че от плат е по-безопасна. Така и го чувствам в момента, скоро сменихме малката кошарка и не искам да е в дървена.
Плюс е и че при пътуване я сгъваш в една малка чанта и си готов.

# 626
  • София
Плюс е и че при пътуване я сгъваш в една малка чанта и си готов.
Това е огромен плюс, детето може да е на непознато място, но в познатото си легло.

# 627
Ох, като знам как пътуваме. Само кошара не съм помъкнала 🤣 Последния път мъжа ми просто щеше да ме остави вкъщи и да замине сам с детето. Нямаше място игла да хвърлим в багажника 🤣

# 628
Много полезна и ценна информация, благодаря 🤍
А каква е причината първите 6 седмици да не бива да се ползва помпа?

Аз нямам такава, но съветът ми е ако се наложи помпа, първата да не е хендс фри, защото те са по-малко ефективни. Хендс фри може да е допълнителна помпа, но не и основната. А и е трудно да знаете колко ще ви трябва още отсега. Ако всичко е наред с кърменето, по принцип съветът е да не се ползва помпа първите 6 седмици освен ако някой друг не храни бебето за някое хранене. Но ако например бебето не засуква правилно, помпата може да помогне в началото, както беше в моя случай, докато се научим как да ядем от гърда. Обаче в моя случай не ме предупредиха за знаците и си докарах хиперлактация, та и с това трябваше да се справям. С неефективна помпа, това е още по-голям проблем, може един хубав мастит да се развие и може да ви откаже от кърменето.

Та препоръчвам за начало двойна обикновена помпа като спектра С1 или С2. И консултация с консултант по кърмене, за предпочитане такъв с IBCLC. Даже преди раждането е хубаво да си направите консултация, аз съжалявам, че не го направих, щях доста главоболия да си спестя. Помогнаха ми след раждането много поне.

# 629
Защото в началото е добре да се регулира кърмата според бебето и това то колко яде. Хранене на поискване от гърда е начинът това да стане, ако бебето суче правилно, поема достатъчно и качва колкото трябва. А помпата може да се намеси в този процес и тя не е толкова ефективна колкото бебето. В много случаи е супер полезна, но не винаги

Общи условия

Активация на акаунт