Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 593
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Ако таванът не е равен, а според мен, това е в голяма част от случаите, особено ако не е окачен таван, а измазан, вариантът е бленда или някакъв перваз, който се вписва в дизайна на гардероба.

# 541
Гардероб абсолютно до тавана не става. Няма как да се направи лазерно сканиране на кривините на тавана и да се направи вълнист гардероб:-) Освен това сглобяването и напасването на надстройката изисква някой и друг сантиметър. Затова се оставят няколко сантиметра луфт и после се слага бленда. И това е, няма проблеми.

# 542
Е, ако таванът е на бабуни, нито бленда, нито перваз ще го скрие. Блендата се реже в неправилна форма, но не може да е вълнообразна. В тези случаи мебелистите нямат вина.
Освен това сглобяването и напасването на надстройката изисква някой и друг сантиметър. Затова се оставят няколко сантиметра луфт и после се слага бленда. И това е, няма проблеми.
Изисква съвсем малко, колкото да влезе и да не стърже. И това малко идва от краката, там има доста за регулация. Моите гардероби са така и са си до тавана, а той е от ГК. Обаче това разделение вътре ме дразни, когато е с два лоста и следващите ще са цели.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 10:27 от Чи лу

# 543
Е, на бабуни е силно казано, но тук виси малко, там друго.
Имам опит с един гардероб по мярка до тавана, който при една реорганизация решихме да преместим на друго място и не влезе, заклини се в тавана.

# 544
  • София
Да, такива леки и не толкова леки провисвания, понякога в см по плочата, са мн често срещани. Даже обикновено се взима под внимание в обсега на вратите отпред как е, да не се окаже после, че не можеш да си отвориш вратичката на шкафа /гардероба. Това и при кухните го има.
Иначе сигурно има вариант, особено при ниши да се прави и сглобява на място и рамката да се хваща по нишата, а вратите само да я затварят🤔😁

# 545
ЧС, трябваше да смалите краката, те имат много реглаж. Или имаше страница до пода?

# 546
  • София
Не вс гардероби са с крака.

# 547
ЧС, трябваше да смалите краката, те имат много реглаж. Или имаше страница до пода?

Това беше стар гардероб по стари технологии.

# 548
Е, значи стигнахме до извода, че с новите технологии (крака за 65стотинки😆) може до тавана.

# 549
И аз не виждам каква е драмата да го направи до тавана. У нас всички гардероби са така, мъжът ми си ги сглобява сам, прави, защото иначе не може да се изправят. Не е голяма философия, той дори не е мебелист.

# 550
Няма драма, просто се чудя дали си заслужава да е до тавана или 10-15см по-ниско.

Леглата няма как да купим предварително, физически не сме там и няма кой да се занимава с доставка, внасяне вътре и т.н.
Майстора за гардероба ще има ключ.Тегаво е като не съм там и не мога да избера реален цвят, а трябва по снимка.

# 551
Не си заслужава. Ще се събира прах и ще стои странно.

# 552
  • София
Не да ги купите, да ги харесате леглата. Икеа и юск имат сайтове и не много голям набор легла.

# 553
Заслужава си да е до тавана.Не само заради праха, а и заради визуалния ефект на завършеност.

# 554
  • София
След подобен опит с майстор, си поръчах гардероб и легло от Ергодизай . И двете са в цвят който харесвах.
Гардероба е няколко см под тавана.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 22:10 от Casyopea B

Общи условия

Активация на акаунт