Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 580
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Не да ги купите, да ги харесате леглата. Икеа и юск имат сайтове и не много голям набор легла.

Аз лично пострадах от едно такова харесване без да купя, после нямаше наличност. Малко е неприятно, когато търсиш конкретен цвят.

# 556
  • Street of Dreams
А защо да се занимавам с труд и творчество, ако ще ми се изработват гардеробите по поръчка? В показаното видео се прави подобрение на конкретна  съществуваща мебел.Ако човек сам го прави вече е друго:
Защото мебелистът й го определя за изключително трудно и съответно скъпо начинание заради кривините - което реално може да се реши с една бленда отгоре.

# 557
  • София
Не да ги купите, да ги харесате леглата. Икеа и юск имат сайтове и не много голям набор легла.

Аз лично пострадах от едно такова харесване без да купя, после нямаше наличност. Малко е неприятно, когато търсиш конкретен цвят.
С икеа ли... Че те имат няколко цвята и модела, които поддържат и да е свършило в един момент след месец ще има... За мен там е доста безопасно да се избере.

# 558

С икеа ли... Че те имат няколко цвята и модела, които поддържат и да е свършило в един момент след месец ще има... За мен там е доста безопасно да се избере.

Юск визирах, не става дума за спалня в моя случай, но предполагам, че и спалните са така. Аз Икеа не я харесвам, мебелите ми се струват леко скучни

# 559
Не казвам, че задължително е хубаво, но ако се избере тапицирано легло цветът на гардероба си е съвсем отделно нещо. Ако е цялото тапицирано де.

Нали съм си фен на икейския Pax, за себе си се примирих с 2,36 гардероби при 2,55-6 височина на помещения. Според мен да си го види някъде потребителката и да реши много ли я дразни. Аз мислех, че ще ми боде в очите. Оказа се, че изобщо не го забелязвам, учудващо. Мъжът ми пък въобще е над тези неща.
Понякога човек много го мисли. То си зависи и от това какъв тип жилище се прави. На някакви луксозни имоти може би е добре да се изпипва всеки детайл. При по-обикновените... ами каквото го радва човека, това.

# 560
ММ без да е майстор дърводелец направи три гардероба до тавана, без бленди.
Подкрепям идеята, че бели мебели няма да подхождат на дограмата на прозореца. По- скоро пиша, за да се замислите дали на бяла стена, кафява дограма на нея и някое прозрачно перде би ви харесало. Аз бих омекотила дограмата, като боядисам стената, на която е в същия цвят- като дограмата.
За изместване на вратата за по- горния казус с дългата холо- кухня съм. Особено след показаните последни два варианта. Просто няма база за сравнение.

# 561
На мен дограмите ми се струват съвсем отделно, което не е нужно да връзваш. Да, би било хубаво, но по тази логика на модерните сега графитени какво им отива?
Преди битуваше едно "връзване" на цвят дограма с цвят врати.

# 562
  • София
Ами хубаво е точно това "връзване",да. На графитени и черни дограми доста неща им отиват, повече от на изкуствено дървесните. И не, те не са някакви си там отделни и несъществуващи елементи от интериора, точно обратното даже, бих казала, че са мн основна и определяща част от интериора.

# 563
Цветните дограми за мен са много красиви, но много зависи и от стила на обзавеждане и дали са видими от стаята. На мен не ми харесва вариант светла цветна стена( например охра), тъмна дограма(кафява) и прозрачно бяло перде. Виждала съм такива композиции и не са за моя дзен.

# 564
Май сте прави, да. Ама предпочитам за себе си поне да не мисля в тази посока, защото за съжаление нашата е точно от изуствено дървесните, а разбира се повече ми харесва графит. Дървесното сега ми се струва едно такова ретро. Sad
Впрочем боядисвали се успешно. Но не бих се осмелила. Не е разпространено много това по нашите земи, респективно хора със сериозен опит няма. Ще си карам с дървесното и ще гледам да не го мисля.

# 565
  • София
И аз съм си мислела, че вероятно се боядисва и какъв толкова опит да е нужен, вероятно се боядисва като вс останало, само подходяща боя трябва, предполагам.

# 566
Ако човек има опит с боядисването на разни неща, може и да не му е трудно. Както всяко друго нещо първо малко го зашкурват, някъде съм гледала и грундират и накрая прахово боядисване. Еххх, ако бях по-сръчна....
Едно-две клипчета. Знаете моите какви са.
Скрит текст:
Клипче. Струва ми се голяма врътня облепването, отделно от това свалянето ако са по-големи. Не мога да си представя кой бих могла да хвана в къщата да сваля големите отваряеми крила. Всяко, пред което няма тераса, е отваряемо с максимално допустимото на ширина. Само да гъкна нещо такова мъжът ми със сигурност ще се откаже от мен през Държавен вестник.
Обаче пък някои и без сваляне го правят. А таз мома не ѝ харесвам избрания цвят обаче пък от бяло пожълтяло пластмасово докарва със залепването на разни елементи и сменена дръжка визия на съвременна класика.
Възхищавам се за търпението да пребоядисват. Не само прозорци, ами и климатици (да не им седяли като кръпка, а да се сливат със стените). За прозорците си мисля и друго. Хубаво ще пребоядиса човек ама като мине модичката на графит дограмите и дойде примерно светло дървесно какво правим? Пребоядисваме пак? Гледам и се възхищавам на сръчните, но съм пас.

# 567
Не само прозорци, ами и климатици (да не им седяли като кръпка, а да се сливат със стените).
Аз я направих тая работа😆
Не лично, а още като ги купих се уговорих с фирмата, че ще го разглобят и ще занесат чарковете на вътрешното тяло на бояджия. Дадох парче ГК с цвета на стената и чакам тези дни да го донесат. Първо ще пробвам само с един и ако ми Фареса ще боядисат и другите два.
Подовите са само бели и наистина си представям кръпка😆

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 09:54 от Чи лу

# 568
Браво бе! Покажи някоя снимка като стане. Само самото тяло там където е на стената.

# 569
Ок, ще се похваля или оплача😆

Общи условия

Активация на акаунт