ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 31 075
  • 940
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте! Документи за ТЕЛК по настоящ адрес ли се подават? И може ли по куриер да се изпратят? Майка ми има 86% ТЕЛК и трябва в тримесечен срок да подаде отново документи.

# 826
  • Добрич
Може на място по местоживеене (лично или чрез пълномощник), може по пощата, може по куриер, а може онлайн през Медицинска експертиза.

# 827
Да,с куриер може,много е удобно.Задължително с обратна разписка.Може да си  я получите лично в офиса,може и на имейл да ви я изпратят.

Здравейте! Документи за ТЕЛК по настоящ адрес ли се подават? И може ли по куриер да се изпратят? Майка ми има 86% ТЕЛК и трябва в тримесечен срок да подаде отново документи.

# 828
Чрез медицинска експертиза става само чрез КЕП, така ли е?

# 829
Да споделя моят опит,комисиите в провинцията,не изпращат електронно решенията ..
Някои го признават откровенно,че не могат...,други,че служителите които го правят са в отпуск.
На въпроса,защо след 7 дни ,го няма и по пощата,просто ми се изсмяха ,че много бързам...да чакам,нужно е време..
Хубаво,че поне два пъти седмично си вдигат телефоните .
Та,предполагам,ако си го поискате на хартиен носител,по пощата,вероятността да го получите в приемлив срок,е по-голяма.
Нищо не помага..КЕП,ПИК...
Аl ,също...

# 830
  • Добрич
неда2, отиваш в местния ТЕЛК, подаваш заявление, предполагам,  че имаш пълномощно и може да се вземе.

# 831
Вела,звънях им,с тези безумни оправдания ми се изсмяха...Даже не ми дадоха подобна опция...ако ми остане време и нерви,ще стигна и до местното РЗИ.
Когато подадохме документи,стигнах до директора...защото местните дори телефон не вдигат,а куриера иска работещ телефон..толкова нелепо е всичко в административното обслужване...
Имам пълномощно,а дъщеря ми си идва за месец...

# 832
  • Пловдив
Да споделя моят опит,комисиите в провинцията,не изпращат електронно решенията ..
Някои го признават откровенно,че не могат...,други,че служителите които го правят са в отпуск.
На въпроса,защо след 7 дни ,го няма и по пощата,просто ми се изсмяха ,че много бързам...да чакам,нужно е време..
Хубаво,че поне два пъти седмично си вдигат телефоните .
Та,предполагам,ако си го поискате на хартиен носител,по пощата,вероятността да го получите в приемлив срок,е по-голяма.
Нищо не помага..КЕП,ПИК...
Аl ,също...

Някои комисии или служители не могат и на хартия да го направят както трябва.
От Благоевград ми изпратиха новият ЕР без надписа ,които трябва да е отстрани на листа. / Нали вече е без подписи и печати/.
 Наложи ми се да отида до картотеката в Пловдив, да вися почти час , за да ми принтират  за  една минута нов лист.

Иначе бързо го пратиха - на 20.06  е гледано , на 27.06 получих писмо.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 19:16 от Перах

# 833
  • София
Лекарите са бързи и грамотни, все пак са учили 10 години висше. Аз бях още докато беше присъствено. Видях как съобразяват, преценяват, анализират. Обаче административните служители са много зле - груби, а и неграмотни, загубиха ми документите. Аз не знам с връзки ли ги назначават, не ги ли обучават, че са като все едно взети вчера.

# 834
Аз пък съм много доволна. Моите документи бяха разпределени в болницата в Козлодуй. Буквално в деня на разглеждането ги получих чрез ССЕВ, така че си задействах следващите стъпки. По пощата дойдоха в работата ми след 20 дни, но аз вече им ги бях дала.

# 835
Да,разбирам ,че някъде,в по-малки центрове,вероятно има млади и мотивирани професионалисти.Което е
повод все пак,да съхраним някакъв оптимизъм...Аз не спирам да вярвам,все някак ще се случат нещата...но нямам вече излишни нерви и време.Искам да се зарадвам на децата си!После ще му мисля...

# 836
Понеже за първи път ще подавам документи за преосвидетелстване и смятам на място да ги подам, трябва ли предварително да имам попълнено заявление - декларация (както се прави при изпращане на документите по пощата или по куриер) или там на място като отида "любезните" служителки от администрацията ще ми дадат бланка да попълня?

# 837
сладка загадка Там ще ви я дадат, но ако искате да не се бавите там, може и вкъщи да я принтирате и попълните.

# 838
Баща ми  (на 80 г.) живее в Бургас, има две сменени тазобедрени стави тази година и според наредбата е със 75%, затова подаде документи в ТЕЛК.  След няколко дни се обадиха от ТЕЛК -Гоце Делчев, че искат снимки на двете стави като доказателство, баща ми ходи до болницата и взе дискове от образните изследвания и със съдействието на познат, защото живеем в различни градове, изпрати веднага по мейла линк към съдържанието в дисковете - не се отваряло при тях, дори да им изпратим дисковете, нямало да се отворят при тях вероятно, а и щяло да е бавно получаването. Казаха, че и без това до 15 юли ще се произнесат, защото после са в отпуска. Има представени епикризи в оригинал с подписи и печати. Интересувам се ТЕЛК по места нямат ли достъп до пациентското досие или до изследвания, правени по НЗОК? Баща ми е още с две патерици и изпитва трудности при ходенето.

# 839
Rosita,
Не приемат дискове /гадовете/. Бях направила разпечатки, по съвет на лекар, на различни позиции от ЯМР и им ги предоствих. Може да се обрънат в .jpg или .pdf файлове, отделни фрагменти и да им бъдат изпратени, няма начин да не могат да ги отворят.

Общи условия

Активация на акаунт