ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 30 833
  • 940
  •   1
Отговори
# 900
  • Sofia
Erika, и аз си чакам решението и срока е до 4 месеца. Пусни си жалба, за да ти се ускорят нещата.

# 901
  • Добрич
И моето разпореждане се забави повече от 4 месеца. Звъних на националния номер на НОИ, на териториалния и пуснах запитване чрез системата за сигурно електронно връчване. Отговориха ми, че когато е за първи път се чака 4 месеца не от подаване на заявлението в НОИ, а от заседаването на лекарската комисия в НОИ. В този срок съм щяла да имам разпореждане. Още същата седмица ми се обадиха, да отида да си получа разпореждането и трудовата книжка.

# 902
  • Sofia
Вела, явно всеки служител си има неговата версия. На мен ми казаха 4 месеца от подаването на документите при тях. Благодаря ти за уточнението, поне ще се приготвя и за чакане 4+ месеца.

# 903
  • Добрич
Katty D, цитирали са ми наредбата:

# 904
  • Sofia
Нямам и съмнение в това. Затова ти благодарих, че го сподели.

# 905
  • Ланкър, планините Овнерог
Моя КЕП е Евротръст (облачен  https://evrotrust.com/bg/ ) и с него влезнах в е-здраве.
В НОИ подадох електронно, не съм носила тр.книжка и др.документи, тъй като стажът ми е след 1997г. Малко над месец чаках по спомен.

# 906
И моят електронен подпис е в Евротръст https://evrotrust.com/ . Безплатен е и е изключително лесно да го създадете и използвате.

# 907
  • столицата
Безплатен електронен подпис? Не ми се вярва.

# 908
  • Варна
И моя от BTrust е безплатен. За жалост не мога да вляза в Е здраве. С нов телефон съм. Избирам облачен е подпис. Документа отива в BTrust подписвам, но в Е здраве върти много време и накрая не е намерен сертификат.

# 909
Безплатен електронен подпис? Не ми се вярва.
И на Борика, и на Евротръст има 3 безплатни подписвания на година с облачен КЕП.

# 910
Когато се получава ТЕЛКово решение в пощата за друг човек, в случая майка ми, искат ли пълномощно или проявяват разбиране.

# 911
  • Ланкър, планините Овнерог
Би трябвало да искат поне на бележката от пощата да е собственоръчно написано и подписано упълномощяването.

# 912
Искат пълномощно в пощата, но не нотариално заверено.

# 913
Здравейте, съпругът ми получи ТЕЛК чрез ССЕВ. Трябва ли задължително да чака получаването и на хартиен носител на решението в  пощата за да се счита за връчено? Благодаря!

# 914
La Fresa Няма нужда да чака, щом е отворено през ССЕВ, значи се счита връчено.

Общи условия

Активация на акаунт