ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 31 098
  • 940
  •   1
Отговори
# 840
Rosita,
Не приемат дискове /гадовете/. Бях направила разпечатки, по съвет на лекар, на различни позиции от ЯМР и им ги предоствих. Може да се обрънат в .jpg или .pdf файлове, отделни фрагменти и да им бъдат изпратени, няма начин да не могат да ги отворят.
Благодаря! За диск, че са против не казаха, но не искали да бавят нещата, а и нямали програма, така че наистина нямаше да има полза от изпращането му. Свалихме снимки от диска и ги пратихме като файлове. Но искам да похваля ТЕЛК - гр. Гоце Делчев за следното - първия път личната лекарка на баща ми пуснала направление до ТЕЛК само за едната става - въпреки, че той ѝ повторил няколко пъти, че се касае за двете, а и тя отлично знаела, защото "виждала документите".  От ТЕЛК Бургас върнаха преписката на баща ми да ходи да я оправя, за да се впишат двете сменени стави в направлението - има си две епикризи за две самостоятелни операции, но заспалата лекарка явно повторно е сгрешила и писала пак само за едната става, този път за другата, вместо за двете Rolling Eyes - а точно за да оправи тя това, той трябваше да се разходи от единия край до другия на Бургас, но както се оказа - напълно безполезно. Преписката е получена около 30 юни в Гоце Делчев, но там видели грешката на лекарката и затова искаха снимки и на двете стави, за да му дадат по-големия процент, който е по наредба, а не да действат само по направлението за едната става. Ще пратят готовото решение още утре въпреки описаната по-горе неадекватност на личната лекарка. Заслужават похвала за бързото действие и съобразителността!

# 841
А как разбирате в коя телк комисия са разпределени документите?

# 842
А как разбирате в коя телк комисия са разпределени документите?
Когато се обадиха да поискат да изпратим снимки.

# 843
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз лично видях номера на комисията в ел.здравно досие и после по номера проверих къде е.

# 844
В системата за сигурно електронно връчване,беше качена комисия(под номер) и дата.
Иначе,липсва всякаква комуникация..
Но явно всеки си действа, по негови си начини..
П.п. в Гугъл,като напишеш номера,разбираш града,където заседава комисията.

# 845
Аз лично видях номера на комисията в ел.здравно досие и после по номера проверих къде е.

И аз по същия начин направих.

# 846
Днес имаме насрочена дата за ТЕЛК. Ще получа ли някакво уведомление по мейла, както за насрочването на датата или направо решението в пощата?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 12:52 от ranimi

# 847
Да, каквото и да стане, ще получите имейл. Имайте предвид, че може и другата седмица да го получите.

# 848
Проверявайте и в папка "спам", на мен там ми беше изпратено.

# 849
Благодаря ви много за информацията, просвидетелствам майка си, с деменция, борбата е за чужда помощ! Първият път преди година и нещо не ни отредиха!

# 850
Здравейте ,къде и как мога да проверя дали ЕР е влязло в сила без пълномощно?Имам само ПИК на НОИ.

# 851
Влизате в страницата на НОИ, проверявате за Разпореждането.

# 852
Здравейте, днес получих това  съобщение по електронната поща, какво следва сега. Къде мога да получа решението и да разбера какво е? Става въпрос за преосвидетелстване, ако е то значение.

# 853
Решението ще получите по пощата. Ако искате предварително да разберете процентите, може да влезете в ССЕВ или ако имате еЗдраве.

# 854
Къде се проверява ?
Влизате в страницата на НОИ, проверявате за Разпореждането.

Общи условия

Активация на акаунт