💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 667
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Аз пак ще кажа на пълнолуДието.🤪 А и ако е болно бебето, не е много на кеф. Освен това, моята бебка не харесва всичко. Изобщо не й хареса картоф с тиквичка. Аз купувам бурканчета. Не готвя за такова малко бебе. Готвя, когато вече и масло  слагам, поне. И то изобщо не го правя често. Предпочитам да храня разнообразно, а това не се получава, преди да започне да яде от нашата храна. Още обаче е рано да й давам така овкусена манджа (:
Виждам разликата в майките на първи път. Днес по- рано ви се радвах (:
Старанието и така нареченото "прищипване" да направиш всичко "перфектно". Типично за майките първескини, сладки сте 🤗
Помня, и аз ходих, обикалях, че фермерски пазари, че био да е... от фермерски пазари купувах яйца, кашкавал, млека, суджуци - докато не ме разочароваха. А мнението ми за така нареченото био, съм го изразявала вече. Био не означава полезно за човека, а отгледано с торове - все още не забранени.
Та, личи ви, че сте first time mum, сладки сте 🙂 искате да правите повече от необходимото, дори да не се престаравате, пак сте прекрасни майки!
Наши семейни приятели, преди да се оженим, ни казваха "на първото изварявахме бибата щом падне, на второто я духвах само и понякога изтупвах, а ако имам трето, ще го пускам само да лази да си я търси." 😂 така де.
 Черпя ви, оказа се, че голямото ми момченце днес има имен ден - Габриел ❤🍹🎂

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 19:59 от КремонаЛиза

# 16
^Със здраве да си носи името. Ние имаме 2 пъти в годината имен ден. На 7. 01 и на 24.06. Ама на 7 никой роднина не се усети, ще видим юни ще се сетят ли. Grinning
На мен ми е първо дете и честно казано имах големи амбиции да не го глезя много, ама то от девети ден почнаха страданията му милото и не се получи.
Днес я водих на изследванията. Тоя ехограф скандален беше. То нищо не се виждаше, оная вика всичко точно. Нямаше и 2 минути прегледа. С взимането на кръв прорева, но беше по-добре, отколкото очаквах.

# 17
Чудих се къде се скри темата, а то имало нова. Благодаря за нея! Two Hearts

При нас, както споделих вече, пълен отказ от пюрета и каши, но поне не и от мляко. Надявам се още макс ден-два да е така, защото съм вкарала глутен. Дано е заради зъби, нали понякога отказват по-кашава и твърда храна.

КремонаЛиза, много ми е интересно да чета постовете ти - имаш интересно чувство за хумор, а и май си все позитивно настроена, което не знам как се постига. И ми допада как никога не мам-шеймваш, а даже правиш обратното. Това лирично отклонение е малко офф топик, амаааа Laughing

# 18
Допълвам, писали сме заедно Green Arrow, благодаря ти! Стана ми приятно! Обикновенно беснея за кратко и бързо ми минава!  🤭

Благодаря! 🤗

Да ти е здраво бебчето! 🍀

На 24.06 щом има имен ден, Еньовден, което се счита за рожденната дата на Св. Йаон Кръстител (освен на нашите София, Верена и Коляан 🤗)значи твоето детенце се казва Йоан или Иван, щом пък и на 7.01 има имен ден?

^Със здраве да си носи името. Ние имаме 2 пъти в годината имен ден. На 7. 01 и на 24.06. Ама на 7 никой роднина не се усети, ще видим юни ще се сетят ли. Grinning
На мен ми е първо дете и честно казано имах големи амбиции да не го глезя много, ама то от девети ден почнаха страданията му милото и не се получи.
Днес я водих на изследванията. Тоя ехограф скандален беше. То нищо не се виждаше, оная вика всичко точно. Нямаше и 2 минути прегледа. С взимането на кръв прорева, но беше по-добре, отколкото очаквах.

# 19
Допълвам, писали сме заедно Green Arrow, благодаря ти! Стана ми приятно! Обикновенно беснея за кратко и бързо ми минава!  🤭

Благодаря! 🤗

Да ти е здраво бебчето! 🍀

На 24.06 щом има имен ден, Еньовден, което се счита за рожденната дата на Св. Йаон Кръстител (освен на нашите София, Верена и Коляан 🤗)значи твоето детенце се казва Йоан или Иван, щом пък и на 7.01 има имен ден?

Йоана, момиче е. Таткото копнееше за момче, ама направи мома. 😂

# 20
Янислав също има и на двата дни Grinning
Едит: За Йоана аз пък винаги на 07.01 се сещам и честитя, Еньовден бих го пропуснала от невежество. Прекрасно име, беше ми фаворит, но държах да е и В, иначе и ние Йоана щяхме да гледаме вкъщи. Heart Eyes

# 21
Аз бях нагласена, ако е момче да е Йоан или Йово. Когато разбрахме, че е момиче, исках Божура. Мъжа ми ме гледаше странно и ми каза "Йово, Божура? Какви са тези модерни имена от теб? "Ще го пишем" Гичка. Или Кочо" 😂😂😂😂😂
Понеже имената на момчетата бяха моя идея, сега нейното име беше негова. Прочел го е в книга 🙂

# 22
Аз харесвах Даяна, но ме спираше израза "принцеса Даяна".
Вие на ехографското изследване ходите ли? Наистина ли е такава пародия? Поне с кръвните й пуснах и за чувствителност към краве мляко. Исках да пусна и морков/картоф, че ми се струва едната й бузка почервенява, ама трябваше венозна кръв и се отказах. Може би почервенява от излизанията. Няма много логика, ако е от храната да е само едната буза.

# 23
Аз бях нагласена, ако е момче да е Йоан или Йово. Когато разбрахме, че е момиче, исках Божура. Мъжа ми ме гледаше странно и ми каза "Йово, Божура? Какви са тези модерни имена от теб? "Ще го пишем" Гичка. Или Кочо" 😂😂😂😂😂
Понеже имената на момчетата бяха моя идея, сега нейното име беше негова. Прочел го е в книга 🙂

И аз исках Божура. Ама ми викат “И кво, Божка” 😂😂 И ме спряха.

# 24
Супер яко съвпадение е, че и ти си искала това име!!! 😂

И аз исках Божура. Ама ми викат “И кво, Божка” 😂😂 И ме спряха.

Между другото, лютият студ "опари, бузката на моята бебка преди 2 дни, а другата частично. Сега мажа с цикатридина. Иначе при излизания мажа с крем за студ на Бебо. Обаче като постоянно се целуват тия бузи... 🤪 се избърсва кремчето.

Вие на ехографското изследване ходите ли? Наистина ли е такава пародия? Поне с кръвните й пуснах и за чувствителност към краве мляко. Исках да пусна и морков/картоф, че ми се струва едната й бузка почервенява, ама трябваше венозна кръв и се отказах. Може би почервенява от излизанията. Няма много логика, ако е от храната да е само едната буза.

Ох, зверкинята най-накрая започна да се унася, след час и 40 минути надлъгване. Главата ме заболя 🤪

# 25

Ние ходихме и съм доволна. Огледа всичко. То по принцип на ехографа какво искаш да видиш? Всичко е черни и бели петна. Те си знаят какво гледат.

Честит да е Габриел! Много здрав и благословен 🍀

Кремона…. Йово и Божура 😀 Все едно съм в разказ на Елин Пелин 😀 Доста нестандартни имена за нашите ширини 😀 То и Верена, но е хубаво.
Аз на моя му викам, дали не трябваше Яница да я кръстим. Той ме изгледа криво 😀 Много ми е на сърце песента за мома Яница.

Аз сега се чудя това на брадичката може ли да е от жълтъка?

Днес по обяд го забелязах. Реакциите от жълтъка къде се изразяват? Утре трябваше да й дам пак. Вчера дадох, днес пропуснах.

# 26
Благодаря!
Аз една народно пенес не зная цела да изпея, от хората само право мога да играя, че даже и там се мяткам, обаче наистина твърде архаични имена са ми харесали 🤭

Това на брадичката, възможно ли е да е от лигички? И това е причина, но зависи дали твоето бебе се лигави.
Иначе обриви от храни, на средното ми дете са ставали и беше погърдички, гушка, крачета и гръбче.
Виж на Верена как изглежда опареното от лютият вятър. И хем беше зачохлена, запердена. 🙄 ама варненският вятър с чуден морски бриз през зимата е.... 🤮

Ние ходихме и съм доволна. Огледа всичко. То по принцип на ехографа какво искаш да видиш? Всичко е черни и бели петна. Те си знаят какво гледат.

Честит да е Габриел! Много здрав и благословен 🍀

Кремона…. Йово и Божура 😀 Все едно съм в разказ на Елин Пелин 😀 Доста нестандартни имена за нашите ширини 😀 То и Верена, но е хубаво.
Аз на моя му викам, дали не трябваше Яница да я кръстим. Той ме изгледа криво 😀 Много ми е на сърце песента за мома Яница.

Аз сега се чудя това на брадичката може ли да е от жълтъка?

Днес по обяд го забелязах. Реакциите от жълтъка къде се изразяват? Утре трябваше да й дам пак. Вчера дадох, днес пропуснах.

# 27
Лигави се, но не е от скоро. Просто сега съвпадна с жълтъка. Не сме излизали, че да е от студен вятър. Другаде по тялото няма необичайни петна.

# 28
Разбирам.
Ако се съмняваш за алергия, ако желаеш намажи го с тънък слой фенистил, той попива много бързо. Ще се разбере дали е алергия. Ако не, любимо хидратантно кримче. 🙂

Лигави се, но не е от скоро. Просто сега съвпадна с жълтъка. Не сме излизали, че да е от студен вятър. Другаде по тялото няма необичайни петна.

# 29
Нямам Фенистил. Приятелки викат, че може и да е от зъби. Ще пропусна за утре все пак жълтъка.

Общи условия

Активация на акаунт