💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 244
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, чували ли сте за силата на пъдпъдъчите яйца? Колко са полезни, хранителни и т.н.? Аз бих й дала жълтък от тях. Утре ще попитам джипито. Обаче помня, че до годинка максимума, постепенно въведен е 1 брой, до 3г. моооже и второ яйчице, а от 3 до 9 ли колко беше по 3 броя. Големият ми син е изяждал и 5, което мен лично ме притесняваше. Обаче няколко пъти го е правил, беше на 6-7 г. Нищо нередно не сме наблюдавали, сега е на 8. Лятото като стане на 9, ще може спокойно да "прекалява" с тях, много са му вкусни 🤭🙂

# 31
По челото, бузите и част от гушката на моята мадама има множество ситни пъпки, които се чудя от какво са. Заключих, че може би са от глутена, въпреки че не е яла много, просто защото тези дни не яде. Около устата преди имаше и бяха от непрекъснато плюнчене.

# 32
От глутена моята се изприщи по свивките на колената и по кръста отзад. Спирам я тази каша. След няколко дни ще го дам пак, но с друго.
От жълтък пак беше изприщила свивките на колената, но аз го давах 2 седмици всеки ден. После като разредих си отшумя.
Мажа с Мустела Цикастела (благодаря на Кремона за препоръката ❤), всичко минава с нея.

# 33
Green Arrow, щом и по гушката има, значи вероятността да са реакции е голяма. Намажи го с кремче, което овлажнава и ще преминат по-бързо. 🙂
Радвам се, Фрезия, че съм била полезна.🥳
 Моето малко момченце, милото от яйцата беше станал като гъба. Кожата му нямаше празно място. Той и сега се обрива от разни храни, хем вече е на 3½, обаче в сравнение с  преди, сега няма нищо общо. Аз си държах фенистила на повивилника, а колко капки пък е изпил от тях... 😔 само да видим обрив с джипито... и тя ми казваше колко да дам. Поне му минаваше с капките. То иначе не се търпи, сърби го, крив е.
А иначе е толкова мека и нежна кожата му 🤗
Даже сега ще отида да ги гушкам докато са още сънени, време е да стават за училище и градина.  🙂
Успешен и приятен ден на всички! 🤗🌹

# 34
  • София
Много сте сладки ❤️

Докога мислите да стерилизирате биби, залъгалки и шишета? На мен ми се струва вече безсмислено, понеже си слага всичко в устата, колкото и да го пазим, а и не му стерилизам купичката и лъжичките (не стават за стерилизация), та малко се чудя дали има смисъл вече.

# 35
Стерилизацията се прави, защото между млякото и слюнката на детето могат да се образуват бактерии, вредни за него. И аз се чудя дали да продължа да стерилизирам. Иначе не мия играчките на всяко падане на земята. Това означава нон стоп това да правя.

# 36
Аз обмислям вече да махна стерилизатора, че само ми заема място. От доста време не го ползвам, то така или иначе само шишето за вода и чай съм му стерилизирала. Биберони отказва, каквито и да му предложа, сега купата и лъжичката не съм му стерилизирала. Купичката ни е обикновена порцеланова, няма и как да е стерилизирам. Задържах стерилизатора само заради помпата за кърма, ако реша да добавям в кашата кърма, но май ще си добавям АМ или вода и пюре в безмлечните. И аз не мия играчките на всяко падане.

# 37
Божура е супер яко име, аз също го обмислях, но дадох съгласие за сегашното. Ружа също много ми харесва.

# 38
Аз стерилизатора не го ползвам вече стана доста време. Даже днес съм я облякла с дреха прана с нормален Ариел, защото с Тео бебе не ми излизат петната от пюретата от дрехите й.
Май ръмженето и дълбокото вдишване ми се струва, че са от рихия й рефлукс. Ще мина май пак на АР мляко ще го обсъдя утре с лекарката.

# 39
Не стерилизирам от както стана на 3м. Горе долу след 2 сед тя ухапа кучето, което само потвърди избора ми😂

# 40
И аз не стерилизирам вече,то с куче няма и много смисъл.Вчера бяха на килима и само се обърнах да си взема вода и кучето я ближеше по лицето🙄колкото и да се опитвам да я пазя -не става😅

# 41
Някое бебе имаше ли леко понижен хематокрит? Изписаха ли ви нещо, ако има някой?
Edit: Звъннаха ми от лабораторията. Искали пак да й вземат кръв. Бясна съм. Или са объркали нещо, или резултатите са им съмнителни. 😡

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:04 от Petya.P01

# 42
Явно често случва.
Мои клиенти бяха пускали преди време в Геника тест за толерантност към храни за детето си. Идват резултатите, обаче те са платили за по-разширен пакет от това, което са получили. И от Геника казват “а грешката е наша. Ще ви пуснем пак “. В геника пазят кръвните проби, няма нужда от ново вземане на кръв. Идват новите резултати, обаче храните които се повтарят и в двата теста - различни резултати показват. Тааа грешките явно са често, често.

Ние се връщаме от Фурлакис. Главата ѝ се е оправила, беше малко сплескана.
Каза, че препоръчва локърите и да насърчаваме детето да ходи като се държи за мебелите, а не за ръце, за да бъдат по-самостоятелни и уверени.
Каза, че мога да я поставям седнала с възглавници щом на детето му е кеф, но и да има и мн време по корем.
Всеки път е възмутен, че моето дете реве от него, другите деца по думите му не плачели и е видимо раздразнен, че вдига шум. За мен това е несериозно поведение от детски лекар. Кучетата лаят, бебета реват. Някак си така седят нещата.

# 43
Ванина наистина не реве от него, нито от който и да е друг лекар де, но съм съгласна че е несериозно. Като цяло са ми странни хората, които се изумяват точно на тези два примера, които си дала, защото и кучето ми лае доста навън, и Ванина вика и си говори, понякога реве.
Кума ми, например, се притесняваше от рева на сина си като беше бебе… пречел на хората. Да сме го завели на театър и да им пречи, разбирам, ама в парка например… Close

# 44
Нз защо от мъже често плаче. А той не блести с подход към децата, малко е рязък. Обаче като си сложи и маската на лицето тя просто ревна неудържимо.
Баща ѝ като си сложи очила за плуване не реве, но мн се притесни.

И на мен не ми е приятно като реве по паркове, заведения и сега като бяхме в хотела бая викаше. Но правим вс възможно да я занимаваме ( без екрани) за да не вдига врява.

Общи условия

Активация на акаунт