💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 382
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Все пак, аз ще изчакам да има още поне 1 зъбче горе и ще й дам хлебче, както и с другите двама правех. Кекс, хляб, да се цапа там. Днес заради аДвокадото я къпах. Маска на лицето си беше направило кифлето 😂😂

# 481
Малката мадам вкъщи яде малки палачинки. Правя на Модерн Мами палачинките със сирене. Или пак мънички без сирене, с малко кленов сироп в самото тесто. Давам и цяла в ръчичката и се справя. Като си я изпусне пак и я подавам и така. Хващала ми е храна и от ръката, без да е за нея и без да и предплагам 😂
Доста по-оправни са отколкото очакваме!

# 482
Малката мадам вкъщи яде малки палачинки. Правя на Модерн Мами палачинките със сирене. Или пак мънички без сирене, с малко кленов сироп в самото тесто. Давам и цяла в ръчичката и се справя. Като си я изпусне пак и я подавам и така. Хващала ми е храна и от ръката, без да е за нея и без да и предплагам 😂

Какви са тези палачинки и какво е това Модерн Мами? Заинтригува ме! ☺️

# 483
Никой не твърди, че трябва да се насилват нещата. Питахте ме какво и как давам, затова обясних. Игор беше з 2 зъба като запопнахме, а и дори сега с 5, те са резци, не са дъвкателни. Но както ти го чувстваш,така го прави.
Ваня, нормално е. Всъщност това е много важно за сензорното развитие- да бръкне в кашата, да смачка парче тиква, да рони хляб и т.н. Давай си ѝ пюретата, но веднъж на ден можеш да ѝ даваш нещо да тренира.

Viksdreams, моркова ми е по-соокойно да е малък, но цял. Варя го да е мек, но да остане неразпаднат. Не му давам на него в случая, защото се запича, но вие можете картоф, батат,сладък картоф, броколито и тиквата са супер удобни за тренировки също.

# 484
Една мадама, която следвам в Инстаграм. Споделя лесни и здравословни рецепти за деца. Има и сайт:

Какви са тези палачинки и какво е това Модерн Мами? Заинтригува ме! ☺

# 485
Моята мома пореден ден отказва да яде пюре... Приемам идеи, че вече съм отчаяна.
Според вас тези "мрежи " дали биха помогнали? Все пак наподобяват залъгалки... Не знам и аз вече Cold Sweat

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 14:44 от TrixieJinx

# 486
Трикси, моето плюеше е пръхтеше (онзи "забавен" звук с езика 🙄), беше много трудно с по-течна храна. Вече по -сгъстена давам. Моето бебе не иска да яде, ако много й се спи. Така като изтърва момента, лягаме да я кърмя и да спи. И щом стане, тогава си хапва. По този начин аз регулирих нещата. А мрежичката я използвам, за да приема витамините, от плодовете (и зеленчуците по-нататък), защото от пюретата... минали термична обработка, кой знае колко има. Ти разпознаваш ли описаното? Какво точно прави твоето бебе, когато отказва да се храни?

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 02:44 от КремонаЛиза

# 487
То това ми е по-скоро за залъгалка и опитване на някакви неща, не за наяждане. Пробвай с пюрета-пауч дали няма да иска.
Може да не й харесват самите пюрета. Моята София не си пада по месните пюрета, ама като е ден за жълтък и яде в несвяст. Засичала съм - 2 мин за едно пюре 🤣

Иначе от вчера пробвах да й дам на обяд само пюре - 170 гр, изяде го и не рева за още. Като свърши млякото и обикновено е драма няколко минути докато осъзнае, че се е наяла. Днес пак дадох 170 гр на обяд без мляко и приключихме храненето с мир и любов 😆

Забелязах от вчера като е на пода как се изтегля с ръце. Вече стига, каквото иска, но не пълзи, а се влачи 😆 Днес ми се видя още по-бърза във влаченето 🤣 Тежко ми горко 😆

# 488
Моята преди 2-3 дни я видях как успя да докопа някаква играчка като пропълзя с единия крак, но и тя не разбра явно какво и как направи и това беше. Не го повтаря. Но пък вече задобрява със седналото положение. Снощи купон беше, постоянно се буди, вири дупето нагоре с седи по корем и циври. Явно опитва да се учи на нещо, дано по-скоро го овладее, че почти не се спи.
Мен много ме е страх да давам храна, различна от пюрета и каши. Не знам кога ще се престраша. Въведохте ли сирене вече? Кога е добре да се въведе 8м.?

# 489
Аз понеделник почвам глутен (чувствам се закъсняла, даже) и 3-4 седмици ще давам само него. После може да дам обезсолено сирене, но тогава ще е вече към 9-я месец. Вижда ми се ок в моя случай.

# 490
А глутена с каши ли ще го въвежда? Дали става с варена грухана пшеница, булгур, лимец и т.н.? Имам няколко отворени кутии каши, не ми се ще да трупам още, че май аз ще си ги ям. 😁

# 491
Аз почнах глутен преди 3 дни ( на 7м и  10 дни е)с каша, да. Ама днес въведох пуешко. Не мога цял месец само с тоя глутен да се разправям😂 нямаме хора с алергии в семейството и като чух мен как са че захранили реших, че ще оцелее 😅 днес изяде според мен поне 250гр пуешко с батат. Скри ми шапката. Ама това беше в 13ч и още я държи сита, което е топ.

# 492
Кремона, пробвала съм всякак да давам пюре - като е много гладна, като е преди сън, след сън. Просто от вече 6 дни, щом види лъжица, свива устни и се дърпа.. Cold Sweat
Смесихме малко АМ с 2-3 лъжички пюре в шише и така пое нещо, иначе е твърдо против.

# 493
А глутена с каши ли ще го въвежда? Дали става с варена грухана пшеница, булгур, лимец и т.н.? Имам няколко отворени кутии каши, не ми се ще да трупам още, че май аз ще си ги ям. 😁

С каши, да. Обаче поне започни с по-малко наситените на глутен култури. Това са овес и ръж след него. Пшеницата я остави за по-натам. Тя е най-наситена.

Аз хвърлих само първата каша - оризовата, защото пишеше, че е годна 3 седмици след отваряне. Днес приключих царевичната. Тя нямаше такъв срок, но днес беше точно на 21 дни отворена. Преди няколко дни отворих пакет с амарант, точно защото ми свършваше царевичната и да има какво да заместя. Той т.к. се вари, е с по-дълъг срок, така че ще го свърша и него. Утре смятам да дам елда преди глутена, за да разнообразявам. Тя също се вари и е с по-дълъг срок. И понеделник ще отворя каша от овес. Та съм някаква схмеджийка и всичко изразходвам. По принцип много мразя да хвърлям храна, но се случва често при нашето хранене - на възрастните. За сега при нея само тая оризова каша хвърлих и един път не искаше да яде пюре и около 40/50 гр хвърлих. Това е за сега 😆 Моята мелачка всичко яде. Не съм решила дали да спазвам да не давам нови храни 1 месец. За 2 седмици - да, за повече - не знам.

Лина, 250 гр? Уау 😆 Моята ще го връща това на порцийки 3 дни. Не смея да й дам толкова.

# 494
Кремона, пробвала съм всякак да давам пюре - като е много гладна, като е преди сън, след сън. Просто от вече 6 дни, щом види лъжица, свива устни и се дърпа.. Cold Sweat
Смесихме малко АМ с 2-3 лъжички пюре в шише и така пое нещо, иначе е твърдо против.
Това със свиването на устата ми го правеше няколко дни. Аз се ядосвях, и я оставях на 3-4те изядени лъжици. После я слагах да спи, а тя суче докато заспива. Имам усещането, че след ставане усещаше непреодолим глад, защото вече беше засищана от пюрета предните дни. Така с упоритост пак се отпусна. А и аз бутах с лек натиск лъжичката навътре към устата й, отвъд устните. Не силно, но не и съвсем леко като допир. То няма и как да е силно, защото ще се разсипе пълнежа от лъжичката. И така, стана. Обаче явно ме пробва, не знам каква беше целта, съмвявам се и да я е осъзнавала, но факт е, че ми пилеше нервите. 🤪

Общи условия

Активация на акаунт