💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 14 334
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
LucyFord, аз те бях питала как процедираш по ЗВБ и какви храни предлагаш. Понеже аз се опитвам да смесвам двата метода и всяка информация ми е от помощ.

caprice, радвам се, че вече си се отървала и е минало успешно!

# 466
КремонаЛиза, и моят ме мъчи доста години, а вече започнал да троши и предния зъб. Започна да расте когато бях 12ти клас, сега съм на 40г. Scream с оток съм тази сутрин, ама ще мине.

# 467
КремонаЛиза, и моят ме мъчи доста години, а вече започнал да троши и предния зъб. Започна да расте когато бях 12ти клас, сега съм на 40г. Scream с оток съм тази сутрин, ама ще мине.
И моят беше започнал да руши съседният..  в резултата на това, опитите да го спасим от 2020 до сега (с времето за изчакване, заради упоийката, на двете бременности и кърмения на средното и малката) стигнаха до пулпит и съответно умъртвяване преди 10 дни. Мъдрецът ми беше изцяло хоризонтален, той беше наранил кътникът до него, беше го повредил и имаше кориес между тях, обаче в шийката. Т.е. вече е много близо до където не трябва. И... съм с коронка от понеделник. Заради един гаден мъдрец, който ми причини толкова болка и мъчения.
Помня един път (беше преди да се омъжа, докато още плавах), толкова ме болеше от самото израстване да се бута да расте, че направо 2 не виждах. Пасажери ме видяли че ходя като замаяна и изглеждам зле, и ме последвали да не падна някъде да се ударя. Те не са знаели какво ми е. Споделиха ми, че са го направили преди да си тръгват от круиза. Рядко приятни американци бяха. Тези гнусни мъдреци, ми изкривиха малко долу кучешките зъби. Добре, че е почни незабележимо. А бяха прави!! Отврат ти казвам. То поне наистина да е зъб, а то... проблем от появата си.

# 468
LucyFord, аз те бях питала как процедираш по ЗВБ и какви храни предлагаш. Понеже аз се опитвам да смесвам двата метода и всяка информация ми е от помощ.

И при мен са смесени все още,защото той се давеше много в началото и си го карахме на пюрета. Аз нямам стремежи за заместване и и към момента в някои дни давам звб обяд, 100г плодово пюре с нещо зърнено за следобедна закуска и вечер ние докато ядем, коричка хляб,парче авокадо, банан, нещо дребно да си чопли. В някои дни на обяд може и пюре да дам пък за следобедна да направя бананови палачинки/мъфин. Като се вкарат млечни, вариантите стават безброй. Търся си рецепти из нета и по тях приготвям, понякога си ги измислям.Общо взето стремежа ми е веднъж на ден поне да има звб хранене, за да тренира хващане и дъвчене. Засега се получава много добре.

# 469

И при мен са смесени все още,защото той се давеше много в началото и си го карахме на пюрета. Аз нямам стремежи за заместване и и към момента в някои дни давам звб обяд, 100г плодово пюре с нещо зърнено за следобедна закуска и вечер ние докато ядем, коричка хляб,парче авокадо, банан, нещо дребно да си чопли. В някои дни на обяд може и пюре да дам пък за следобедна да направя бананови палачинки/мъфин. Като се вкарат млечни, вариантите стават безброй. Търся си рецепти из нета и по тях приготвям, понякога си ги измислям.Общо взето стремежа ми е веднъж на ден поне да има звб хранене, за да тренира хващане и дъвчене. Засега се получава много добре.
Люси, авокадото по-твърдо ли го избираш или ако е меко го слагаш в мрежичка? Аз давам средно твърдо в мрежичка и бананче така съм й давала.
Между другото момичета, имам едни лигавници на DrBrowns, които са с кръгчета за чесане на зъбки и там, закрепям и мрежичката. Така няма начин да падне и винаги е в нея (:
Ето го:

Така се закопчава:

А така изглежда дръжкана на мрежичката:

# 470
И аз си мислех да взема такава мрежичка. Авокадото трябва да е готово за консумация. Така ги предлагат. Твърдото и на мен ми е трудно да го смеля, какво остава за тях.

# 471
За каква мрежичка става дума? Авокадо не съм предлагала още, дори се съмнявам, че ще опита повече от една троха. Вие как го давате?

# 472
Аз го намачках и го смесих с банан май.

Ей такава:

Слагаш някакъв плод и да си смуче.

# 473
Авокадото каквото го ядем ние, такова и на него. Приятно узряло, да се бели без усилие. Не всички авокада стават така, взимам био авокадо от Лидъл с грапавата кора. То твърдото е гадно и на вкус.Давам резен, той си го хваща и си го яде. Банана понеже е хлъзгав обелвам до някъде и оставям кора да я ползва като дръжка, но без да стърчат обелките. Мрежички не ползвам, те не тренират способността да дъвче, а да смуче.
Ето тук яде запеканка от кайма, броколи, червен лук и малко чубрица.

# 474
Сладурчооо ❤

# 475
LucyFord да питам и аз - бях сварила морков на пръчици да му дам парченце на моето дете да си държи и "гризка", но се притесних, че е много мек и ще отхапе голямо парче и може да се задави. Та не успя да стигне до яденето му. Ти колко меки ги правиш зеленчуците? И колко големи парчета даваш сварени зеленчуци?

# 476
Подобно на запеканката на Люси оня ден направих палачинки с 3 съставки - яйце, банан и овесени ядки. Обаче това дете се опитваше да си натъпче в устата половин палачинка и ме хвана страх. Буквално се опитваше твърде голяма хапка за мен да изяде на един път.
Баща ѝ яде палачинки накрая😅

# 477
Нашите опити свършиха със смачкана храна по земята 🤣

# 478
Моето бебе има само 2 зъба отдолу. Ако вашите имат повече, е логично да опитвате да давате без мрежички - запеканки, палачинки и др. При нас това, на този етап не може да стане. Тя прави движенията за дъвчене и с храната си в която има миниатюрти парченца, но е предимно пюре, просто не перфектно смляно. Аз винаги съм се съоблазявала с наличието на зъбки и техният брой, за да се увеличава размера на парченцата. Просто не искам да насилвам нещата. Никой не е останал да дъвчещ (:

# 479
Само два зъба има. Не им трябват зъби за да дъвчат.
Важно е да се развиват дъвкателните умения за да им се развие добре долната челюст. Това е основа за добра захапка и зъбен ред. Не че го правя заради това в момента, а главно защото не спира да яде😅😅

Общи условия

Активация на акаунт