💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 363
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Ей да се похваля, след професионалната проверка от де що може баби, дядовци, лели, прабаби и т.н. и въпреки че всички казвахме, че няма сигнали за зъби, освен че постоянно всичко и е в устата и сме с разход два лигавника в час - тази сутрин заветния първи зъб се появи!   Grinning
Честито зъбче. Аз ако слушам родата сигнали за зъби има от 3 месец, още нищо. Така като гледам сме с около 3 седмици разлика, имаме време още. 😁 Доколкото четох и на 9 месеца може да се случи чак.
Тук при всички със зъбчета ли избиват по стандарт - първо долните резци?
В последно време беба се изнервя, че не може да се движи. Обаче през деня не се къса от опити, а когато е в леглото и ме побърква. Реве си с дупето нагоре и така.
Сега се загледах, че преобладаваме майките с момиченца, пък аз като раждах всички други родили бяха с момчета. 😁
Малко забавих захранването с нови неща аз, заради стомахчето, но скоро трябва да почна да добавям.

# 511
Май винаги излизат първо долните. На приятелка детото на 10 месеца се показаха и почти едновременно първите 4. При всеки е различно. По-късни зъби били по-здрави.

# 512
Май винаги излизат първо долните. На приятелка детото на 10 месеца се показаха и почти едновременно първите 4. При всеки е различно. По-късни зъби били по-здрави.

За съжаление това е мит. Минерализацията на млечните се случва още в утробата на майката.

# 513
Ясно. Не знаех.

# 514

Така ми каза зъболекар. Не им вярвам сляпо, но наскоро приятелка сподели, че голямото и дете е изкарало първите на 12м и от 4- годишна са по зъболекари, сега е на 10

# 515
То и това е субективно. Зависи каква грижа полагат за зъбите, яде ли много сладко и какви храни, ако са по на гъсто зъбите, събира ли се там храна и почиства ли се по-лесно. А и според мен здрави зъби са си и ген донякъде.

# 516
То и това е субективно. Зависи каква грижа полагат за зъбите, яде ли много сладко и какви храни, ако са по на гъсто зъбите, събира ли се там храна и почиства ли се по-лесно. А и според мен здрави зъби са си и ген донякъде.

И аз така мисля. Доста са факторите.

# 517
Някой въвел ли е вече праскова и кайсия? Четох на някои места, че се въвеждат след 10ти месец, защото са алерген, но ми се иска май по-рано да ги вкарам заради разхлабващия ефект. Също от млечните с кое е добре да се започне, сирене, извара, кисело мляко?

# 518
Някой въвел ли е вече праскова и кайсия? Четох на някои места, че се въвеждат след 10ти месец, защото са алерген, но ми се иска май по-рано да ги вкарам заради разхлабващия ефект. Също от млечните с кое е добре да се започне, сирене, извара, кисело мляко?

Аз, чрез комбинирани пюрета. Нямаше реакция, но не се и харесват, защото са с кисел вкус.

За майките, живеещи в София - в магазините на Фантастико вече се предлагат храни на частна детска кухня Ян Бибиян.

# 519

Ябълка, круша, синя слива - също са разхлабващи. Банана е запичащ, избягвай го, щом търсиш разхлабващи. Иначе за алерген не знам дали са, но (май) мъхестите плодове са по-натам. Сега точно след кой месец, не знам.

Грийн, как така във Фантастико има частна кухня? На готовата витрина ли? Или си я поръчваш да я вземеш там? Не ми стана много ясно.

# 520
Ваня, извинявай, не съм се изразила коректно - в някои от магазините на веригата в секцията на сирената и киселите млека (а в магазина при хотел Вега има витрина и при памперсите, не само в хладилната витрина) има кутийки с храна - предимно е за деца между 1 и 3 г., но има и за по-малки; супа, основно и десерт се намират. Околоп 4 лв. е едното ястие - взимаш каквото решиш. Опаковани са като кисело мляко, отгоре с етикет. Срок на годност 72 часа.

# 521
Въведох ги аз и праскови и кайсии с домашни замразени, които имам. Беше на 6м. Ягоди също в готови пюрета, обожава ги

# 522
Ще огледам какво се предлага във Фантастико. Имам наблизо. Това си е опция. Хубава ли е храната на тази кухня?

# 523
И ад дадох вече праскова и ягода от готови пюрета, кайсия от подарени домашни компоти. Не и харесаха особено.
Днес цял ден изкара с 2 дремки - 1 от 30мин и 1 от 15мин. Навън рева 40мин в количката! Направо съм отчаяна и с тоя сън, и с нежеланието и да се вози в количката Sad((
Купих дормикинд, ако не подейства ще процвам друго и все нещо ще подейства. Sad((

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 20:12 от caprice

# 524
Момичета, какво мислите? Основно по гърба и още няколко сухи петна по крачета и ръце. Днес го носих с раницата, предполагам че от това му пламна гърба. Дерматолог или алерголог? Обрива от храна изчезна вече.

Общи условия

Активация на акаунт