💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 342
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Не мисля, че активността има значение за изхождането. Даже ми се струва, че ако е по-активна и раздвижена, следва да се изхожда по-лесно. Нали като бяха по-малки (щях да кажа бебета 🤣), ни съветваха да ги раздвижваме, за да се изхождат по-лесно. Опитай ден само с разхлабващи храни - тиква, пащърнак, броколи, карфиол, зелен грах, тиквичка, ябълка, круша, синя слива. Някаква комбинация дай от тях за обяд и следобед и виж как ще е. Ако искаш купи броколи и карфиол да й пасираш да видиш как ще е с домашни разхлабващи. Днес яде точно пащърнак и карфиол (и месо, де).

Грийн, явно трябва да се ходи по-рано за храната до 1 г, защото я взимат бързо. То повечето деца между 1 и 3 г са на ясла и може би за това има повече от тази храна. Иначе парчетата не са проблем, може да пасираш или да намачкаш. Солта за мен е проблем. Причината, поради която не се дава сол до 1 г, е защото не могат да я преработят. Просто ще натовариш бъбреците. Ама така и така не е одобрено и това…. Опитай да слагаш друг вид подправка в пюретата - копър, магданоз, праз лук, мащерка, май може и чесън на тази възраст. Тези подправки са разяждащи, та може и да излезе нещо 😁

# 571
Мислила съм и за пюрео. Ще ги пробвам и тях. Благодаря, че ми каза, че и в ебаг ги има, Лина!
Ваня, май май така ще излезе - че трябва да се ходи рано-рано в магазина за храните за по-малките. Иначе парчетата не ме притесняват, понеже смесвам и ЗВБ. Солта и за мен е проблем и поне до 1 г. не ми се иска да давам. Какво ли не съм слагала в пюрето като подправки - тц, хапне 2-3 лъжички и се врътва. Борба е при нас, ама пък съм ѝ въвела какво ли не SmileSmile Тази седмица ще въвеждам свинско. И пак ще пробвам жълтък, да видим ще се изпъпчи ли пак.

# 572
Много е гадно това със злоядото дете. Ако е по-голяма, бих я оставила гладна, ама бебе…
Успех с жълтъка. Стискам палци всичко да е наред. Аз се притеснявах за него да не цъфне някоя реакция, ама е добре. Днес почнах с глутена.

# 573
Включвам се с коментар за храните от ЧДК "Ян Бибиян", за които писах, че могат да се открият и във Фантастико.
Скрит текст:

Основно зареждат храни за деца между 1 и 3 год. и често има сол в тях. Все не успявам да взема купичката, на която пише "захранване" - там са без сол. На снимката в купичката храната е кюфтета по чирпански. Парчета месо няма, те са много ситни (явно са пасирани), но има по-големи кубчета картофки. Средно гъсти ястия, с парченца за дъвчене (нормално, за по-големи деца са). Не е невероятно вкусно, но не е и супер безвусно. Не е и солено. Преди да ме "нападнете" защо съм взела нещо със сол - защото имам много злоядо дете е се чудя с какво да го залъжа да опита нещо. Е, не успях и с тези гозби. Не ги хареса. Десерт не съм взимала, защото на всеки пише, че съдържа захар. Всеки четвърти ден има ново зареждане на прясна храна - днес, после на 20.02 и така забелязах, че вървят.

Нашето бебе не иска зеленчуковите пюре, кашите ги яде. Толкова много не го иска, че чак му се гади ... вчера реших само тиква да му дам - аз я варих и пасирах и чудо - ХАРЕСА Я!!
Пробвай с тиква и моркови, нали уж са сладки.
Успех!

# 574
Пробвай с домашна манджа, не пюре. Консистенцията може да е проблема.
От вкусните пюрета, на ХИП има едно сьомга с моркови и ориз май. Наистина е вкусно.

# 575
Не ми остава време да вляза, дните не ми стигат..
Мазах петната/обрив/лишей или какво там беше с тридерм, вече спи спокойно и е много по-добре. Това изписа педиатъра, но пак ще се видим, защото му излизат и по ръчичките.
И аз ще пробвам жълтък отново. Фенистил ли давате при реакция?
 Вечер му давам коричка хляб, защото не можем да вечеряме спокойно. Горкото седи и мляска 😄
Третото ще ми разкаже играта.

# 576
Caprice, За поддържане на лактацията пия чай на Хип за кърмачки.
За петна: използвам Клири 1 или 2 (единият е с ензими), зависи какво е петното и препарата за петна на Бебо. Нямам неизлязло петно (:
От миналата седмица се ослушвам, да купя на Верена, диско въшки. Обаче тя няма коса дори за тях 😂
Снощи беше адски рев, бяс, тръшкане.. е, тази сутрин видях още 2 зъба, пак на веднъж. 25.12 и 17.02, помня тези дати 🤪
Лееекички чертички се виждат, ама не ще да суче заради тях, боли я. Дадох й Сиафен и мазах 2 пъти с Калгел.
Любимата й храна е:

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 08:23 от КремонаЛиза

# 577
Кремона, с чай се притеснявам да не текне пък както предишните месеци. Кърмех само сутрин и вечер, през другото време заместени хранения 3, понякога 4, а през нощта АМ. Категорично вечер нямам нищо, вчера от едната гърда не изсука нищо, а от другата минимално. Сутринта към 6ч обаче имах, не обилно, ама и стигна.
Да ви кажа от този дормикинд май има ефект. Вчера през деня спа, и през нощта спа камо се буди да яде, а не през 30мин да се буди. То и зъба проби, ама съня е по-дълбок и не се стряска от всящо нещо. Иначе е все така стисната в мен, вчера за цял ден успях да отида до тоалетна веднъж.

# 578
  • София
Момичета, давате ли още пюрета, на които пише 4+ (демек по-течни)? Че са ми останали и се чудя дали да не им слагам каша за сгъстяване, някоя без глутен, за да си ги изяде и да не хвърлям.

# 579
И домашно съм пробвала, пак се мръщи и бута. Обича карфиол на парченца, та това давам. Ще видя тази кавърма, чак на мен ми се прияде. 😁😁

# 580
Green arrow, ако си въвела млечни защо не пробваш с повече масло? Аз лично вс с масло ям😂 или пък ако си варила месо и имаш отделно бульон да добавиш към храната.
Аз на вс варене ѝ слагам малко праз лук, колкото за вкус.

Зъб номер три вече драска горе🤘🏻

# 581
И при нас снощи беше рев пак, аз го отдавам на преумора, защото за целия ден спа около 1:20ч., не се вижда никакъв зъб още, но все пак дадох малко панадол, знам ли. Запасила съм се с Камилия за зъбки, но като не виждам такива не давам. Дано довечера спи.
Ехее диско въшки, бях ги забравила тези неща. 😁

# 582
Момичета, давате ли още пюрета, на които пише 4+ (демек по-течни)? Че са ми останали и се чудя дали да не им слагам каша за сгъстяване, някоя без глутен, за да си ги изяде и да не хвърлям.

Пробутвай ги, нищо не хвърлям аз 🤪 С оризова или царевична каша можеш да сгъстиш. Трябва и аз да прегледам какви пюрета 4/5 м имам и да ги пробутам по-скоро, защото са по-течни и много не харесва тая консистенция. А и й правя и домашни и накрая ще си отвисят тези. Иначе по-течното може да се смеси с картоф или батат, те са по-гъстички. Как върви глутена?

# 583
  • София
А, моят син си ги яде, ама нали вече трябва да предлагаме по-гъсти и затова се притесних. И на мен не ми се хвърля.

Глутенът добре май върви- вече си му давам по 20гр от дм-ския микс (овес, спелта и ечемик), и то от известно време вече. Видях, че имат и микс 7 зърна, с пшеница, та мисля това да е следващата каша. Ти кога ще започнеш глутена?

# 584
Да, трябва да ядат вече по-гъсти, че и на парченца дори. На моята малко й се гади от парчета още. Банана го гризка, ама после излиза от устата и нищо май не поглъща. Иначе съм чувала, че някои деца и след 1 г имат любими пюрета и си ги ядат още. Въпроса е да не ядат само това. 1 път в седмицата, ако яде пюре на едно ядене, едва ли е драма. За това не смятам да хвърлям нищо, все ще ги изяде някак.

Вчера започнах. Дадох една ДМска каша само с овес. После ще продължа тая с 3 семена, а после може и тази със 7, за която казваш. Аз започнах с 20 гр овес, ама да не е много? Мисля днес да дам 40 гр, утре 60 гр и така. Ти как започна? После със 3-те семена пак така мисля. Добавяш ли плод? Аз до сега кашите само с плод ги давам, защото мисля, че няма да й харесат. Ще правиш ли почивка? Бях си свалила това от някъде от форума

Общи условия

Активация на акаунт