💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 481
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Плами снощи се събуди към 10 пъти да си хвърля бибката и да реве. Накрая и намазах венците и заспа и кротоляса. Днес от сутринта е със сополи. Колкото и да не вярвах в сополите от зъби, май имаме това…

# 691
Плами снощи се събуди към 10 пъти да си хвърля бибката и да реве. Накрая и намазах венците и заспа и кротоляса. Днес от сутринта е със сополи. Колкото и да не вярвах в сополите от зъби, май имаме това…
Разбирам те, и аз не вярвах, че сополите могат да са предвестник на зъбите. Обаче и това ми се случи да видя по Коледа, с долните 2 зъбчета. То беше чудо. Калгел и сиафен / нурофен ни спасиха - нея от болката, мен от гледката... 🙄 Това е. Гадно е да гледаш как се мъчи бебенцето, затова аз давам / мажа обезболяващо.
Успех, дано по-бързо да й мине от главата. Щом избият, ще се успокои! 🍀💛🌸

# 692
Майка ми ми сподели, че сестра ми е вдигала темп, с кашлица и сополи + яко подсичане по дупето при вс зъб. В началото не се е усетила и за първите зъби я е водила на лекар и са им предписвали антибиотици. Говорим за 86та година.
Явно страшни магарии правят тия зъби

# 693
Вашите деца минаха ли сезонния вирус?
Големите втори ден са с 39° температура.
Бебето от днес вдига. Ректално беше 38,2. Отпуснат и сънлив.
С какво ги лекувахте?
Вчера бяха на педиатър, днес ще търся пак да ги водя някъде. Защото им изписа антибиотик и чао. Каката дори не може да го пие, а го повръща.
Много се ядосах, има три педиатъра в града. При този ходят всички, а той вече е застанал само за пари и подигравка.

# 694
Аз редувам панадол и нурофен за температурата. Чистя нослето с Клинсин и давам вит Ц и Д. Също пробиотик ако има стомашно-чревни оплаквания.
При запушен нос и след чистене капя Виброцил. Давам на голямата мед да яде и чай с мед. Готвя им доколкото в възможно прясна храна и се мъча да им пробутвам плодове и зеленчуци.
Бебето като беше болно последния път хо оставих само на кърма.
Антибиотик не давам. Освен ако не са с гнойна ангина е излишен и само товари организма.

# 695
Вашите деца минаха ли сезонния вирус?
Големите втори ден са с 39° температура.
Бебето от днес вдига. Ректално беше 38,2. Отпуснат и сънлив.
С какво ги лекувахте?
Вчера бяха на педиатър, днес ще търся пак да ги водя някъде. Защото им изписа антибиотик и чао. Каката дори не може да го пие, а го повръща.
Много се ядосах, има три педиатъра в града. При този ходят всички, а той вече е застанал само за пари и подигравка.
На бебето: осцилокоцинум, вит Ц, вит. Д (понеже иначе често прескачам), пробиотик (и него в този момент редовно), авирон (ако мога, т.е. ако ми даде 🤪 ), сиафен/нурофен (ако има t°C), атусин бейби, ако кашля.
На батковци всичко това, без вит. Д, защото във витамините им го има, давам и остеокъер, без да пропускам - в него има калций, магнезий, вит. Д и цинк, самбукус - това е черен бъз, пак без да пропускам. А ежедневно давам ескимо за дъвчене - това е омега, комплекс витамини и пробиотик. Протиботика пролет и есен се спира или просто давам от време на време. Зиме и лете почти без прекъсване, защото има отношение към имунитета. Лятото особено държа на пробиотика, защото ежегодните опити да изпият морето не се спряха 😏 пък те и в басейни (ако ги водим) опитват 🤭
Сироп за кашлица на децата давам бронхо фито бимби, той е с билки и мирише невероятно. Пият чайове. Всеки според претенциите си. Може да давам имуностимулирищо сиропче - имунотрофина или ако са много зле биозин, но се преценява, за да не са излишно натъпкани с какво ли не. Щом са болни вит. Ц е в двойна доза - давам от ампули, защото вече не мога да намеря никъде редуксон (за възрастни) и редокситос (за деца) - това е вит. Ц с цинк, голяма доза, за когато усетиш, че се разболяваш или по време на боледуване. А по рожденни дни винаги преди или след празненството малка (детска ампула).
В послето грип стоп и виброцил на бебето и аспирирам, но не твърде често защото се разранява лигавицата, а на батковците промивам с изотоничен разтвор, издухват и пръскам грип стоп и/или ялоклийн - с хиалуронова киселина е и заздравява носната лигавица по-бързо.
И тримата правят инхалации с натриев хлорид и ялоклийн 50/50.
Допълвам, Фрезия ме подсети, ако се наложи и аз редувам суафена с панадол. И също минавиме само на кърма, то бебето просто иначе остава гладно.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 14:30 от КремонаЛиза

# 696
Грип силно казано. Имаше сополи и кашлица. Педито изписа Авирон за деца и някакви калциеви соли (май беше). На а пушки и давах по 2 мл от тях. Панадол или Нурофен за Т. Ама се разминахме с това, което беше. Нямаме други деца, не се виждаме много с други хора и за сега държим фронта.

Кога смятате да започнете с гърнето? Препоръки за модели? София още не стои съвсем сама стабилно, та й е рано, но трябва да се ориентирам и да купя нещо.

# 697
Ние започнахме вече с гърнето и имаме голям успех за сега. Слагам я долу горе след всяко хранене или като видя, че има зор 😀. Като за начало взех най-обикновен модел на Чиполино, защото не знаех дали ще се ползва. Обмислям да взема по-хубаво, така че и аз очаквам препоръки 😀.

# 698
опс! Ще добавя снимка, извинявам се, забравила съм я, а я приготвих хихихих
Имаме гърне още от големият батко, даже имаме 2, за да не бягам нагоре на долу, когато е "зор, господин началник!" 🤭
Обикновенно е, от икеа, обаче практично. Зелената част се вади, за да се изсипе по-лесно... съдържащото се в него. После изплаквам в интимният душ над тоалетната, пръскам с децинфектант "Чисто" и готово. 😎
Имахме и несполучливи опити с гърнета. Предимно заради изписването на съдържанието. Откачах, когато не се изливаше в тоалетната!!
Тя е стабилна, когато стои седнала, но някак си не ми идва музата за гърне още. Даже не се и бях сетила 🤭

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 16:53 от КремонаЛиза

# 699
Чуден напредък имам с гърнето - реве истерично. Никого не го е ползвала реално. Сяда и почва рев🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

# 700
Биозин, осцилококцинум и редуване на Панадол и Нурофен. Дано леко се размине.
Няма да бързам с гърнето. От опит знам, че сега ще го приеме за игра. Големите на 2г вече нямаха памперс.

# 701
При нас гърнето е единствения вариант за акане, тотално спря да ака в памперса, което е хубаво, но не винаги може да усетя кога ще се изчака, аз я слагам след като се събуди и преди лягане. Икеа гърнето изглежда супер, моето е някакво смотано и понякога като пишка улива.

# 702
+1 за гърнето на ИКЕА, много е удобно

# 703
Няколко пъти слагах, но и е много рано. Първо че нищо не прави, второ че дупето и е много дребно и пада вътре и трябва да я придържам 😂😂 Иначе и е весело. След 2-3 месеца пак.
Гърне ще и купя тогава. Сега слагах на това на каката, то е от Панда, съвсем обикновено.

# 704
На гърне я слагам след ставане от сън. Иначе я хванах, че пиша през около 2 часа и я слагам периодично. Има дни, в които забравям да я слагам поради различни причини, има и такива, в които я слагам често и дори удържаме със сух памперс.

Общи условия

Активация на акаунт