💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 414
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Леелее, ново двайсе - сега пък гърнета 😭😭😭 не мога да смогна! Кога се очаква да се махат памперсите? Ясно, че е период, ама горе долу?

# 706
Много сме далеч от махане на памперси, но като започнат да стоят сами стабилно - идва гърнето 😃 Според мен около 2 г се маха памперса. Като започнат да разбират и да си казват. Може при някои това да стане на година и 8 месеца, при други на две години и 4 месеца, но средно го виждам около двете годинки.
И на мен много бързо ми идват нещата. Докато търсиш количка, то дошло време за захранване - столчета, купички, схеми. Сменяш стола на колата, гърнета, уокъри. Утре ще си говорим за тротинетки 😃 Иначе и някакви уокър трябва да взема. Мислех да е един от подаръците за рожденния ден, защото ще започнат да ме питат какво искам. Обаче мисля, че по-скоро ще има нужда от него. Харесва й да стъпва на ходилата си и до месец/два ще се изправя хваната за нещо. Та тогава ще ни трябва уокър. Смятам да се размина с проходилка и бънджи. Възможно е от тях да получат О-образна форма на краката, която после трудно се коригира. Та ще се мъчим само с уокър. И в този ред на мисли, ще си говорим скоро и за буйки 🤣

# 707
Леелее, ново двайсе - сега пък гърнета 😭😭😭 не мога да смогна! Кога се очаква да се махат памперсите? Ясно, че е период, ама горе долу?
Изобщо не се трови, когато, тогава. Големият около 2 и малко го махна, а малкият до 3 и нещо си ревеше за памерса. 🫨🫨🫨 каза, че и той бил човек и щом бебето има и той трябва да има 🤭
Та... да ви кажа, грешката беше моя. Сложих го твърде рано и както каза Йони, той си играеше там. После забременях, започна повръщането и високото крървно, просто нямах сили да го правя. Затова, рядко. Не се насилвай, не се мъчи. Около мен имаше малоумни патки, които се състезаваха с мен. Бяха "сам на старта, пръв на финала", защото аз нямах никакво намерение да махам памперс еди кога си. 🤭 Когато "узрее" бебето. Водех се по тях. Личи си, кога могат и са готови за прохождане, за памперс и т.н.
Никой не е останал с памперс или непроходил. Няма да влезе в университет по-лесно, ако "рано" махне памперса. 😉
Че по едно време започнаха и да ме ядат за проходжането. Не ми пука 😎
Големият проходи на 1г.2м.½, а малкият на 1г.3м.½. Но не са падали, бяха и още са стабилни и пъргави. Не са влачени за ръцете и не са били в паяк, пълзяха. Така, по естествен начин, мускулатурата се затяга и подготвя за прохождане.

# 708
  • София
Благодаря за успокоението, момичета! 💐

# 709
Моята както има често зачервявания от памперсите, нямам търпение да седи по-стабилно и започваме... Няма друго решение, след много мазила и консултации с дерматолози само махане на памперс ще ѝ помогне. Стискайте ми палци да е скоро!
Наскоро ни подариха уокър, много му се радва. Е, от време на време го събаря върху себе си и има яко рев, нооо това са рисковете. Grinning Котките са потресени от тази нова джаджа Joy

# 710
Моята както има често зачервявания от памперсите, нямам търпение да седи по-стабилно и започваме... Няма друго решение, след много мазила и консултации с дерматолози само махане на памперс ще ѝ помогне. Стискайте ми палци да е скоро!
Наскоро ни подариха уокър, много му се радва. Е, от време на време го събаря върху себе си и има яко рев, нооо това са рисковете. Grinning Котките са потресени от тази нова джаджа Joy
Ох, котките ви! ❤️
Мечтая мъжът ми да склони да имаме коте! Смятам, че накрая той ще се пршвърже към евентиалното ни коте, най-много! 🤭 само да се навие! 🤗
Може ли да сложиш снимка, Трикс? На уокъра и котките 😊

# 711
Форест, не се стресирай, няма дете останало с памперс. Кой по-рано, кой по-късно, маха се. Малката ми племенница е на 5г. и още е с нощен памперс.

# 712
Кремона, на котките съм пращала, мога отново на лично. Grinning
Ето иначе нашия уокър:

# 713
  • София
Оох, момичетаа, преди малко синът ми захапа зърното до кръв. Какво мога да правя- с какво да си намажа раната? Мога ли да кърмя като има кръв? След малко ще си изцедя гърдата, защото ми е много напрегната, а той явно няма да яде сега (лигави се, не иска)…

Приемам съвети всякакви. Благодаря!

# 714
Оох, момичетаа, преди малко синът ми захапа зърното до кръв. Какво мога да правя- с какво да си намажа раната? Мога ли да кърмя като има кръв? След малко ще си изцедя гърдата, защото ми е много напрегната, а той явно няма да яде сега (лигави се, не иска)…

Приемам съвети всякакви. Благодаря!
Когато имах рагади, бяха до кръв и кърмех и вторият път и сега третият, докато минат. Предполагам, че не би трябвало да е проблем, зависи колко е голямо мястото. За да мине аз мажех с Лансинох, но то беше от рагада, не от захапано. Много съжалямам, и ти съчувствам, Форест! 🥺
Трикси, давай снимки на лично! Обожавам котаци и маци!! 🤗 🥰

# 715
  • София
Мерси! Промих с физ.разтвор и намазах с крем за зърна. Чудя се дали е окей да кърмя предвид кръвта… по принцип чак довечера ще кърмя пак, дотогава ще е спряло, но може пак да текне Sad

# 716
Мерси! Промих с физ.разтвор и намазах с крем за зърна. Чудя се дали е окей да кърмя предвид кръвта… по принцип чак довечера ще кърмя пак, дотогава ще е спряло, но може пак да текне Sad
Просто не искам да си представям, каква болка си изпитала, щом е чак така, както описваш! Много неприятно! 🥺
Ако ще кърмиш чак довечера, аз бих мазала с крем цикатридина или дори спрей. 2-3 пъти и ще се подобли значително до довечера. Но пред кърмене бих си взела душ, за да няма остатъчен продукт, който да погълне бебето. Това е само, ако бях аз. Изобщо не казвам, че съм права. 🙂 аз доста използвам цикатридина, откакто никъде неоткривам бионект. Беше страхотен!

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 12:05 от КремонаЛиза

# 717
Мажи с ланолин няколко пъти до довечера. Може да кърмиш от нея, няма проблем. Ако отново опитва да си играе, бръкни му в устата за да отпусне, махни го от гърда и не му давай да суче, да разбере че така не трябва. Или поне малко първо да пореве да се усети че не е редно 😁

# 718
  • София
Благодаря, момичета 🫶💐

# 719
И аз искам да започна "запознанството" на детето с гърнето, но все забравям да купя. Отделно не знам и какво да купя, защото госпожицата не е много стабилна все още, та ми се иска някакво с облегалка. А в момента е със запек, та е мъка изхождането и мисля, че гърне би подпомогнало процеса.
     Чудя се кога да взема уокър и какъв точно. Има ли разлика между тях или е само във външния им вид и играчките по тях? Имам предвид разлики във височина, наклон и пр.? Бебочка се изправя на стъпала, макар по-често да е се изправя на колене, обаче иска да се катери и изправя непрекъснато, та и за 1 сек. не мога да я оставя без надзор. Не искам проходилка, но ако много видя зор, бих взела една, за да я оставям за 5-6 мин, колкото да свърша нещо. Така ни каза и ортопедът. Оффф, то и чорапките трябва да са с топченца отдолу, че да дразнят ходилото, ама на моите ромпъри няма, та трябва и това да съобразя. Confounded
     Заради изправянето често пада назад и се удря в леглото. Дали да не взема обиколници, а?
     Вчера спа общо 4 часа през деня и ела да ни видиш в 03:30 ч. през нощта. Сега пак спи, но ще гледам да не минава час и половина сън, че уйде коня у ряката.
     Офф-топик:
     Форест, мила, дано бързо ти мине!
     Трикси, завиждам за котките ти! Аз умирам за котки, но за момента няма как. Няма да откажа да им гледам муцунките. Green Heart
     Кремона, ти имаш забавно чувство за хумор, та лично на мен ми е интересно и полезно да чета как точно поставяш на място досадните хора, които само мрънкат, питат и дават непоискани съвети. Имам такива около себе си, та искам да черпя идеи, понеже аз реагирам по-остро, а не искам да си развалям (все още, хаха) отношенията с тях.

Общи условия

Активация на акаунт