💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 304
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
До скоро бебето се возеше отпред в кошницата, изключени въздушни възглавници. Беше ми по-удобно и спокойно да го наблюдавам.
Сега е отзад в столчето обратно на посоката на движение. Толкова трудно монтирах столчето, че дълго ще си остане така. Каката в средата, за да го гледа и баткото зад шофьора.
Преди да забременее с третото и аз бях в най-добрата си форма. Започнах упражнения, но докато кърмя нямам големи надежди, някой ако си търси подарявам 10кг 😂
Да е похваля от два дена Емко лази напред, пляска с ръчички, бърбори, ако някой ме закача започва да им се кара. Мигнах и бебето ми порасна 🥹

# 676
Разгледайте малко в групата на “деца на борда”. Има качени краш тестове и мн инф. Няма значение на коя седалка е детето, на предната също е по-безопастно, отколкото на задната, ако е с лице към пътя. Аз от там научих много неща.
До 15м трябва да са обратно на движението по закон, но аз ще се опитам максимално дълго да остане така. Когато ги въртим повреме на път намаляте доста нивото на сигурност, аз по-скоро спирам и правя почивка.

В моята кола се вози отпред в кошче засега, а в голямата ни кола се вози отзад. Като ѝ омалее коша ще вземем нов стол за моята кола, пак въртящ се мисля. Мн е удобно при слагането.  
Луси, сега ще погледна това столче, което каза, звучи супер.

# 677
Да, въртенето не е, за да се забавлява по пътя, а за по-голямо удобство при качване и слизане.

# 678
Да, въртенето не е, за да се забавлява по пътя, а за по-голямо удобство при качване и слизане.
Абе.... ако имате дерящо се по пътя бебе, на което му е писнало да се вози, не да го въртиш, ами не знам какво ще си съгласен да правиш.
Съфорумката ни просто сподели, до къде се е стигнало и че е била полезна функцията за въртене, не че го прави при всяко качване в колата. Поне аз така разбрах. 🙂

# 679
Ами тя написа, че въртенето я е забавлявало. Аз я разбрах по друг начин. Както и да е. Разбирам, че с дете често се случва да правиш нещата не много правилно. Особено, ако са две или повече.

# 680
Шведският плюс тест, който е най-трудния за преминаване, е със 120 или 130км в час, и дете обратно да движението. Не всяко столче минава него, демек не всяко столче успява да запази детето с такъв удар. Нашата магистрала ограничението е 140, често се кара и с повече. 10км в такъв случай правят голяма разлика.
Ревала ми е от границата с гърция до софия, но няма да пипна стола. Мен ужасно мн ме е страх дори и без дете в колата, малко съм фанатична на тая тема.
Сега пак ще ходим в гърция др седмица, зная си какво ще е в колата ама тва е. Иначе само вкъщи ли

# 681
За мен няма по лошо нещо за шофьора от това някой да врещи в колата, аз като шофирам мога да полудея. Когато завъртя стола е по-безопасно от това да взема бебето на ръце... А за столчета и тестове, Господ да ни пази...

Преди седмица се качвахме в планината 20 минути завои, но бяха съчетани с мъгла и сняг, няма как да отбиеш, а бебето врещеше яко, ами аз го взех да го кърмя за да се успокои и мирно и спокойно пропътувахме участъка...

Преди няколко години имахме резервация за Египет и хоп две жени бяха изядени от акули, малко преди да тръгнем и си казах НЕ няма да ходя... Една приятелка ми каза, че ако ми е писано, ще ми падне замразена акула на главата и пак ще умра. Преди и по други брегове където сме се гмуркали сме виждали улов на големи акули, гррр.. но навярно няма спра да се гмуркам... Така е и с пътуването, страх лозе пази и аз искам детето ми да стои в обратна посока на движение през цялото време, но уви... И да добавя синът ми като беше бебе го возихме в обратна посока само до 6ти месец, просто тогава такива бяха законите... Столовете също бяха други.. И пак ще кажа, дано Господ да ни пази!

# 682
Анника, подкрепям те. Това със столчетата е само пожелателно и никога не е застраховка, а опит за минимизиране на риск. Никога, когато детето е в кола не е в безопасност, никога, пък ти ако искаш и в багажника го наври. Техните тела са мънички. Затова се прави "препоръчителното", което пак не е уговорено с Господ.
Ако с малка кола до тон - казвам им тамагочи, шофьор на автобус те избута от пътя, защото е заспал, както стана моя близка, едно е, ако си с голям автомобил около 2 тона и 200кг, е друго. Тя беше с кола от вторите - тежка. Детето й беше на 6 и разказваше, а аз слушах преживяното с ужас.
Никога не знаеш, отсрещният дали не е на 2 ракии и дали изобщо има книжка, че и на това се наслушахме.
Аз също съм взимала децата ми на ръце, да ги кърмя, когато са били доста време в колата и са били раздразнени и ревящи. Често се е случвало на задръствания, особено докато живеехме в София. Мъжът ми шофира, а аз с бебето. Как ще стоя в това купе и то ще ми прави егати баса и вибрациите на тъпанчетата от рев? Че аз ще полудея 🙄
Някои от вас може и да не са шофьори, други да са с първо дете и то като е на 7 месеца... вие още не сте видяли цирковете. Молете се да не разберете какви екстри включва бебешкото човече по време на път. Пък да съдим, всички можем, ние тук трябва да се подкрепяме, майки сме!❤️😊

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:47 от КремонаЛиза

# 683
И аз я вадя като реве. Да, иначе я държа в столчето, но няма да я оставя да се мъчи. Всяко нещо с мяра.

# 684
Разбира се, че всеки си решава според себе си, ситуацията и всичко. Обаче наистина на мен ми се вижда много опасно да извадя бебето по време на движение. Дори не я храня от шише по време на път. Гледам да разпределя времето - яде, тръгваме, спираме еди-къде-си, храня я и потегляме. Просто, ако я извадя и в този момент (недай Боже) се случи нещо, шанса тя да пострада е мноооого по-голям. Да, първо дете ми е, не съм видяла още цирковете и може би за това говоря така. Ще поживеем и ще видим.

# 685
О, вадила съм и аз и съм кърмила безброй пъти. Второто почти не се е налагало, но с първото беше КОШМАР. Трябваше да не излизам от вкъщи 3 години, ако я чаках да се вози без протести. ЧЕ е много опасно, факт неоспорим. Не търся подкрепа тук 😂 Ако има начин, не вадете и возете назад, това е.

# 686
Моята мн рядко се вози в столчето Sad реве и се дере и е кошмар. Държа я и това е ( не шофирам, возя се отзад при нея). Возим се основно в града и понякога да къщата, която е на 50км. Тогава я приспивам, слагам я в столчето и тръгваме. Брат и на всичките му ревове без проблем се возеше и в столче, и в количка, че и заспиваше в тях. Тя и в количката не иска и ме прави луда. С рев тръгваме на разходка и с рев се връщаме Sad

# 687
Според един американски източник на бебета на 6/7м може да се дава сварена червена леща. Вие давали ли сте?

# 688
Не съм давала, но при нас в 6ти месец се върнаха коликите и смятам вари вата да ги дам заедно с детската кухня 10ти месец, най-добрия педиатър в града ми каза, че след 8 месеца може да се дава всичко, без мед, прясно мляко и ядки.

# 689
Аз съм давала червена леща. Изяде се охотно. Не е имало неразположения.
Първото ми дете беше ужас-ужас в колата. Дори до магазин с него съм ходила само ако в било належащо. Никога не съм го вадила, но може би защото съм преживяла 4-5 пътни инцидента. Миналото лято пропуснах инцидент, защото бях с новороденото вкъщи - таткото и баткото на магистралата го преживяха. Колелото се откачи и пое самосиндикално... А колата беше (нова) на 4 години само.
Редактирам, за да добавя, че нямам страх като се возя въпреки инцидентите. За късмет, само поражения по превозните средства е имало.

Общи условия

Активация на акаунт