💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 490
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Холе уж са хубави. Иначе мисля да не взимам такива овкусени на плод, а да добавям истински. Ягодата не се ли вкарва по-късно?

# 91
Аз съм взимала преди на  Topfer Bio, тази която е безмлечна каша с ориз и банан е с парченца банан, не само ароматизатор. Имат и с морков. Мислех и от млечните им да взема, но се оказа, че АМ им е с палмово масло и се отказах. Ще взимам на Хип млечна Първата каша на бебето, допада ми името Simple Smile и е без палмово масло. Разгледах и Слънчо, не съм им фен, много захар добавят на кашите, уж имат и без захар - елда например, мился, че тук някой я сподели, та ще ги видя и тях. И ще се запася отделно с кутия АМ.

Мисля обаче първо жълтък да вкарам преди каши, дали е проблем ? И колко време се даваше в началото всеки ден или  както след  това през ден? Забравила съм как беше. След като се въведе колко време може след това нова храна да се въвежда?

# 92
И аз съм на жълтъка. Дадох 1/4 първия ден, после два пропуснах, пак дадох 1/4, един пропуснах и утре пак трябва да дам. И се чудя 1/4 или 1/3 да дам. И аз не знам колко да изчакам за нова храна. Искам да вкарам месата след това. Кога жълтъка се води въведен? Или вече след 3 предлагания от 1/4 мога да го броя, че е ок? Утре смятам да дам пак  1/4 и на следващото предлагане да мина на 1/3.

# 93
Да на Слънчо имат каши, които са без захар, не знам обаче млечните как са им, не съм стигнала до тях.
Аз въведох жълтъка и месото преди кашите. Не виждам проблем. Аз давах през ден с жълтък. След седмица така вкарах и месните. Ама малко ме изнервя през ден да варя по 1-2 яйца и дори се чудя дали да не давам 2жълтък х 2месо.
Оризовата каша не е нашата особено, тя си позапича. Другите каши запичат ли? Уж елдата влияела добре на храносмилането, но дали е така, ще видим.
Ваня, аз ако минат 2 дни без реакция го смятам, че не е проблем. А и жълтъка мисля, че е силен алерген, ако имаше проблем, щеше вече да се разбере. Според тея от уебинарите, цял жълтък чак на девети месец, затова не бързам давам си 1/4, пък дали те са прави не знам.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 21:09 от Petya.P01

# 94
Оризовата я правя като слагам повече плодово пюре. 70 гр каша и 60 гр плод и си я яде много добре. Не се запича от нея. Може би, защото слагал повече плод. И като цяло гледам да смесвам запичащи и разхлабващи продукти. Царевичната се води разхлабваща, вземи от нея.

# 95
Оризовата на Холе не мирише на химия, втори ден я яде. Елдата на Слънчо мн се хареса - не запича и няма захар. Аз ги давам с домашни круши и ябълки. Измила съм ги и съм обелила и нарязала. Държа ги във фризера и вс ден правя нова дозичка. Отнема 15мин с варенето, не е драма.
Жълтък и аз вече давам 4ти път по малко, но слагам и белтък. Нз колко слагам щото се разпада жълтъка,но далеч по-малко от 1/2. И се чудя докога така. И колко време след това да въвеждам месо🤔
На мен педиатърката ми каза сега жълтък и месо и глутен чак след това. Нз млечните кога се явяват в тая схема.

Някой др с бебе с алергия към млечни има ли тук? Кога да ги пробваме пак. Педиатърката каза като стане на 1г, ама ми се струва много май

# 96
  • София
Ние сме със съмнение за алергия към белтъка и ми казаха да го пробвам в 8мия месец

# 97
Белтъка не е ли по-късно? Към 10-я месец? След жълтъка са меса и после глутен. Той май след 7-я месец го дават да се въвежда. Там ми е Индия. Ще мисля като стигне. Млечните мисля и те малко по-късно. Иначе май до годинката се дава 1/2 жълтък и след това вече може цял.

И ние сме на оризова на Холе. Гадна е на вкус, ама то ориз, какво да е като не е овкусено. Слагам около 60 гр плод и го яде с охота. Вчера точно за 2 мин приключи с кашата 😜

# 98
  • София
Имам предвид бълтъка на млечните, а не белтък на яйце - моя грешка, че не уточних.

# 99
Моето беше към Лина. Тя написа, че е дала белтък 😀

# 100
  • София
Аа, добре! 😁💐

Да попитам: заешкото по схемата на Хип го въвеждат един ден, на следващия жълтък, после само зеленчуково пюре и после пак заешко. Така ли правите? Аз вчера дадох заешко и мисля и днес да дам същото пюре - грешно ли е?

# 101
Не е грешно, според мен поне 2 дни трябва от един вид. Заешко на Хип с картофи и копър е много хубаво, за големия друго заешко не съм взимала, аз не готвя такова месо. С копър има много хубав аромат, ако не сте пробвали да го похваля.

# 102
  • София
Да, точно него съм взела. И едно на Гербер, в което има целина и други подправки, които не съм давала. Такова пюре кога мога да дам?

# 103
Моята много хареса на Гербер заешко със зеленчуци. Аз пуснах с кръвните й изследвания да видя и как е с БКМ, че все ми пробутва тая идея гастрото, но няма проблеми уж. Според резултатите поне. Мисля че много мами писаха, че са пробвал съвсем малко към 8-9 месец и са следили реакциите.
https://www.youtube.com/live/yDq5NTvhCHc?si=VthACLZ-E69TH4G1
Мисля скоро и рибка да включа. Кога мина това време почти 7 месеца...

# 104
Моето беше към Лина. Тя написа, че е дала белтък 😀

Новите изследвания ( нови, нови от 2017г, педиатрите тук още са в 2000г) сочат, че е безмислено да се дели яйцето. В западните държави няма такова деление. Затова слагам малко.

Общи условия

Активация на акаунт