💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 481
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, кога се пускат документи за ясла, ако реша да го пусна след първата годинка? Не съм решила нищо, проучвам, че нещо тия 780лв втората година ме плашат.

# 76
Да се похваля - днес си отваря устата за пюрето Simple Smile) 140 гр изяде без да плюе .. това никога не е било. Същото яде и вчера - картоф и моркови с пуешко.

# 77
На мен по състав ми звучи добре, ама не знам къде да ги намеря. Няма ги в ДМ, Лидл, кварталния магазин. В кауфланд и да ги има там не ходя. В Била дали ги има?
Иначе и аз ставам по 30 пъти за бибката.

# 78
На мен по състав ми звучи добре, ама не знам къде да ги намеря. Няма ги в ДМ, Лидл, кварталния магазин. В кауфланд и да ги има там не ходя. В Била дали ги има?
Иначе и аз ставам по 30 пъти за бибката.

В Оzone ги има (и в baby.bg сигурно), в Гален, в БиФит. Аз почти не пазарувам за нея храни от магазина. Следя си къде има промоции и поръчвам онлайн. Даже и от ДМ не пазарувам на място. Ако пуснат някакъв талон (примерно отстъпка на ДМ био), правя си поръчка онлайн, тя до час и половина е готова, скрийншотвам я на мъжа ми и той минава само да я вземе. Или ако е с куриер и ще е нещо тежко, пак него го пращам. Ако е по-малка поръчката ми, ходя аз да я взимам като се разхождам. Ето от онзи ден имам в Еконт поръчка на АМ от БиФит. Над 50 (или 60) лв е безплатна доставката ми. С две кутии и съм на безплатна доставка. Ако не ми стига сумата за безплатна доставка в някой магазин, гледам какво друго мога да купя за дома - шампоани, сапуни, прах за пране, салфетки, все има какво да се добави.

Днес май ще е на две дремки. Пропусна втората. Не заспа в количката като я разхождах и я прибрах. А вече като се приберем и няма шанс да заспи.
Тези с две дремки, по колко време спят на втората дрямка? За първата спа 1 час, ако сега спи 2 часа ще е супер.

# 79
Да, озон ще е, щеше ми се на място, ама ще взема и от малките пюренца на гербер, че са на промоция.
Ако спи 2 часа благородно ще ти завидя. Иначе озон и бейби бг за мен са едно и също, в гален също съм пазарувала, този другия сайт ще го разгледам.

# 80
Да, едно и също са.
Спи вече 2 часа и 15 мин и ще я будя, че ще й дойде много 😃

# 81
Софийските бебета какво правите като въздуха е мръсен. Отказвам да я разхождам в тая гнус, а то е ден пореден вече само гнус. Сама да се юрна с нея на планина ми е малко трудно вече тежи 7.5кг и в раницата ми натежава.
Обикаляме на гости ама е голямо висене вкъщи. Вече малко откачам

# 82
Хора, аз хубаво ще пазар онлайн, то даже направих поръчка от BeFit, обаче имам и доста неща в кошницата в Ozone, но ме е страх да ги поръчам. Някой купувал ли е от там скоро, че имат "голямо РАЗЧИСТВАНЕ" на пюрета? Срокът им на годност ме притеснява как е. Да не са намалени, защото изтичат другия месец примерно?

# 83
Нямате ли квартални детски магазинчета? В такива обикновено има най-голямо разнообразие при нас и пюрета и каши, а и други щуротии, бисквитки, боклучки 😁

# 84
Нямате ли квартални детски магазинчета? В такива обикновено има най-голямо разнообразие при нас и пюрета и каши, а и други щуротии, бисквитки, боклучки 😁
В моя кварталния е пълно с пюрета на Бебелан и Ганчев. В супера има от тея пюрета, но не голямо разнообразие, пък и са на оферта 4 за 3. Трябва да описват и сроковете на бебешките храни. 😂

# 85
Хора, аз хубаво ще пазар онлайн, то даже направих поръчка от BeFit, обаче имам и доста неща в кошницата в Ozone, но ме е страх да ги поръчам. Някой купувал ли е от там скоро, че имат "голямо РАЗЧИСТВАНЕ" на пюрета? Срокът им на годност ме притеснява как е. Да не са намалени, защото изтичат другия месец примерно?

Аз от baby.bg (които са Ozone) направих миналата седмица поръчка на Плазмон. И най-късия срок беше 07.25. Повечето бяха със срок 2026 г. От БиФит също не съм имала къс срок. По принцип взимам неща, които скоро ще яде, а не например риба, която не знам кога ще вкарам и не ме притесняват срокове от няколко месеца. Ако изтича другия месец, ще ми е неприятно да получа такова пюре и бих се замислила дали пак да поръчам от същото място. Марките, които съм взимала са BabyBio, Holle, Simple Comme, Plasmon. Мисля, че са си предпочитани марки и при тях няма застояване. За това давай смело.

Честно да ти кажа, нямам идея къде около мен има магазинчета за бебешки храни и принадлежности. А и смятам, че по-големите магазини и аптеки договарят по-хубави цени. Но все пак всичко е оглеждане за по-добра цена. Например гледам днес брошурата на Фантастико виждам промоция на Плазмон на месните пюрета (по спомен 4.50/4.60 лв). Влизам си в поръчката от baby.bg. Аз съм ги взела на средна цена около 3.40/3.50 лв. Бяха ми изпратили код за 10% отстъпка, а той важеше и за намалени стоки, каквито бяха Плазмон. Еми като поръчаш 20 (примерно) вече си става сериозна разлика. Иначе за инцидентно купуване на 1-2 пюрета, не е проблем.

# 86
И аз не ходя в кауфланд, но преди няколко години ми се наложи инцидентно.  Тогава видях огромният избор на бебешки стоки. Дори от няколко дни се каня отново да отида. Бисквитки,  каши, бурканчета... изненадана съм, но там има от "пиле мляко". Иначе не харесвам този магазин и в живота си съм влизала пъти, броящи се на едната ми ръка.
Фрезия е права за кварталните бебешки магазини и бебешки борси.
Каши децата ми са ядяли винаги и само на Слънчо. Купувала съм от "златните" - тотален отказ. И човечето си има мнение и изисквания, за вкуса на менюто си 😄

# 87
  • София
Важно съобщение до всички, на които им предстои да дават месо: МИРИЗЛИВИТЕ АКИТА ИДВАТ 💩🚨🤣

# 88
Още повече ли? Нейните си миришат от 5/6-я ден. Като минаха онези черно-тъмно-зелени.

Втори ден сме на две дремки. Снощи се будеше доста. Днеска пак сумарно спа повече. Беше ми жал да я будя. Ще видим нощта как ще е.
Колко дълги трябва да са дремките през деня  около 7-я месец на детето? 3 часа или може малко повече. Днес спа около 1 сутринта и 2.30 следобед.

# 89
Днес отворихме на Холе овесена млечна каша с ягоди. Мирише на зверска химия. Иначе бебето я яде без проблем. Но не знам дали пак ще взимам. Уж пише био…
Спането при нас е първото 1.20-1.30 и второто 30-40 минути. Нощем 10:15 часа с едно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт