💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 426
  • 765
  •   1
Отговори
# 60

Едва ги изяжда с тъпчене и плюене ...
Започнах захранване пет дена преди да стане на шест месеца.
Вода не иска да пие.
Баткото караше само на айрянчета до година и девет месеца. Тогава пропи Вода.

Аз забелязах, че като правя по - гъсто пюрето (не много гъсто де), не му се услажда много на моето дете. А като е като крем супа си го яде без да се мръщи. Имам купени пюрета, но още не съм отваряла и не знам с каква гъстота са. Та може да пробваш, да промениш да са по - редки или по - гъсти, ако ги правиш ти.

На купешки е, само тиква му правя аз. И нея не иска да яде ..

# 61

Вода не иска да пие.

Аз забелязах, че като правя по - гъсто пюрето (не много гъсто де), не му се услажда много на моето дете. А като е като крем супа си го яде без да се мръщи. Имам купени пюрета, но още не съм отваряла и не знам с каква гъстота са. Та може да пробваш, да промениш да са по - редки или по - гъсти, ако ги правиш ти.

Пробвала ли си да ги разредиш с малко мляко? Някои, които ми се виждат гъсти ги преправям с малко АМ. А и малко познат вкус все пак

# 62
Ами тя не яде много каша, рева и й направих мляко. Иначе след пюрето не давам мляко вече. Колкото ще да яде. Но се чудя дали да не почна да давам 2 дни с месо и после 2 с жълтък. Че иначе месните заготовки кучето ще ги дояжда. Уж можело и така.

И на мен ми е ревала преди кашата. Давам, пак реве, дави се. Давам млякото, успокоява се и после си дояжда кашата.

# 63
На коя марка взимате каши?Аз следвам схемата на Хип,но 10лв ми се струват много за каша🤦♀

Аз винаги съм купувала от кашите на Слънчо. Големите ми деца още ги харесват. Днес направих за бебето и те и двамата поискаха. 🙂 бананова и бисквити с банан обожаваха като бебета. Щом заимаха зъби, ядяха истинска бисквитена торта, но в този период е добра опция. В умерено количество! 😊
Много бързо се разтварят, изобщо не преварявам и затоплям водата.
Преди 2 дни намерих в кауфланд страшно голям избор. Не бях ходила там от около 3 години, но от преди помня, че имаше огромно разнообразие за бебета. Купих от всички каши. 🙂 и бурканчето купих доста.
Момичета, вашите бебета пръхтят ли с езиче? Говоря за онова плюене, специфичното... дето е сладко, но с празна уста 🤪 днес за втори ден малката зверкиня, бързо промени десена и от части дизайна на дрехата ми. Аз правя контра с лъжицата, ама то не си е работа! 🤔
Днес на обяд, за "десерт" й дадох бисквитка да си смуче 🤭 от онези без глутеновите за 4+, на Бебелан. Та, исках да споделя, че са вкусни и стават и за майки, 🤭 изядох й половината пакетче 😂 после и малкия батко помогна, по същата причина. 😂
Бисквитките се топят бързо, не сварва да "отхапе", защото са от онези за адаптирано мляко, които се слагат в шишето. Даже и сега ще сляза да си хапна няколко. ☺
Между другото, на батковците съм купувала бисквитки на хип, бяха пак бързо топящи се. На кутийката пишеше нещо от сорта на "бисквитки за привикване към дъвчене". Ще потърся и от тях, идните дни.
Днес ще й дам са смуче бананче в мрежичка. 🤗 освен полезно, е много сладко и голяма игра пада! 😂

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 04:29 от КремонаЛиза

# 64
Момичета, прилагам един безплатен гайд за по-добър сън на бебето, който намерих. Като цяло няма нищо кой знае колко съществено, но ми беше интересно да го прочета. Погледнете го ако имате интерес 🙂
 https://www.babysleepwithainslee.com/content-assets/public/eyJhb … f1zUjj6vgjB9ZMH5Y

# 65

Вода не иска да пие.

Пробвала ли си да ги разредиш с малко мляко? Някои, които ми се виждат гъсти ги преправям с малко АМ. А и малко познат вкус все пак

Той е на кърма, пробвала съм да изцеждам, но е голяма мъка Sad затова не съм слагала в пюрето.

# 66
Пробвай да изцедиш на ръка 1 лъжица, по-лесно е отколкото с помпа.

# 67
Купувам каша на Слънчо (бисквитена с банан е топ) Котката я яде значи е качествена Simple Smile

# 68
И аз купувам каши на слънчо. Овкусени са и се приемат по-лесно.

# 69
  • София
Да ви се похваля: тези дни нали тук си говорихме за преминаване на 2 дремки и реших от раз да го премина. Еми стана! И нощем спи! Само по 1 път го кърмя от няколко дни- това не е било никога. Пу-пу!

# 70
Браво, ние сме хронично недоспалите и дори по-малки интервали взехме да правим.
Гледам състава на кашите на Слънчо, сякаш не е зле. Пюретата им ги отбягвам, но май ще пробвам кашите. Само да ги намеря, иначе трябва да ги поръчвам. Напоследък не ми дава да я обличам. Сложа я на повивалника, върти се, реве. Беше почнала сричките за няколко дни и спря. Имам чувството, че има някакъв дискомфорт в коремчето, но не знам дали колики или тих рефлукс, или друго. От лекарите ми писна. Поне с изследванията й пуснах и за чувствителност към краве мляко - не е там проблема.

# 71
Форест, това е страхотно!
Ние вчера бяхме на рожден ден и съответно за последната дрямка спа по-малко, както и предходната, че пък я събудих да яде и да се оправяме. Вече последните 10 минути преди вечерното лягане бяха мрънкане, нооо си изкара сравнително добре. И започна да спи от снощи по корем. И дано не ми се сливат нощите, ама май не се събуди. Казват, че по корем спят най-дълбоко. Другото, което чета в майската тема е, че ако се буди през нощта (моята го прави) й е много дневния сън и будуването. Много ми е жално да я будя, но май ще се наложи да й съкратя дремките, за да спим по-спокойно и двете през нощта. И в този ред на мисли, си мисля, че на две дремки ще й е по-добре, та пак ще опитам тия дни да минем на две.

Петя, вчера бяхме с едни приятели, та тяхното е на година и нещо и също има газове и неразположение в стомаха. И видях, че й дава Санколик. Капки за колики са, ама детето се чувствало по-добре. Иначе са натурални и може да пробваш така да видиш дали ще се успокои.

# 72
Да знам ги, дори аз си капвах малко, че ми харесваха. 😁
За събуждането нощем - ако се буди да играе значи или е много дневния сън или последния интервал не е успяла да се измори. Но ако се буди в лошо настроение е преумора. Аз тотално спрях да се водя по таблиците за сън. Тя като не изкарва хубава стабилна дрямка после интервала скъсява. Вечер винаги й е най-къс.
За кашите на Слънчо мнение? https://slantcho.com/produkt/%d0%b7%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%b … d0%bb%d0%b4%d0%b0 Май една мама писа, че ги дава, никой друг ли?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 10:48 от Petya.P01

# 73
Не, тя не се буди да играе или да яде. Почва нещо да шава и се разсънва. Давам бибата и заспива. Ама ако може плътно да си спи цяла нощ, защото така като ми се накъса съня и после ми е трудно ставането. Аз като цяло нямам проблем с ранното ставане, обаче като се е събудила 2838 пъти и сутринта вече съм като пребита.

Към Слънчо съм резервирана и не бих взела и каши.

# 74
Да знам ги, дори аз си капвах малко, че ми харесваха. 😁
За събуждането нощем - ако се буди да играе значи или е много дневния сън или последния интервал не е успяла да се измори. Но ако се буди в лошо настроение е преумора. Аз тотално спрях да се водя по таблиците за сън. Тя като не изкарва хубава стабилна дрямка после интервала скъсява. Вечер винаги й е най-къс.
За кашите на Слънчо мнение? https://slantcho.com/produkt/%d0%b7%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%b … d0%bb%d0%b4%d0%b0 Май една мама писа, че ги дава, никой друг ли?
Точно с тази започанхме ние. Сега дояжда оризово-царевична с плодове.
Следващата ще е млечна овесена май на бебелан.

Общи условия

Активация на акаунт