💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 401
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
Аз бих казала че той няма подход да си слага маска пред бебе… Бебето ли ще го зарази 🙄😂

# 46
Има ли бебе, което не е наддало изобщо последните два месеца?
На 26.11 бяхме на консултация - тежи около 6700.
Днес го претеглих вкъщи - 6660 ..
На 24.01 ще стане на 7 месеца.
Баткото също беше 7 кг на 7 месеца, но той всеки месец качваше по-малко, а сега бебето не е качило изобщо или е качило малко и после е свалило, не знам кое от двете Sad
Вчера си писах с педиатърката и се уговорихме да отидем февруари, така че този месец ще пропуснем консултацията.
Яде пюре около 100 гр едва едва, само на кърма е.
Въвела съм месо и жълтък.
Мисля от понеделник да почвам кашите.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 22:38 от kiss06

# 47
Кис, моята уж качва, но е 6330 🙄 Имаше един месец в който качи 100грама, после по 200-300.
Днес бяхме на преглед. Педиатърката каза че си е супер бебошката, да не и търся кусури. И ние сме на кърма, давам обяд и следобедна закуска. Сега мисля и закуска да въведа в опит да расте повече това животинче 😅

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 12:17 от Фрезия

# 48
Кисс06, само на тези 100 гр пюре ли сте? Аз се чудя кога е удачно да започна на трето ядене да давам друга храна, различна от мляко. Като почнеш кашите, ще качи според мен.
Иначе ние другата седмица сме на консултация. Според мен е качила, усещам я по-пухкава и тежка. Не знам колко, трябва да я измеря вкъщи и аз.

# 49
Кисс06, само на тези 100 гр пюре ли сте? Аз се чудя кога е удачно да започна на трето ядене да давам друга храна, различна от мляко. Като почнеш кашите, ще качи според мен.
Иначе ние другата седмица сме на консултация. Според мен е качила, усещам я по-пухкава и тежка. Не знам колко, трябва да я измеря вкъщи и аз.

Едва ги изяжда с тъпчене и плюене ...
Започнах захранване пет дена преди да стане на шест месеца.
Вода не иска да пие.
Баткото караше само на айрянчета до година и девет месеца. Тогава пропи Вода.

# 50
Дали му е безвкусно? Моята не харесва батат и картоф. Дори смесени с друго, яде такова бавно и със зор. Или пък го мъчат зъби. Много неприятно.
Иначе като чета и тука, и в майската тема, много не пият вода. И аз имам проблем с това. С радост посяга към чашата и като усети, че е вода, се мръщи. И отпива вода, ама не я гълта и после й изтича от устата 🤣
Иначе и оризовата каша не я харесва много, но аз слагам плодови пюре горе долу наравно и така си я хапва вкусно.

# 51

Едва ги изяжда с тъпчене и плюене ...
Започнах захранване пет дена преди да стане на шест месеца.
Вода не иска да пие.
Баткото караше само на айрянчета до година и девет месеца. Тогава пропи Вода.

Аз забелязах, че като правя по - гъсто пюрето (не много гъсто де), не му се услажда много на моето дете. А като е като крем супа си го яде без да се мръщи. Имам купени пюрета, но още не съм отваряла и не знам с каква гъстота са. Та може да пробваш, да промениш да са по - редки или по - гъсти, ако ги правиш ти.

# 52
И моята един месец плю докато свикне. Прояде повече като почнах да мъча да ги докарвам на вкус пюретата. Повечето купешки са рядко гадни, и аз не бих ги яла 😁

# 53
Да, картофа и батата са по-гъсти и може и за това да не ги харесва моята дрисла 😀 Пробвай да смениш нещо в направата им - да са малко по-топли, или по-хладни. Или пък посудата. Все трябва да прояде.

# 54
Добавям вода сэм повечето пюрета и към храната от кухнята, защото не иска да яде гъсто. Точно като крем супа е идеално

# 55
На коя марка взимате каши?Аз следвам схемата на Хип,но 10лв ми се струват много за каша🤦♀

# 56
Аз взех оризова на Holle от Гален. Струваше 6 и нещо. Царевична взех на Topfer пак от Гален, нямаше 6 лв. Не помня само тогава дали имаха допълнителна отстъпка. В Гален често има намаления на бебешки храни и принаджлежности. Не знам дали глутеновите са по-скъпи, не съм стигнала до тях. Обикновено като правя поръчка от някоя аптека, обикалям всичките сайтове, за да хвърля око какви са цените. Голяма съм циганка 🤣

# 57
Трябва да я пробвам пак с прословутото пюре на Хип - тиквичка и картоф. 😁 Днес дадох каша за пръв път - никак не се впечатли. Ама и аз я направих с цяла порция мляко, както пише на кутията, не да пробвам с 30мл./60мл. за начало. Хапна малко, ама докато я докарам да не е много рядка тая каша, все добавях. Оризова на хип. Чудя се, не мога ли да слагам по малко каша в млякото й, да не връща??? Чувала съм такива съвети, а и не виждам логика да не може. Просто когато яде каша да й давам по-малко и да я дохранването с мляко.
Иначе днес бяхме при личната. Според нея, диагнозата й е "характер". Евентуално да оправя и режима на сън. Е хубаво, ама как да стане тая работа, не поддава това същество. Вярно има твърд характер. 😁 Каза да ѝ давам едни капки да се успокоява уж, ама като четох из темите, май не са помогнали на никой. 8.6кг. се изтеглихме с дрехи, значи, може би около 8.4кг. 68см. толумбичка.

# 58
Оризовата я правя с вода и на око добавям до желаната гъстота. Слагам и плодово пюре,  че не се яде иначе. Моята днес върна и след кашата, каша. За това, че и това няма да те спаси. А, ти сега не я ли дохранваш с мляко? Само каша ли даваш? Аз дохранвам и след пюрето. Давам й 130 гр пюре и дохранвам с 30 мл мляко. После правя 70 гр каша и слагам 60 гр плодово пюре, дохранвам пак с 30 мл мляко. Знам, че е голяма играчка. Топля, бъркам, тегля, мия хиляди чашки, лъжички, шишета, ама след пюрето и кашата се успокоява накрая с мляко и за сега ми е добре така. През другото време яде 160 мл мляко. Скоро ще й вдигна милилитрите и грамажите.

# 59
Ами тя не яде много каша, рева и й направих мляко. Иначе след пюрето не давам мляко вече. Колкото ще да яде. Но се чудя дали да не почна да давам 2 дни с месо и после 2 с жълтък. Че иначе месните заготовки кучето ще ги дояжда. Уж можело и така.

Общи условия

Активация на акаунт