💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 14 208
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Аз също искам да дам по-рано белтък, но моята бебка е с изразена атопия и каза да не рискувам с повече алергени. Даде зелена светлина за риба, телешко, сирене и попара.

# 106
Момичета, давах каша с банан на Слънчо, а тя била млечна, значи и аз като Лина направих нововъведение, без да усетя. 🤭
Вчера дадох жълтък. Днес яде сьомга. Зная от батковците, че в Метро има пюрета на Хип с агнешко. Днес или утре ще отида.
Тя от вчера е с температура и е раздразнена. Явно пак е зъбче 🙄 защото страдащия реев спира, като приложа Калгел.
Според мен, ако в кашите трябва да има захар, иначе нямат ядене. Опитвала съм ги. Опитайте ги и вие.  И в плодовете има захар. 🙂

# 107
В плодовете има естествена захар. Когато купувам, гледам състава. Ако има захар, не купувам. При положение, че има пюрета без захар, защо да взимам такива със захар?

# 108
Момичета, давах каша с банан на Слънчо, а тя била млечна, значи и аз като Лина направих нововъведение, без да усетя. 🤭
Вчера дадох жълтък. Днес яде сьомга. Зная от батковците, че в Метро има пюрета на Хип с агнешко. Днес или утре ще отида.
Тя от вчера е с температура и е раздразнена. Явно пак е зъбче 🙄 защото страдащия реев спира, като приложа Калгел.
Според мен, ако в кашите трябва да има захар, иначе нямат ядене. Опитвала съм ги. Опитайте ги и вие.  И в плодовете има захар. 🙂

Чак ми е мъчно тва дете моето каква отвеяна майка има😂😂😂😂😂

# 109
Аз съм дала млечна каша със сухар и банан на Хип - одобри се. Дори аз я одобрих Grinning Кашата с елда на Слънчо и вкъщи е на почит, както и с просо от безглутеновите. Като в тях добавям плодово пюре. Днес купих каша на Слънчо с банан и слива, та ще видим как ще е. Аз също гледам да няма добавена захар в кашата или пюрето. 
По отношение на жълтъка - аз мисля 2 седмици да е по 1/4, след което да премина на 1/2 три пъти в седмицата. Много съм смела в желанията си, но ще видим малката кокона дали ще е съгласна или пак ще има бойкот.

# 110
В плодовете има естествена захар. Когато купувам, гледам състава. Ако има захар, не купувам. При положение, че има пюрета без захар, защо да взимам такива със захар?
Говоря за кашите, не за пюретата. В пюретата е излишно да има, съгласна съм.

Чак ми е мъчно тва дете моето каква отвеяна майка има😂😂😂😂😂
Поне не съм само аз 😁 но пък от друга страна, това доказва, че захранването не е чак такава драма! 😊 това е положителното заключение (:

# 111
И за кашите не съм ок да има захар. Съгласна съм, че са гадни, но аз добавям плодово пюре и оризовата се приема много добре.

# 112
И за кашите не съм ок да има захар. Съгласна съм, че са гадни, но аз добавям плодово пюре и оризовата се приема много добре.

И аз добавям плодчета или плодово пюре. Но плодове още не съм давала.
Тази слънчовата, я слагам в една купичка с капаче, и където и да съм, просто й добавям вода, бъркам и "ам". 🤭 а ако имам пресни плодчета (мъкна в торбичка, пък да е малка, пък да е чисто нова), или бурканче с пюре, трябвя да мъкна и да гледам да са топли.. защото водата мога да я купя/поръчам топла, но пюренцето не. То си е на студа с мен. Иначе съм играла мача, с това да си ги пъхам във вътрешните джобове на дрехите, за да са топли. 🤪 гадно е, обива, издува се дрехата - видимо странно. 🤭
В общи линии, който какъвто навик има. Преценяваме си на момента 😊

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 17:44 от КремонаЛиза

# 113
Аз съм дала млечна каша със сухар и банан на Хип - одобри се. Дори аз я одобрих Grinning Кашата с елда на Слънчо и вкъщи е на почит, както и с просо от безглутеновите. Като в тях добавям плодово пюре. Днес купих каша на Слънчо с банан и слива, та ще видим как ще е. Аз също гледам да няма добавена захар в кашата или пюрето. 
По отношение на жълтъка - аз мисля 2 седмици да е по 1/4, след което да премина на 1/2 три пъти в седмицата. Много съм смела в желанията си, но ще видим малката кокона дали ще е съгласна или пак ще има бойкот.
А всеки ден по 1/4 или през ден?

Момичета, давах каша с банан на Слънчо, а тя била млечна
Не ги ли правят с АМ? Аз мислех млечна на ХИП Първата каша на бебето за старт с кашите да взема. Някъде ми се мерна, че са с Ам или съм в грешка?

# 114
И аз давам белтък от няколко дни. Днес стигнах до 1/4 и го броя въведен.

# 115
И аз давам белтък, от 1-2 седмици вече. Яде се, няма реакция Grinning като цяло мисля рано да въведа алергените.
За момента изчаквам, защото девойката още е болна, от днес на антибиотик, заради гадна кашлица Confused Пазете се, че ужасни ужаси върлуват, чак и аз намазах покрай нея Grinning

# 116
А всеки ден по 1/4 или през ден?

Момичета, давах каша с банан на Слънчо, а тя била млечна
Не ги ли правят с АМ? Аз мислех млечна на ХИП Първата каша на бебето за старт с кашите да взема. Някъде ми се мерна, че са с Ам или съм в грешка?

Така де, ама виж какво пише - съдържа лактоза. Ии така, кака ти се обърка - въвела ли е, не е ли 😁
Кажете вие как смятате. Аз мисля, че баш бая въведох "млечни" и мога смело да разгледам за извара 😎 (или ще препоръчате?)
Пък вчера ¼ яйце дето й дадох, беше пъдпъдъче. Джипката каза, че може, както и предположих (:

# 117
Пък моята нещо не пие млякото си с желание сякаш. Пие 2 секунди, после 10 секунди блее на някъде и така.
Днес дойде кашата от Елда, пробва я, отначало правеше странна физиономия, ама после свикна. Май заради консистенцията, която докарах.
Предните 2 дни със дневния сън бяхме по учебник, е като изключим, че пак се налагаше да я доприспивам всеки път. Но интервалите й бяха нормални. Днес какво се обърка, ужас.
Още малко и правим 7м., а нито сядаме сами, нито пълзим, нито зъбче... Малко изостанали се чувстваме, има ли и други като нас, мързеливи?

# 118
Пък моята нещо не пие млякото си с желание сякаш. Пие 2 секунди, после 10 секунди блее на някъде и така.
Днес дойде кашата от Елда, пробва я, отначало правеше странна физиономия, ама после свикна. Май заради консистенцията, която докарах.
Предните 2 дни със дневния сън бяхме по учебник, е като изключим, че пак се налагаше да я доприспивам всеки път. Но интервалите й бяха нормални. Днес какво се обърка, ужас.
Още малко и правим 7м., а нито сядаме сами, нито пълзим, нито зъбче... Малко изостанали се чувстваме, има ли и други като нас, мързеливи?
Спокоо, моята Креслава не винаги се застоява. Примерно в столчето за хранене стои, но така да я сложа не стои без да е подпряна, кютва се на една страна. Избутване с крачетата от края на лятото правеше, но тогава нямаше много сили и много малко се мърдаше от мястото, на което е сложена по корем, а сега е повече килограми. Всичко ще си дойде на мястото!! Не се притеснявайте! Никой не е останал не ял глутен, 😁 или не пропълзял (казват, че и такива имало, направо прохождали 🫨), или не махнал памперса. Или пък проходил. Оо, за това най-са ме ядяли разбирач(к)ите 😁
Пък аз, както вече съм ви писала, слушах доцента от ВМА. Не разбирачките, с кварталните умения от "казаха ми, че им казаха". Дето "Фани ената, блъсни другата" 🤪
Те събрали на 7те континента мъдростта. Или пък.. да не цитирам кой, сами се сетете, родила преди почти половин век, обаче и тя се бута да казва. Еее, аман от професори! Ред не мога да хвана 😁
"Спокойно, бабче" било грубо, ама не е грубо, че не поискан съвет ми носи... на трето дете, съвети ми дават. Хора с по 1 или 2 деца. Смях не ами... да ги ступаш малко е. Дразнят ме и после се сърдят, като не ми хареса. Най-ги обичам такивИ. 😎
Към майките с първо дете, дразнещите персони тепърва ще разгръщат потенциала си. Тихо и кротко с усмивка "нали не опитваш да ми отнемеш възможността да бъда пълноценен родител, сега е мой ред да съм майка, твоят е минал 😉" ги оставя безмълвни Satisfied на смели съвети, смели отговори дава кака ви 😁😎
П. С. Идва ми сама са да си го харесам този пост, ама пусто, че не мога.  😁😁

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:27 от КремонаЛиза

# 119

Така де, ама виж какво пише - съдържа лактоза. Ии така, кака ти се обърка - въвела ли е, не е ли 😁
Кажете вие как смятате. Аз мисля, че баш бая въведох "млечни" и мога смело да разгледам за извара 😎 (или ще препоръчате?)
Пък вчера ¼ яйце дето й дадох, беше пъдпъдъче. Джипката каза, че може, както и предположих (:

Ясно. Много объркващо с тези млечни, безмлечни. На едни каши пишеше, че са с преходно мляко, но вече не помня къде какво гледах.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:21 от viksdreams

Общи условия

Активация на акаунт