💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 355
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
Ако не им се каже директно няма да спрат.
Има хора, които веднъж ще ти дадат съвет искан или не и няма да повторят, други пък постоянно. Аз съм прекалено възпитана и казвам на мъжът ми да им се "скара" 😅
Нашият Уокър е от Кауфланд, пластмасов, много съм доволна, две деца избута (едното се качваше като маймунка върху него, а другото го буташе). Емил още не е стигнал до него.

# 721
Green Arrow, аз имам новия уолкър на fisher price, бута се и в двете посоки, идея нямам дали имат разлика, просто харесвам марката. Аз съм от безхаберните майки, които ползват и бънджи и проходилка, но никога с долнище тип ританка, определено не е ок, дори и за носене в раница, просто не се разпределя добре и все опъва едното краче.

# 722
    Кремона, ти имаш забавно чувство за хумор, та лично на мен ми е интересно и полезно да чета как точно поставяш на място досадните хора, които само мрънкат, питат и дават непоискани съвети. Имам такива около себе си, та искам да черпя идеи, понеже аз реагирам по-остро, а не искам да си развалям (все още, хаха) отношенията с тях.
Аз много изживявах бърканиците. После това премина в яд и остра реакция. По цели нощи не съм спяла, да се ядосвам как не съм се сетила да кажа еди какво си. Побеснях, когато един от пътите след като реагирах с "не ми се бъркай, дотегна ми!" И наглият отговор с мазен тон беше "е, не може, няма как." Този отговор заслужаваше..... физическа саморазправа. 🤣😂
Карали сме с мъжът ми и той в един момент ми даде идея, която първоначално ми се струваше "тупане на топката". Обаче и на него му дотегна от цитирам го "бабешки брътвежи".
Тогава той ми каза "отгораряй и ти по същият начин, играй тяхната игра". Понеже си беше целенасочено, да бъда раздразнена. Не може след 100 пъти повторено, пак да продължаваш. Казах, че няма да падна толкова ниско да играя играта на селски номерца. Това обаче го засегна, а аз не исках. И той опита да повлияе, там обаче глави не увират. И в крайна сметка, има насадено гадно чувство, при срещи с такива хора. Слагам лицемерната маска и ... каквото сабя покаже.
Доста наспапих. Ако искаш на лично съобщение, да обсъдим. За да опитам да ти бъда полезна, ми сподели - за бебето ли ти се бъркат, за отношения с някой, за домакинство ли?
Разбирачите са известни с обширните си познания по темата с животите на хората 😂🤣😂🤣😂🤣
Обаче техният собствен е батак. Пълен с изневери, лъжи и гнусни постъпки. Всичко, което не трябва да се открива в семейство. Не и в хубаво такова!

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 16:21 от КремонаЛиза

# 723
Не може ли просто да не общувате с тези хора? Аз, например, бащата на мъжа ми не го харесвам, имахме и търкания с жената, с която живееше, но мъжа ми се вижда с него, води и бебето, ама аз не ходя. По същия начин действахме години наред и сина ни като беше малък, вкл и за празници като Коледа. Тази година направих отстъпка и отидохме на Коледа четиримата да даде подаръци на децата, добре мина, нямаше сериозни изцепки. Ама то и вече не живее с този жена. Rolling Eyes

# 724
Green Arrow най-добрият съвет, който съм поучавала, е при нежелано изказване от страна на познати и не познати да кимам и да повтарям "Да, добре" Grinning
Половината остават доволни и не разбират, другата - се засягат. Живи и здрави.
Да добре и си правиш, каквото ти си знаеш Grinning

# 725
Точно, да добре и ти си знаеш после какво да си правиш.
Ние сме много далеч от проходилка. Позволих на мъжа ми да купи паяк, с идеята да е там макс 20 мин. на ден разпръснато, колкото да мога да простра например спокойно. Защото пак паднахме. Както и да е, уж е добре, тоя път я водих все пак да я види лекар.
Ние все се запичаме, аз искам да й сменя млякото със специално за запек ама моя не дава... Да съм й спряла кашите. Не мога да го убедя, скоро като отидем на консултация ще говоря с личната поне тя да обясни.
Вчера дадох пюре с риба, изяде си го. То в повечето пюрета има или домати, или мляко или боб?! Уж четох, че тези са за по-късен етап, пък то няма какво почти да давам. Явно ще ги въвеждам скоро.

# 726
Овеса го дават разхлабващ. Започна ли глутен? Зелен боб спокойно можеш да дадеш. Зелените могат да се дават и по-рано - зелен грах, зелен боб, зелена чушка. Защото са млади и зелени 🤣 и не дразнят стомаха. И аз смятам да дам след глутена зелен боб. Исках вече да започвам с глутена и нямах време много да се мотам да вкарвам още неща. Иначе планувах по-рано да дам зелен боб. Та рибата ще дойде някъде към 9-я месец май. Домати май също дразнят стомаха и няма да бързам с тях, макар че вече са по-големички и не е като в началото да се трепери.

# 727
Овеса го дават разхлабващ. Започна ли глутен? Зелен боб спокойно можеш да дадеш. Зелените могат да се дават и по-рано - зелен грах, зелен боб, зелена чушка. Защото са млади и зелени 🤣 и не дразнят стомаха. И аз смятам да дам след глутена зелен боб. Исках вече да започвам с глутена и нямах време много да се мотам да вкарвам още неща. Иначе планувах по-рано да дам зелен боб. Та рибата ще дойде някъде към 9-я месец май. Домати май също дразнят стомаха и няма да бързам с тях, макар че вече са по-големички и не е като в началото да се трепери.
Овес давам, да. С другите глутенови още се мотам заради запека.
Зелен боб също давам. Но в някои пюрета 7-8+ пише "бял боб" и на картинката си е точно бобово зрънце.
Зъби също нямаме още. Абе назад сме.

# 728
  • София
давате ли пюрета още или започнахте да готвите някакви неща? аз още не съм му давала парчета. тия дни ще му дам морковче, ама ме е шубе нещо. Дали не съм закъсняла?

# 729
Аз съм давала банан и сварен морков, ама се погнусява от парчетата. Ще започна да мачкам с вилица, а не да пасирам. И аз в това се мотам и малко се чувствам изостанала. Толкова бързо ми идва едно след друго, че просто не мога да реагирам. И мен много ме е страх от задавяне. Тя се дави и на течни каши и пюрета, та какво остава за парчета, ама ще трябва вече да мине на малко по-едро.

# 730
  • София
дааа, същото е и при нас

# 731
Ще наваксаме, никой не е на пюрета цял живот споко.
Вашите диванета с какви играчки ги занимавате? Моята не са й интересни вече, иска всичко останало, но не и играчките. Ако някоя играчка не я е виждала няколко дни е една идея по-добре, но пак бързо й се насища.

# 732
Знам, че няма да са на пюрета цял живот, ама все пак се чувствам изостанала 😃

Ротация трябва при играчките, но аз не го правя 😃 Някоя нова играчка да, интересна й е, но за малко. Трябва да започна да ги сменям. На седмица например. Иначе всичко друго е много по-интересно - шишета, дървени бъркалки, телефони, дистанционни, каквото види иска да докопа. С кабели обича да си играе, шумолящи торбички. Всичко, което не е за деца 😃

# 733
Това с парчетата трябма да го съобразите с наличните зъби и техният брой, не се състизавайте, дами 🤭 бебоците са бебоци. Аз например ще давам пюрета още дълго. Не напълно пасирани, за да усеща с езика и да го върти. В никакъв случай, няма да дам нещо, едро, защото "трябва". Оставете ги да са бебета 🤗
Пилешката кавърма на Слънчо е с добри манъчки частички, като за бебе с 2 зъба и непораснали още, горни зъбчета като чертички 😊

# 734
По принцип уж съм отрекла Слънчо, Ганчев и Бебелан, но сега като му прочетох състава не звучи зле. Даже вкусно.
Гледах видеото и за първа помощ, ама като се знам каква съм неадекватна в паниката... Оправдавам се, че нямаме зъби. 😁

Общи условия

Активация на акаунт