Приятелски съвети - да се преместя ли с детето?

• 3 595
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
  • Down south
Началото на декември  в друга тема сте писали, че живеете в Дания и временно сте в България
Щом живее в Дания, едва ли трябва да се безпокои от преместване в Англия.
Толкова ли са различни нещата в здравеопазването?

# 31
  • София
Ооо, това е майката, изпокарана с родата на мъжа, защото не отишла на рожден ден на детето на зълвата.
И как точно постоянно изследваше детето и му даваше АБ в Дания?
И кой живее в Дания, когато мъжът ти е 2 месеца в Англия и 1 в България? Какво разбираш под живеене - гражданство, жилище, постоянна работа?

Дейлили, ако беше родила и гледала бебе в Дания, нямаше да се сети за АБ.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 08:36 от Fever Ray

# 32
Като се сетя за темата с рождения ден и темата тук искам да попитам авторката това реално ли е, в някакви нейни си фантазии ли ни занимава....на колко е години, защото поведението й е някак странно. И ако това е реално, заминавай за Англия та дано по-стриктвата система те "вкара" в правия път да спреш да тормозиш детето си първо с високата си тревожност, второ с кръвни картини, АБ, защото така си решила. Как реши, че трябва всеки път кръвна картина? Това не само не е нужно, но това е абсолютно ненужен страс за едно 4 г. дете. Безумие. Бях близо 2 месеца със силна настинка и аз и съпругът ми, на приливи и отливи, болнични няколко пъти, аз удържах без антибиотик, той не, как не беше задължителна и нужна тази кръвна картина след толкова дълго боледуване. Иначе ако поискаме безпроблемно правят, никога не са ни отказали.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 16:29 от Sephora ❤

# 33
  • София
Във всяка държава има някакви минуси, но и в чужбина живеят и оцеляват боледуващи деца. Отиди, виж и като не ти харесва ще се върнеш. Детето е само на 4, тъкмо ще може да понаучи езика и да се адаптира, за да ходи на училище там, а ако се върнете това с нищо няма да му е попречило.

# 34
Това за антибиотиците е плюс.

Причините, които си изброила са някакви много случайни - според мен нещо друго те човърка. Не искаш да се довериш на мъжа ти? Не говориш език? Страх те е от нещо друго?
Здравната им система има проблеми, но ако наистина това е главна причина, по-добре работи върху хипохондрията си.

# 35
Лесният достъп  до медицинска грижа е важен. Какво я навикахте жената...Дори и да не тръгне да прави всеки месец кръвна картина, важно е да има възможност, а ако няма става проблем. Не знам кой писа, че за 12 години на детето никога не е правена освен в родилното, но не е за хвалба - тука поне редовни годишни профилактични има. И пак с малко дете трябва да станеш половин доктор, представям си, ако няма на кого да се обадиш, или къде да го заведеш. Нападнахте я за антибиотиците, но да видя как се лекува гнойна ангина... само да не почнем сега с нишадъра и компресите с яйце, разбирате ми мисълта.
Не е важно дали ще ползва нещо, важното е, че има възможността. Така че жената е права да ги обмисля тия работи, безотговорно е, ако не ги.

# 36
Не знам. С дете навсякъде е трудно. Здравната им система е далече от перфектна и даже неприемлива в някои отношения, но за млад, сравнително здрав човек не е много тежко. Спешната им помощ е на ниво.

Синът ми се роди в Англия и силно недоносен - 1110г. Няма никакви увреждания или хронични заболявания, породени от недоносеност и грижа. На техните лекари, медицински сестри и акушерки ще съм благодарна докато склопя очи. Перфектна очна профилактика и го следяха всяка седмица специалисти, после всеки месец.

Правила съм си кръвни изследвания, но трябва рецепта от частен лекар, а такива са рядкост извън Лондон и големите градове.

Ние се изнесохме и дойдохме във Франция малко преди малкият да навърши година заради уж по-добро образование и здравеопазване. Сега не мисля, че е много по-добро, но вече сме тук отдавна.

Ако напуснеш работа в България ще можеш ли лесно да си намериш работа ако не ти хареса в Англия?

Има негативи с деца. Според мене трябва да помислиш ще работиш ли и ако да, кой ще гледа детето. На мене преди 20г ми искаха £300 седмично за ясла, която беше в Holborn, в едно мазе и на 5 спирки с метрото от дома ни на Victoria. Ясли и ДГ няма или са много скъпи.

В голям град ли сте? На село или в малко градче не бих отишла. Трябва ви кола и почти няма чужденци. Била съм по такива места на двуседмични командировки и се депресирах на третия ден.

Повечето къщи са много зле изолирани и доста студени по европейския стандарт, а с дете трябва да е отоплено. Гледайте да има парно на газ! Разликата в сметката е умопомрачаваща.

Бащата ще може ли да помага с детето или като работи, работи дълги часове и без почивен ден? Имате ли приятели, познати в населеното място? Вече те питаха, но знаеш ли английски? Работила ли си някога там? Харесваше ли ти там като ходете на гости?

Благодаря за всички съвети и примери.
Аз знам перфектно английски,това не ми е проблем. Мъжът ми ако сме в Англия ще се прибира поне през вечер при нас ако нямат нощен транспорт. Синът ми в България е на home schooling тъй като на този етап имам възможност да го гледам без да работя. В това отношение се разминавам с доста мами,но всеки преценя за детето си. Градът където е работата на мъжа ми е малък,но е на 10 мин с кола до друг голям град. Кола имаме там. Проблемът ми освен здравеопазването е и социализацията. Аз не съм от тези майка които са по площадките и на раздумка пред блока,но знам че на детето ми ще му липсват приятелчетата. Преди да започне тази работа пътуваше с корабите и го е нямало и по 3 месеца. Ние сме заедно от 13 години така,че знаем и 2 и 200,но когато си с дете стоят по друг начин нещата.

# 37
  • София
Нали питаше за дъщеря?

# 38
Детето там ще ходи на училище и ще се социализира,  не разбрах какво те притеснява в това отношение.

# 39
  • София
Аз не съм от тези майка които са по площадките и на раздумка пред блока,но знам че на детето ми ще му липсват приятелчетата.
На 4 едва ли ще му липсват приятелчетата, за две седмици няма да ги помни изобщо. И в Англия ще е хубаво да отиде на градина, защото те на 5 започват училище, та ако искаш да си стои вкъщи вече ще е проблем. То и у нас на 5 си длъжна да го запишеш на предучилищна, та няма да е по-различно.

Ирис, не сме я навикали, просто така стоят нещата. У нас е супер здравеопазването ако имаш пари. Почти няма личен лекар, който да пусне гърлен секрет или кръвни тестове, единствената разлика е, че можеш да си ги пуснеш сам. То и другаде можеш, но поне на мен в Испания това удоволствие се е случвало да ми струва 2 пъти по 250 евро. Сигурна съм, че и в Англия извън осигуровката може да си пусне всичко ако има пари. Тук вече в частните болници взимат по 200 кинта и отгоре само за преглед, та не е много по-евтино.
Нека пробва жената, не е лошо да си живее и детето с баща си, пък емиграцията не е като преди 30 години, човек може да ходи, да се връща. Като не и хареса на самолета и след 2 часа е тук, че и полети има евтини.

# 40
  • Варна
Авторке, ако темата ти е истинска и ситуацията достоверна, ти май вече си взела решение и то е да си стоиш тук. Вторачваш се в негативите само и вадиш вода от много кладенци. Казахме си мнението, преценяВАЙ си.

# 41
  • София
Когато се преместихте от Дания в България миналата година, детето бързо ли се адаптира и не му ли липсваха приятелчетата?
За кое дете става дума? Момичето или момчето? И само едното ли ще бъде с вас? И двете на различна или на еднаква възраст са?
Съвсем стана объркано.

И в двете теми пишеш само за едно дете на 4, пък после:
Синът ми в България е на home schooling тъй като на този етап имам възможност да го гледам без да работя.

дъщеря ми се беше подготвила с балони, картички да я изненада

Как да ти даде човек приятелски съвет, когато не става ясно дори дали един човек пише през профила ти!?

# 42
Лесният достъп  до медицинска грижа е важен. Какво я навикахте жената...Дори и да не тръгне да прави всеки месец кръвна картина, важно е да има възможност, а ако няма става проблем. Не знам кой писа, че за 12 години на детето никога не е правена освен в родилното, но не е за хвалба - тука поне редовни годишни профилактични има. И пак с малко дете трябва да станеш половин доктор, представям си, ако няма на кого да се обадиш, или къде да го заведеш. Нападнахте я за антибиотиците, но да видя как се лекува гнойна ангина... само да не почнем сега с нишадъра и компресите с яйце, разбирате ми мисълта.
Не е важно дали ще ползва нещо, важното е, че има възможността. Така че жената е права да ги обмисля тия работи, безотговорно е, ако не ги.
Аз писах. Детето си ходи на редовни годишни профилактични прегледи, но нито един от тях не включва вземане на кръв за изследване ей тъй профилактично. Здраво е, расте, не боледува, развива се нормално за възрастта си. Защо трябва да му се взема кръв без оплаквания? Правило е веднъж възпаление на ухото, веднъж ангина и един път варицела. По болест е отсъствала само заради варицелата.

# 43
Защото може да има скрит проблем. На мен ми взимат всяка година. А при децата със сигурност взимат профилактично може би 2 - 3 пъти в първите години от раждането, после не зная как е. Ако трябва да се взима кръв за нещо друго, сами ще си поискаме КК, ако скоро не сме взимали.

# 44
Е как защо да се взема кръв без оплаквания, сериозно ли? Една висока захар, например, в началото няма оплаквания и симптоми. Нали затова се прави профилактика - да го хванеш, преди да се е проявило.

Общи условия

Активация на акаунт