Приятелски съвети - да се преместя ли с детето?

• 3 597
  • 59
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам нужда от съвет ( положителен или негативен ) защото сама само затъвам повече в главата си.
На 32 години съм и имам дете на 4. Мъжът ми работи в Англия за 2 месеца там и 1 тук и ми е доста трудно тъй като сама с дете без мъжката фигура не ми е приятно. Предлагат на мъжа ми доста изгодна оферта за къща под наем там,но тук идва и моята каша в главата. Дали решението за детето ми ще бъде добро? Аз нямам проблем лично за себе си,но притесненията ми са свързани само за детето. Когато боледува знам,че там е трудно с лекарите,аз винаги пускам кръвни изследвания и не знам дали там би било възможно по желание както е тук, за антибиотиците още повече пък знам че там рядко изписват. Истината е че стигнах до етап в който наистина не знам какво правя с живота си. Загубих майка си преди няколко години,а преди месец и баба ми ( втората ми майка ) и нищо не ме задържа специално тук. Но въпреки това не мога да тръгна ей така. Ако сте били в подобна ситуация моля дайте съвет като майка на майка. Всички искаме най-доброто за децата ни и това е моята тема нирвана. Благодаря ви.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:13 от Не се сърди, човече

# 1
  • Sofia
Великобритания е на един хвърлей разстояние. Самолетните билети не са скъпи. Въобще не знам какво точно умуваш.

# 2
  • София
Не искаш да тръгнеш при мъжа си и да се развивате заедно?

Ам, това е твоя избор, не знам какво още чакаш.
Но, ако ти си стоиш тук, а той там -няма да изкарате дълго и ще ти стане още по-трудно.

# 3
Трябва  да си заедно с мъжа си.

# 4
  • Най-красивата страна
Пробвай.Винаги можеш да се върнеш,ако не ти харесва или ако има проблем.

# 5
Оставайки в България си рискуваш връзката. Тогава определено ще ти стане трудно.

# 6
  • Варна
Изглежда ми като подходящ момент да сложиш ново начало. Връщането назад винаги е опция, но моят опит дотук е, че промените обикновено са за добро. А и сама казваш, че не ти е ок без мъжа ти тук, какво толкова се чудиш?

# 7
  • Melmak
Мисля, че се притесняваш в повече.

Последвай мъжа си и бъди с него. Детето ти е на възраст, на която лесно ще се адаптира с езика и новата страна.

Мисля, че щом има как да се устроите абсолютно не губиш. Бъди до любимия си човек.

Относно здравеопазването, навсякъде има минуси. То и тук човек да не се налага да стига до болница. В Англия също деца гледат, ще се справите.

# 8
Притесненията ти са свързани само с кръвни изследвания и антибиотици? Детето с някакъв сериозен здравословен проблем ли е?

# 9
  • Варна
Е, в Англия също отглеждат деца някак, ще се оправите. А все пак сте семейство, трябва да сте заедно при възможност.

# 10
Ако притесненията са свързани само със здравето на детето, просто на тръгване от България вземате основните неща - сиропчета за температура, за кашлица, за повръщане, за болки. Детето винаги може да бъде прегледано в спешното в Англия и да му бъдат назначени изследвания и лечение.
Не мисля, че има нужда от паника, а и сте в момент от живота, когато тази промяна би могла да е много полезна за вас.
Както са написали вече, ако не се получава, винаги може да се върнете обратно.

# 11
И аз щях да попитам за кръвната картина и антибиотиците. Имам дете на 12, живеем в Германия. Освен в родилното в България кръв никога не е вземана. Антибиотик е пила 2 пъти по лекарско предписание.
Други въпроси трябва да си задаваш 🙃
Говориш ли английски на достатъчно добро ниво за да се оправяш за всичко там и най-вече да бъдеш пример за детето? Ако не - готова ли си да го научиш?
Съпругът ти има ли достатъчно добри доходи и сигурна професия за да ви издържа всички докато започнеш работа?
Той има ли разрешение да пребиваване, защото тези 2 месеца там и 1 тук навяват други мисли?
Готова ли си да живееш със семейството си там? Какво е населеното място/квартал където ще живеете по отношение на безопасност, училища, градски транспорт, възможност за работа?
Това са въпросите. Защото ако тръгваш без език, без желание, без съзнание няма да стане. Животът в чужбина не може да се живее и да тече по обичайния български начин. За това и много жени с малки деца тъгуват по пълни площадки, кафета с приятелки, чат и разговори с личен лекар, обаждане на учителя да ни каже домашните на детето … все неща, които правят интеграцията трудна. Или си остават затворени и искат да се връщат, или си живеят живота само в българска общност и пак са изолирани. Баланса е ключът към успеха.

# 12
  • София
Добре е да погледнеш зряло и на отношенията ти с партньора, и на здравето на детето ти.
Останете ли разделени и живеещи отделно, с времето ще спрете да сте семейство и всеки ще си поеме по пътя. Искаш ли това или не?
Дедето ти със здравословни проблеми ли е или просто го изследваш и тъпчеш (ненужно) с АБ? Добре е да се запознаеш за какво се изписват такива и какво причиняват, когато се приемат, без да има развита бактериална инфекция. Неслучайно на много места вече не са широкодостъпни. С добра осигуровка навсякъде има добро здравеопазване, стига да не си хипохондрик. Тъкмо там детето ти може да има по-голям шанс да изгради добър имунитет, без да пие АБ за щяло и нещяло.
Чак пък за едни антибиотици да се разделиш с мъжа ти!

# 13
Понякога човек колкото повече мисли и се чуди, толкова повече се разколебава. Сега имате възможност да отидете и да опитате. Възползвайте се. Връщането е лесно.

Не се ограничавайте заради притеснения относно някакви имагинерни ситуации, които може изобщо да не Ви се случат. Смело напред и успех желая!

# 14
Притесненията ти са свързани само с кръвни изследвания и антибиотици? Детето с някакъв сериозен здравословен проблем ли е?

Не просто съм от майките паники...

Общи условия

Активация на акаунт