Летни гуми

• 1 005
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте, кои летни гуми са най-добри от към цена/качество/дълготрайност? По принцип се чудя между Michelin primacy 4 и Continental premium contact 7. Вие какво мислите по въпроса? Споделете вашите мнения като шофьори през годините.

# 1
Взимай ги. А ИИ какво ли мисли по въпроса?

# 2
Взимай ги. А ИИ какво ли мисли по въпроса?
Със сигурност нищо не мисли, но няма какво да се прави. По-добре хубави гуми, от колкото някакви боклуци и после да се дават двойно повече пари. Макар че наистина с тези пътища в България ще излезнат и четворно повече, но това е друг въпрос.

# 3
Всички примиум гуми стават. А от там нататък има разлики между модел и модел, та даже и между представянето на един модел при различни размери. Виж класацията на ADAC за конкретни модели и размери.

# 4
Пропускам да взема летни гуми. Сегашните зимни гуми да изкарат тази зима и ще се ползват вместо летни гуми. Предпочитам за зимата да купувам качествени и подходящи гуми. Зимните стават за летен сезон,иначе летните гуми не стават за зимата. Всеки според предпочитанията, възможностите,портфейла си преценява.

# 5
Пропускам да взема летни гуми. Сегашните зимни гуми да изкарат тази зима и ще се ползват вместо летни гуми. Предпочитам за зимата да купувам качествени и подходящи гуми. Зимните стават за летен сезон,иначе летните гуми не стават за зимата. Всеки според предпочитанията, възможностите,портфейла си преценява.
Прав си донякъде, но зимните гуми по принцип не са ли по меки и при високи температури лятото каучука им се износва по-бързо и губят устойчивостта си. Поне така съм чувал, не знам.

# 6
Прав си донякъде, но зимните гуми по принцип не са ли по меки и при високи температури лятото каучука им се износва по-бързо и губят устойчивостта си. Поне така съм чувал, не знам.
Вярно е,губи се меката част. Докато се появят цепнатини,напукване на грайфера и видимо износване за лятото ше могат да се ползват гумите.

# 7
кои летни гуми са най-добри от към цена/качество/дълготрайност?
Тези от хипермаркетите на промоция. Стига да са със стрелка за посока и да са симетрични.
П.с Зимни гуми лятно време е кофти избор. Летни гуми, зимно време е за предпочитане.

# 8
Уааа, летни гуми зимата никога. Лятото със зимни може да се кара из града.

# 9
  • София
Скрит текст:
Здравейте, кои летни гуми са най-добри от към цена/качество/дълготрайност? По принцип се чудя между Michelin primacy 4 и Continental premium contact 7. Вие какво мислите по въпроса? Споделете вашите мнения като шофьори през годините.

Като летни гуми съм ползвала Continental и Bridgestone и съм по-доволна от вторите. Зимни имах Dunlop, летни - Continental, и си усещах някак разлика в поведението на автомобила. Някой може и да го намери за смешно, но спирачния път ми се струваше по-дълъг с летните при мокри условия.
От друга страна - не съм срещнала друг човек, който да не е доволен от Continental, всички ги хвалят, та може би си е до модел.
Във вашия случай - и Michelin и Continental се водят сред хубавите марки на пазара, надали ще сгрешите която и да вземете. Но чисто като сравнение - според показателите им в един сайт, който прегледах - бих препоръчала Мишелинките. Дават им по-добри оценки за шум и разход на гориво.

Въпрос на бюджет и предпочитания, иначе двете гуми са много сходни.

# 10
  • София
А аз минах на всесезонни. Зима няма вече като хората а и не излизам извън голямото село през зимата Simple Smile

# 11
А аз минах на всесезонни. Зима няма вече като хората а и не излизам извън голямото село през зимата Simple Smile
Чувал съм различни мнения за всесезонните. Може ли да споделиш? Не се ли сменяват по-често, сравнение с летните и зимните, например ако техният живот е 5 години, на всесезонните е 2? А пък и с карането целогодишно се износват повече.

# 12
  • над кукувичето гнездо
Аз съм с летни на hankook на едно старо cr-v 4x4 и съм доста доволна. За зимни се оказа стеснен изборът от този размер гуми. Взех някакви китайки и се държат доста добре и на мокро, и на сняг. Старите зимни бяха доста изгорели и се плъзгаха като дъски.

Сред марките, за които се колебаете, бих избрала тези с по-добър индекс за мокра настилка, разход на гориво и ниво на шум, ако цените им не се различават драстично. Така или иначе, след 5 сезона е препоръчително да ги смените, каквито и да са.

# 13
Пак да съм черната овца. Или коч
Ако редовно караш зимата на заснежени пътища зимните са ок. Ако караш на обработени пътища зимните са за украса. Ако караш основно градско зимни летни все сезонни е все тая. Стига да не са слик. Ако караш от дъжд на вятър всесезонни докато им падне шарката под 4мм
За тези които карат, ама наистина карат...Зимна гума лятно време е приключение - шляпа като като кашкавал пане току-що изваден от тигана. Пързаля по завоите, на дъжд са като ски. Летни зимно време на почистени пътища - никакъв проблем. Имат си канали за отвеждане на водата, имат достатъчно сцепление ако не се правиш на Верстапен, само една идея по-умно при температура под нулата. Ако не Верстапен в днешно време караш взесезонки и сменяш според пробега
Летни лятото са супер, за по-ентусиазирано каране. Ако са и асиметрични вече нивото на водача е друго

# 14
Летните гуми зимно време стават "пластмасови" и се хлъзгат като шейна при ниски температури, даже и да е почистено. А ако не е почистено, което е често случващо се по малките улици, с лоши гуми може да се случи само безучастно да наблюдаваш как колата ти занася и се удря в някоя паркирана кола.

Общи условия

Активация на акаунт