Жените имали много претенции

• 17 410
  • 533
  •   1
Отговори
# 465
  • Поморие
Темата ми е ''вдъхновена'' от един статус, който преди малко прочетох във Фейсбук. Общо взето гласи, че всяка жена (а и момиче) има категоричното изискване за млад, изключително красив, изваян мъж, който взема 20-30 хиляди, има няколко апартамента и супер скъпа кола, а самата жена/момиче не предлагала нищо, била безработна и спяла на надуваем дюшек у приятелка Laughing
По-гнусното беше да видя колко жени са лайкнали поста, подкрепяйки тази простотия.
Аз честно казано такава жена не познавам. А познавам много жени. Сещам се само за една бивша съученичка, но самата тя е от заможно семейство, от малка много се поддържа, и в крайна сметка се омъжи за заможен мъж.
Откъде идва това преувеличаване на материализма у жените и омаловажаване на женските способности и саможертви? Къде ги виждат тези крайни голд дигърки, при положение, че почти всички жени около мен работят, някои доста успели кариерно, с едно единствено изискване към партньора - да работи и той и да има някакви ценни качества. Други пък не работят и са си хванали щедри мъже, но си живеят нормално и скромно, и нямат кой знае какви претенции. И откъде това желание на жени да подкрепят делюзиите на женомразците?
Прецених, че този раздел е подходящ, тъй като темата е свързана с връзките и отношенията между мъже и жени.
Типично за женомразци да слагат жените под общ знаменател за каквото и да е. Тези хора са срастнали с комплекси, самите те знаят, че не могат дълго да задържат жена и разбира се казват на гроздето "кисело". Защо ги подкрепят и жени - не знам, има такива, които мислят лошо и за себеподобните си по една или друга причина, всичко е до човека. Но е грешка да ги подстрекаваме още повече да злобеят.
А ние какво да кажем за мъжете? Те в днешно време май са с повече претенции от нас. Не те и поглеждат ако не си някое Барби около 16, повечето и те са меркантилни и мислят, че жената трябва да им е и майка и да ги дундурка и глези и не дай Боже издържа, да е винаги на разположение, когато им скимне, да е "слугиня" у дома, да няма социален живот и прочие, да не продължавам, че се сещам за патологични случаи, като се има предвид и част от личния ми опит.
Един съвет: просто не обръщайте внимание на нещастниците и си живейте живота, пък кой каквото иска да мисли.

# 466
На манипулация, обработване, влизане под кожа ми се чини? Thinking
Съвсем нямах това предвид.
По-скоро да отбелязваш, подкрепяш, признаваш позитивните черти на партньора си, за да го мотивираш да се развива и фокусира във тях, да ги подсилва и разгръща максимално благоприятно за него, теб, семейството.

# 467
  • Обран бостан ;)
А ние какво да кажем за мъжете? Те в днешно време май са с повече претенции от нас. Не те и поглеждат ако не си някое Барби около 16, повечето и те са меркантилни и мислят, че жената трябва да им е и майка и да ги дундурка и глези и не дай Боже издържа, да е винаги на разположение, когато им скимне, да е "слугиня" у дома, да няма социален живот и прочие, да не продължавам, че се сещам за патологични случаи, като се има предвид и част от личния ми опит.
Един съвет: просто не обръщайте внимание на нещастниците и си живейте живота, пък кой каквото иска да мисли.

Какво значи това ?

1 - Мъжете не трябва да имаме претенции - кот' такоа
2 - Жените сте перфектни по природа.

Или нещо друго.

п.п. Жалко, че махнаха клипа. Китайките точно това казваха, че мъжете са станали прекалено претенциозни. Wink

# 468
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Какво значи това ?

1 - Мъжете не трябва да имаме претенции - кот' такоа
2 - Жените сте перфектни по природа.

Или нещо друго.

п.п. Жалко, че махнаха клипа. Китайките точно това казваха, че мъжете са станали прекалено претенциозни. Wink

Специално в Китай, не виждам на какво основание мъжете могат да имат претенции, като за огромна част от тях ( 25-40 годишни) жени няма. Заради политиката им за 1 дете, и желанието им непременно да е момче, е имало немалко случаи, при които се абортира женския плод, дори в 4 месец някъде.

# 469
Скрит текст:
За по-сериозно обвързване, обаче, както написа и Azzy, е нужно повече - готовност за поемане на отговорност за семейството, дали с или без деца, надеждност, стабилност. Фортуна винаги е благоприятствала високо селективните и дискриминиращи жени, да се избере партньор мъдро, и освен по любов, дава плеяда от ползи - от добри гени през финансова подкрепа до социална мрежа, за личното щастие да не споменаваме. Мъжът, също така, освен материални ресурси и защита, предава опита си на поколенията, прехвърля "статус", създадени контакти по-късно в живота. По принцип пиша. Всичко играе роля.

Четейки подобни мнения у мен винаги възниква един въпрос, а именно:
- Как ще разберете дали един мъж притежава всички изискуеми от вас качества ?

Ясновидство, боб, разпит на бивши приятелки или ще му дадете да попълни въпросник ?

Ал Бънди, "всички изискуеми от нас" качества? Описвах генерални предпочитания, като не е задължително всяко да е налично, а как стоят нещата в отделните случаи си засягат само двойката. Мисля, че никой зрял и разумен човек не подхожда с "голямата кошница" и чек листа - списък до отмятане на всяко квадратче. Перфектни хора няма, въпросът е дали може да се аранжираш с "минусите" на другия.

А как ще разбереш дали даден човек отговаря на твоите представи - по нормалния начин, срещате се, общувате, прекарвате време заедно, наблюдавате се в различни ситуации, живеете заедно, изслушвате се, когато се споделят истории, понякога активно се пита директно за мнение, нагласа, same old, same old, какъв боб, какви въпросници? Rolling Eyes Smile

# 470
И представяте ли си като си пообщуват известно време, в един момент да се окаже, че и тя обича да ходи на фитнес, вместо да си прави "нейните си неща" като готвене и чистене. И ей на, готова драмата.

# 471
  • София
Ти пък женитба - веднага с рогцата напред. Жената трябва да натиска за тези неща, не мъжа...
За кои неща да натиска жената?

Въвеждам корекция, чантите, които се коментират, отдавна вече са с поне 30% по-скъпи.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 21:38 от Azzy

# 472
  • Out of the Mix
Въвеждам корекция, чантите, които се коментират, отдавна вече са с поне 30% по-скъпи.
Joy
Е, ти пък си безкомпромисна, закова последния пирон в ковчега. Mr. Green

# 473
  • София
Никоя не е намерила за нужно да те натисне, а?

# 474
  • София
Ти пък женитба - веднага с рогцата напред. Жената трябва да натиска за тези неща, не мъжа...

Абе то и мъжът трябва да плаща сметката, ама времената видно се обръщат, та не се офлянквай, по-млад ерген нЕма да станеш Joy

# 475
Еееее хубава работа Годзилчо, защо извика метлата да ме изтрие? 😂😂😂
Лапешка работа. Няма да се учудя,ако си някой пубер,пък го играеш оборотен.

# 476
  • Out of the Mix
Еееее хубава работа Годзилчо, защо извика метлата да ме изтрие? 😂😂😂
Лапешка работа. Няма да се учудя,ако си някой пубер,пък го играеш оборотен.
И моя пост го заметоха, много ми е интересно "основанието" какво е, защото нито правила са нарушени, нито са използвани обидни квалификации, нито агитации, нито нищо, но все тая. Simple Smile

Не само това, а можеше интересна дискусия да стане.

# 477
  • Далечният изток
Защо е изтрита дискусията?! Беше много показателна... И точно по темата. Ееее....

# 478
  • София

За кои неща да натиска жената?

Брак, сигурност, стабилност.
Не, няма такова нещо.
Тоав е изцяло привилегия на един мъж. Защо и е да натиска за такива неща, ако нямаш желание да бъдеш тази сигурност стабилност и да изпитваш сам потребност да и го предложиш, ако не искаш.
Истинската, ценна, стойностна жена е желана, харесвана и повярай ми, ако е такава, ако не си ти, който да и предложи това, няма да липсват желащи за същото.

# 479
  • Out of the Mix
Скрит текст:
На манипулация, обработване, влизане под кожа ми се чини? Thinking
Съвсем нямах това предвид.
По-скоро да отбелязваш, подкрепяш, признаваш позитивните черти на партньора си, за да го мотивираш да се развива и фокусира във тях, да ги подсилва и разгръща максимално благоприятно за него, теб, семейството.
Хубаво, добре е да го има това.
Но все си мисля, че подкрепата от жената не трябва да е да го мотивира, той трябва да е мотивиран предварително, първо за себе си, и второ фактът, че е с нея, тя така да му действа с присъствие, настроение и любов. Ако това се влага, като "с памук", добре, но знаем, че се има предвид друго - да му мърка и мрънка целево, все едно се "вади душа", от което се губи смисълът сякаш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт