Жените имали много претенции

• 17 777
  • 533
  •   1
Отговори
# 105
  • Далечният изток
Еха, тестчета Simple Smile Ама само мъжете да ги правят спрямо жените... Пак ли ще чоплим сметките? Все пак ако много харесваш една жена, ама наистина много, би трябвало да я черпиш с кеф едно кафе. Това пък може да е женският тест Wink

# 106
  • Out of the Mix
Годз, как половин сметка, бе братче? Smile
Какви "тестчета"?
Излизате, ти плащаш, без замисляне, и така няколко пъти, може и 3-5.
Тя, ако иска, уважи кавалерството ти, сама ще каже "другият път съм аз", примерно, или направо може да те покани в тях, или у вас да си я закараш, спрямо как се развие "сговорът", или да го кажа "уговорката-договорка" за теб, на твой език. Joy

Не знам с какви излизаш, аз не съм имал случай, да не предложи тя в един момент нещо, ако се харесвате.

# 107
  • София
Обучавана не е.
Възпитавана в такова семейство, обичайно са заможни хора с красива, елегантна майка и закрилящ баща, влюбен в жена си.
Такива девойки не познават липси и лишения, макар, че имат финансова култура.
Не са оставяни без джобни, без хубави дрехи, телефон, както и всякакви реквизити на добрия живот.
Израсли са в хубав дом, домашни помощници, почивки в хубави хотели и имат такива стандарти, още от детството.
Такива момичета нямат необходимост да им плащат сметката, обичайно имат пари в картата си, но го смятат за естествено, защото така са израсли и такъв пример имат и обичайно се обвързват с подобен мъж като баща си.

# 108
Ами това е разбираемо да е свикнала на стандарт и уважавам това.
Само че ако не идва от семейство с пари, отиваме в другата хипотеза, която е по-масова за нашите ширините.

# 109
  • Out of the Mix
Едно уточнение само - не се заяждам, нещо да не си помислиш, просто много странни неща пишеш, и за feedback, не за друго. Simple Smile

Не съм имал случай да излизам, да сме седнали и да е дошла "за снимката и попарата", не знам...

Никого не впечатлявам с почерпка, то е етикет някакъв, неписан.
Като нищо не се "очаква" в замяна. Simple Smile

# 110
Според мен черпенето от мъжа пък трябва да е в началото, после вече като заживеете заедно, нормално и жената да се включва в сметките. Аз не съм голддигър, но някой прави ли ми такива тестове, веднага го усещам и ми опротивява. С този метод
дори и една жена да иска да Ви черпи нещо да върне жеста, със сигурност ще й спихне желанието.

# 111
  • София
В нашите ширини вече има всичко, каквото и на всички други ширини.

Въпросът е, в тази гоненица с големия въпрос- "коя ли е тя?" и "кой ли е той?", всеки да намери каквото търси и да бъде щастлив.
А напоследък ми се струва, че имаме едно голямо надлъгване /което е откакто свят светува/, в което всеки иска да получи нещо много повече от това, което предлага.

Особено при мъжете е ужасяващо жена ти да е нещастна, защото всъщност това, което прави един мъж- мъж и основната му мисия е именно това. Да направи жена си щастлива. Да бъде сила, опора, закрила, рамо и все в този дух мъжки роли.
Да, разбира се, в днешно време жените не са нито бедни, нито лишени от собствен финансов фундамент, могат да си платят сметката, още много неща могат, но въпросът не е в това.
А и в крайна сметка, в този живот, може човек да си намери равностоен партньор финансово и да си делят там и сметки и грижи по домакинството и всичко. Стига да го намират за нормално и да не им противоречи на ценностната система.

Иначе, аз, примерно, никак не съм от тези с равноправието, гореописаните. Аз си харесвам мъже-мъже.
Това, обаче, изобщо не означава, че няма да си платя сметката по първите срещи, ако някой ми позволи, разбира се.

Също така по етикет, не е приемливо дама да приема покана за вечеря, ако кавалерът не и допада, имам предвид да вижда перспектива с него.
Също така е крайно неуместно по време на тези първи срещи да се поръчват скъпи блюда, вина и прочее. Адски е невъзпитано, ако ще и с Абрамович да си излязла.
Кафе, някакъв лек обяд, разходка, всякакви такива неангажиращи виждания.
Не се приемат и скъпи подаръци, също така, това също е неуместно. Цветя и бонбони, точка. Или нещо дребно, символично, но не повече.
Скъпите подаръци са привилегия на един съпруг.

Годжила, именно, това са грешни сигнали.
Ако отначало си демонстрирал подобно поведение, а след това момичето е бременно, да речем и ставате семейство и изведнъж се окаже, че ще делите сметките за тока, би било много разочароващо.
Според мен е по-достойно да не се крие форматът, който се счита за приемлив- примерно да поемате равна финансова отговорност и е хубаво отсреща да са наясно с това и да споделят същото.
И обратното.

Да не ме разбереш погрешно сега, същото намирам за долнопробно- да се приемат покани за вечери от мъже, за да се нахраниш, просто.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:22 от Azzy

# 112
  • София
Обучавана не е.
Възпитавана

Годзи използва такива термини с цел да внуши, че жената е по-долу и че трябва да бъде подчинявана и поставяна на мястото си още от баща си Wink Къде е темата за червените флагове да добавим още един в раздел "манипулации" Joy

Темата за сметката не я почвайте, че ще призовете Пингвина Joy В крайна сметка, ако мъжът има комплекс за използвачки и държи да ви тества, то е просто идеален знак от съдбата да си биете камшика отрано Wink

# 113
Между другото повечето мъже си нямат грам представа колко време и финанси са нужни една жена да е супер мега гига яка. От тренировки и добавки, през процедури, до грим, прическа и дрехи. Достатъчен е фактът, че не могат да разпознаят жена с грим и без грим. Стига да е с по-качествен фон дьо тен и телесен цвят сенки - ми, че тя така е станала от сън.
Голям срам и позор за мен като жена е да се обяснявам на мъж колко ми струва да изглеждам така. Както казва мъж ми - грам не ме вълнува какво ти е бельото и колко струва, защото ме интересуваш предимно без него.
Отделно от туй, като ми е естествено хубава косата и ми струва нула лева прическата, имам само продукти и добавки за поддръжка, но съм ги изчислила на стойност - под нивото на “смешно е да се обсъжда”, а ползвам скъпи продукти, просто нямам фризьор и терапии в калкулацията? Какво - да евтинея, като му давам отчети? Ай сиктир, без извинение! Дръжте се на положение, бе!

# 114
  • Далечният изток
Годзила си теоретизира, но нещата в реала не стават така. Той няма от къде да ги знае разбира се, но не идва един ден, в който ти ще ѝ кажеш айде вече се включвай в сметките и тя като гръмната. Обикновено тези неща кой какво как ще плаща, се коментират между двамата в един по-ранен етап. И не си мисли, че като си се правил в началото на богаташ, а после почваш да издишаш, то не си личи.

# 115
  • Out of the Mix
Ази,
Супер, всичко е така, подпис само.

Но лично познавам такива момичета, по-скоро бащите им, като с щерките им няма как да съм имал каквото и да е, колкото и да се уважаваме, защото движим в различни среди, също съм и доста по-млад, и поддържам само бизнес и професионални отношения. Повечето заминават и в момента учат в чужбина, след което или остават там, или се връщат в семейния бизнес. Имам едни с дентални клиники, щерката учи в Испания, след което ще наследи на мама практиката, по-скоро ще се "впише", докато аз съм си в БГ и движа с тук наличното.

Другото, което е тези хора са много малък, малкият процент от жените и мъжете в БГ.
Съответно по-продуктивно би било да коментираме "средната класа", оставяйки настрана "клошарите, семкаджиите пред блока и в Центъра", и 500-те фамилии + 20-40 олигарха тип Вълка и Божков. Wink

Иначе и аз мога много да кажа и добавя, но не виждам смисъл.

Поне ми е такова мнението.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 21:01 от Revoker

# 116
По темата на авторката, с риск да ме нападнете, според мен жените имат много по-малко претенции. Чувала съм момичета да си мечтаят за богатия мъж и луксозен живот, обаче след това се хващат с обикновен бачкатор и си държат на връзката. Така че не гледайте хората какво говорят, а какво правят.

Какво имам предвид. Според мен жените много по-лесно пренебрегват едни неща за сметка на други, ако имат привличане. Ще си кажат: този мъж не е красавец, но има нещо, има някаква харизма. Или: беден е, но виждам, че е амбициозен и интелигентен. Или: нетактичен е, но е много забавен. В лошите случаи розовите очила могат да седят с години преди да се отрезви жената.

От мъже много повече чувам нереалистични изисквания, дето жив човек не може да задоволи. И тъй като в началото на темата цитирах Остин, ето още от същата книга:

"— В такъв случай — обади се Елизабет — вашето изискване за културна жена е много високо.

— Да, в това понятие аз включвам наистина много.

— О, да! Разбира се — възкликна мис Бингли, — искам, дочух самият този господин да споменава представа за образованост, само те заслужават да се нарекат истински културни. Една жена би трябвало да има широка музикална култура, да умее да пее, да рисува, да танцува, да владее модерни езици и чак тогава да се нарече така; тя трябва да има освен това изискани обноски, хубава походка, приятен глас, да умее да разговаря и да се изразява — иначе няма да заслужава подобно определение.

— Да, трябва да умее всичко това, а към него непрестанно да прибавя нещо още по-съществено — да доразвива ума си със сериозно четиво — допълни Дарси.

— Сега вече не се учудвам, че познавате едва пет-шест културни дами — каза Елизабет. — Дори съм удивена, че изобщо познавате подобна жена."

# 117
  • София
Тези извън олигарсите и клошарите СА средна класа.
Аз говоря именно за тях, но не ниските нива на средната класа.
Споменатите от теб отново са средна класа- стоматолози с практика, адвокати, счетоводители и т.н., които са се развили, имат кантори и прочее.
Другите вече са индустриалците и т.н. във високия сегмент на средната класа.
И не е вярно, че всички заминават за чужбина. Много остават тук, особено момичета.
И моята остава, както и децата /момичета/ на обкръжението ми, защото имаме и потресаващи истории с не особено хубаво равитие в чужбина, особено, ако са красиви.

# 118
Имаме претенции,да. Проблем? Ай у лево.

# 119
  • София
Имаме претенции,да. Проблем? Ай у лево.
И се напълни света с леваци.

Общи условия

Активация на акаунт