Жените имали много претенции

• 17 687
  • 533
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Съвсем приятелски към Годзилата- наистина с невъоръжено око прозира това отношение генерално към женския пол /мизогиния/.
Аз не бих ти дала шанс дори за среща.
За съжаление, има много подобни осакатени емоционално момчета, които нищо добро не ги чака в личен план.
Имам дъщеря и да ти призная, направо ми прилошава, при мисълта, че може да я доближи такова същество с калкулатора в главата, готово да я смачка, само да му падне в ръцете, което да я лиши от щастието да бъде истински обичана и щастлива и самата тя да обича.

Аз не съм против искането на апартамент.
Против съм стоенето с нацупена муцунка и тропането с краче- искам пък апартамент. Това е в ранна детска възраст, после няма мечти, има цели, които се чертае път и крачки , с които да се постигнат.
Това е стимул.
И на мен дъщеря ми идва и казва- ама ти няма ли да ми купиш апартамент?! С един такъв вид на двегодишно, което иска сладолед.
Отговарям- не, мило дете, ще ти помогна ти да си купиш. Тя е още малка за това, но е хубаво отсега да има тези нагласи.
В днешно време не е толкова трудно за млад, работещ човек.

Иначе и аз съм от онези с колекция класически чанти, намирам ги за по-добра инвестиция от колата.
Никой не ахка, ако се кара скъпа кола, но се дразни на скъпа чанта.
Цената на някои надвишава гореупоменатата драматична цифра, която си струва всяка стотинка, защото се носят с години, десетки години, имам предвид, цената им расте във времето и са символ на непреходна елегантност и класа.
Така, че, ако ме попитат днес какъв скъп подарък предпочитам- кола или чанта, вероятно ще избера чантата.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 11:43 от Azzy

# 226
Revoker, развявам пиратско знаме, не бяло. За останалото наистина не знам за какво говориш.

Годзо не вдига бяло знаме, той иска контрол. Ако не може да го има над и с жената, некст. Защото пък него липсата на контрол го прави несигурен.
Признавам те, разкри ме, че ме привличат свободолюбиви, с такива се чувствам в свои води.
----

Contest, мисля, че тя е в правото си да иска да й свали и звезда, но пък и момчето ти е в правото си да й откаже. Да не мислиш, че всеки мъж поне веднъж в живота си не се е сблъсквал с такива претенции на разглезени девойки?
Много добре за него, научил е ценен урок и точно такива неща формират мъжа като такъв. В тази жена няма нито любов към сина ти, нито зрялост - тя просто смята, че с малко секс и усмивки някой е длъжен да сбъдва мечтите й на момента, а ако може тя да не се напъва изобщо.

Според мен е щяла да е коректна, ако е заявила претенциите си в началото. И като цялон яма ли да е по-лесно жените с финансови претенции да ги обявяват пред мъжа като конкретно число вместо да е по договорка (защото дори не изглежда като бартер, а по-скоро като просия)? Така има по-малък шанс да попаднат на мъж, който не удовлетворява нуждите им от финансови постъпления. Преди някои плеймейтки го правиха, бяха обявили сума от 5000лв на месец за нуждите си (нямам представа дали сумата е актуална след инфлацията), в което мисля, че няма нищо срамно и много улеснява живота и на двамата в такива отношения. Материализирай ми апартамент, ако може утре, и то в тази икономика, според мен си е претекст, че тази девойка спи с някой друг и просто и трябва бърз аргумент да разкара настоящия без драми.

# 227
  • София

Доста е иронично, когато някой постоянно коментира, че представителите на другия пол са повредени, когато видимо той самият е такъв. Но разбира се става дума за поредната тактика за подбиване на цената чрез внушения, мачкане, принизяване. Явно е доста трудно да се вдигне собствената цена, да се стабилизира егото, да се преглътне засегнатото самочувствие и да се добие една стабилна, зряло и уверена личност, която да е способна на любов, грижа, емпатия и здравословни отношения с другия пол.

# 228
  • София
Приятелката ти е направила услуга на момата.
Щом три години младежът не е поискал развитие на връзката да си стои с маман и да си учи без да работи.
На 20 викаш баща да става. Няма лошо, ако това са ти целите в живота.
Иначе работи от 16 годишен, ама не става някак това с плащането на всичко.
Левак Joy

# 229
  • София
Приятелката ти е направила услуга на момата.
Щом три години младежът не е поискал развитие на връзката да си стои с маман и да си учи без да работи.
На 20 викаш баща да става. Няма лошо, ако това са ти целите в живота.
Иначе работи от 16 годишен, ама не става някак това с плащането на всичко.
Левак Joy
Не, както казах, много лош подход е това.
Но и не става с такава злоба към другото дете, без значение какво е.
Никакъв смисъл няма от насъскване и обявяване на подобна война.
Става с добронамереност, разговори и посочване на правилния път към постигане на благосъстояние.
А благосъстоянието не се постига с един удар- и край, приемрно 6-ца от тотото или всички бързи методи- наркотици, проституция, контрабанда и прочее.
Това е път, крачки, процес. Отнема време.
Изисква дисциплина, образование, познание, опит, търпение, труд.
И само да допълня, че в заможните семейства си възпитават децата във финансова култура, финансова дисциплина и се очаква от тях да надградят създаденото от родителите, а не да го прахосат.
Да, по-лесно е, когато имаш основа, на която да стъпиш, отголкото да стартираш от нула, но не е никак невъзможно, особено в днешно време.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 11:59 от Azzy

# 230
Не успях да прочета цялата тема , но смятам, че мъжете, на които не им липсва органично женско внимание (изключвам да плаща за секс) обичайно не мразят жените и нямат проблем с техните "претенции ".
Нещо подобно е и с жените. 
Крайните идеологии и мразенето на противоположния пол за мен са признак на липси, комплекси и цялостно неумение да се справяш с живота (и за двата пола).

# 231

Тя не живееше у нас, но по цял ден седяха у нас. Не е ставало въпрос да се подсигури квартира, впоследствие разбрах, че иска апартамент. И това е станало вече към края, когато е била недоволна от представянето на моя син и накрая го изостави. Тогава е изявила претенции за апартамент цял, не за квартира. Ама синът ми беше на 20г.

E, тази не е била на център. Глезанка.
Ами ще си търси спонсор.
Та услуга му е направила.

# 232
  • София
Освен глезанка, младо момиче, което все още третира всяко гадже все едно е тати. Има време да се научи. А тези, които не се, обикновено заменят тате с чичо.

# 233
Евалана момичето. Не е заблудена бяла птица.
Хората трябва да се събират от една черга. Момчето да си търси момиче на неговото ниво.

# 234
До възпитание е, да.
Момето е възпитано като една родена принцеска.
Имам в обкръжението си хора с подобни дъщери и си признавам, че едвам се сдържам да не давам мнението си по въпроса и колко грозно е това като поведение и начин на мислене.
Но. Не е моя работа да възпитавам и да давам мнение за чужди деца, та - всеки да си гледа неговите деца.
Какво като момето го е изоставило, услуга му е направила, това е опит за момчето. И аз не одобрявам тази омраза и настройване срещу чуждите деца.

# 235
приемрно 6-ца от тотото или всички бързи методи- наркотици, проституция, контрабанда и прочее.
Младеж, ето малко идеийки как да задоволиш претенциите на девойката.
Сигурен съм, че тя си е повтаряла "има ли желание, има и начин" и е очаквала точно такива действия като гореспоменатите.

Хората трябва да се събират от една черга. Момчето да си търси момиче на неговото ниво.
Каква и е чергата? Satisfied Очевидно тя няма собствен апартамент, иначе няма да напира толкова за такъв. Пробва се - ако мине.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 12:20 от Анонимен

# 236
  • София
Против съм на децата да се купуват апартаменти и коли. Да ползват ако има в семейството, но да ги притежават на 18-20-25 ми се струва прекалено и неразумно. И младите хора, независимо от пола, е хубаво да проверят доколко и кога могат да разчитат на себе си, че каквото и имане да имат родителите, може да се изпари. Човек трябва да е способен да оцелява сам.
Същото и за момичетата. Хубаво е мъжът да е финансово стабилен, но жената е задължително да е финансово стабилна и самостоятелна, защото все пак ще отговаря за децата си. За мъжете често децата са нещо преходно, което е придатък на майката и рядко, макар и да съм виждала, ги издържат и гледат при евентуална раздяла.

# 237
Генерално грешката на повечето родители е, че се държат с децата си още от малки като с малоумни или маймуни без собствен мозък и мислене. Не разбират, че това са отделни хора, с които трябва да се държат като с такива. Говорят им и ги третират като мамунки. Съответно и те порастват без аналитично и собствено мислене, което определя и изборите им в живота. А за да се изгради една личност като самостоятелно мислеща трябва да я възпитаваш още от невръстно детенце на собствено мислене. И да я третираш като отделна личност, а не като твое продължение.
Това е добро обяснение за мъже, които се жалят, че се сблъскат с инфантилни жени. Аз самият съм се срещал с жени, за които съм имал съмнения, че са бавноразвиващи, но след няколко разговора усещам, че интелектуално са окей, но възпитанието им е било точно такова, каквото описа.

За мъжете често децата са нещо преходно, което е придатък на майката и рядко, макар и да съм виждала, ги издържат и гледат при евентуална раздяла.
Има си и такива мъже, но има и такива случаи, когато са виновни единствено институциите, които често насилствено лишават детето от мъжа и то се превръща от биологично дете в някаква епизодична роля в техния живот с виждане два пъти в месеца (сякаш детето е затворник), за която екстра плащат редовно всеки месец. А в някои страни плащат и екскурзииките на бившата жена с любовника й, което е смехотворно и унизително.

# 238

Момчето няма черга. Тя е глезанка от богато семейство.
Има момчета от богати семейства и родителите им не смятат, че трябва да им дават всичко наготово.
За което евала.
Имам и такива примери в живота.
Съученик - дете на богати родители. Но го възпитават като хората. Да е отговорен, да работи. Не му дават наготово къща. О не, плащат му образованието.
Момчето след години си има свой голям бизнес, различен от този на  родителите.

Имам и друг пример. Пак богаташи, но много го глезят, всичко на тепсия.
Онзи не знае какво иска от живота. Едвам завършил висшето си. С парички го е направил.
Пие, пуши и се друса. Парите ги дават все още мама и тати. И не вдяват къде са сбъркали.

# 239
  • София
Много ясно, че става с разговори и насочване на вниманието към цели и мечти.
Ама на 20 с малко секс и драма и момчетата (но не само) са способни на големи глупости.
Затова майката се беше изприщила за тайминга, не, че го е стиснала до полата си.
Иначе момичето беше много сладко, но искала да бъде млада майка, като майка си и това е. Можели винаги да учат, сега било време да работят и правят семейство.

Общи условия

Активация на акаунт