Жените имали много претенции

• 17 666
  • 533
  •   1
Отговори
# 285
А ти, Джерами, чистиш ли и готвиш ли наравно с нея, мм?

# 286
Значи, идеята е добра, ако имат деца. Лесно ще се отърват от тях - натирват в някое жилище и  да се оправят, заедно са го добили за тяхно дете. Няма спорове и проблеми. И детето не се мори да надгражда,  има си свое , може да изритва ,не него да изритат.

# 287
  • Out of the Mix
Стигаме до квинтесенция - ето я причината 80%+ от българите да са имотни и със собствен покрив над главата (не ипотекиран, което е имагинерно твой, твой, ама не съвсем) - моят дом е моята крепост и никой не може да ме бутне, затворен и заключен зад 2-те врати, високите 3 метрови зидове, или каквото. Joy

# 288
Аз имам само една позната жена, на 25 е, която си търси богат целенасочено. Привлекателна е, не е известна, не е инфлуенсърка. Да ви кажа честно останах с впечатлението, че тя просто не може да се влюби в никой мъж... или че е била разочарована от връзките си... и затова играе "на сигурно" като поставя финансовия въпрос на първо място.

Мъжете да не се плашат, много лесно се усещат такива жени 😂 Тя се беше разписала с един, още не бяха отишли на една среща официално, а почна да му праща някакви рокли за 500 долара и намеци колко били красиви... И човекът да не е прост, усети се. Тя повярва, че ще мине номерът, защото при други е минавал с някакви по-дребни неща.
Е, след първа среща да пращаш такива снимки е признак освен на златотърсачество, но и на голяма тъпота.
Има жени са по-умни. И мъжете не ги усещат.
И аз имам позната си намери богат мъж.
Имаше там 2 големи любови, прецакаха я. Единия и изневери. Втория също, но и взимаше от парите. Тя влюбена, та му даваше. Та реши да обърне палачинката. Реши, че трябва да се ожени за богат и да не го обича. Сигурността на първо място.
И го направи. Има две деца, осигурена е. Не обича мъжа си, уважава го, но и да изневери, няма да и дреме ми казва. Има и предбрачен договор. Та и да има раздяла, тя няма да има драма голяма.

# 289
Елора, много добре сте го описали. Точно с такова впечатление съм за жените златотърсачки, за мъжете, които сякаш все питат - ама ти какво ще ми дадеш... Наранените хора нараняват на свой ред... Кофти, но факт.

# 290
Има умни златотърсачки.
Така правят нещата, че мъжете сами казват - какво да ти купя? Искаш ли това? Искаш ли онова?

# 291
Скрит текст:
Бригите, щом така си се чувствала, всичко е наред и щом са спазени определени граници.
Иначе "хитрата лисица" беше употребено в точно обратния формат.
Според мен, собственикът на апартамента трябва да поема отговорността за изплащането му, както и плащането на режийноте разноски.
Бих предложила плащане, ако съм в апартамента на приятелка.
С мъж, с който съм в интимни отношения, не бих допуснала да ме третира по ЗЗД. Ако иска ЗЗД- да ги пусне под наем или да си търси съквартирант.

Azzy, разбрах те много добре за хитрите лисици, за които ако си живяла с приятел в негово жилище, то трябва да си му плащала наем, иначе не признават. Има ги, няма да назовавам темата.

Само че не осъзнават, че този мъж не пада от небето. В моя случай, аз съм си го избирала, аз, заедно с него, съм изградила отношения на доверие и разбирателство. И ако той не ми е искал наем - за ипотека, абсурд, то аз, от моя страна, също съм била кулантна и съм участвала в общите сметки. Визирам комуналните услуги, храната. Сега, с данъци по имота, застраховки, ремонти не ме е занимавал. За мен е нормално съвременна, работеща жена да участва в сметки за домакинство и не само. Изобщо не съм се чувствала третирана по ЗЗД Simple Smile  За контекст - за млади, образовани хора става дума, във връзка, дългогодишна, по любов, но все още не с брак и семейство.

Съгласна съм с теб относно финансовата ангажираност в едни по-сериозни отношения - от годеж нагоре, или в житейско партньорство, която във всяка двойка би изглеждала различно, предполагам.

# 292
Има жени, които търсят, и мъже, които плащат. Не виждам проблем да се намерят и да скрепят някакви отношения. Все пак, мъж, ако не знае/не иска да харчи за удоволствие на жена (си),  следва да бъде приучен или подменен.

# 293
  • Далечният изток
А идва ли ти на ума (ако съществува), че има и жени без мъже, и които сами си плащат всичко, или не можеш чак до там да разсъдиш?!
Ти си реши, че всички са виснали на парите на някой мъж и край...

# 294
А идва ли ти на ума (ако съществува), че има и жени без мъже, и които сами си плащат всичко, или не можеш чак до там да разсъдиш?!
Ти си реши, че всички са виснали на парите на някой мъж и край...

Ами и аз това се чудя - защо сами се справят повече от добре, а когато са с мъж се очаква той да поема цялата семейната издръжка? Тук се приема като някаква обида, ако се наложи жената да плати нещо от нейния си джоб.

# 295
Tigodzila, по този пункт съм съгласна с теб - не виждам причина в днешния свят, в който жените (от около 150 години вече) работят, да не се включват финансово в домакинство, в разходи за семейство. Не е задължително 50-50, може и процентуално да е. Сега сме лекари, адвокати, финансисти, артисти, продавач-консултанти, изобщо всякакви, имаме собствен нелош доход, често по-добър от мъжкия, понякога.

Аз разбирам защо се очаква от мъжа да поема изцяло финансовата част, особено в по-традиционни, патриархални общества, като нашето, заради вродената роля на провайдър, но за мен идеята няма голям резон в днешния свят.

Разбира се, стига да не е скръндза в душата, мъжът е грижовен и щедър и финансово, и дава от сърце, но не за всяка.

# 296
Отговорът е много прост. Всичко, което мъжът плаща, дом, сметки, почивки, защото така ИСКА, не му бърка в джоба сериозно. Жената в такива отношения е спокойна, доволна и плаща (също защото ИСКА) много неща от домакинството, като подаръци, като ангажимент и прочее.

Казано за хиляден, хиляден път във този форум.

Нещо което стиснатия и беден никога няма да разбере, но проблема си е негов

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 21:17 от .Hazel.

# 297
Ммм и аз не разбирам.
 Аз съм съгласна на 50/50 - всеки си плаща за себе си срещи/почивки и остава само времето заедно в забавление.
... после всеки си се прибира у тях си и си гледа собствените деца, пере си собствените дрехи, готви си и си мие собствените чинии.
Идеално. На етапа в които съм, перфектно. Направо муцка.
Sunglasses

# 298
Ммм и аз не разбирам.
 Аз съм съгласна на 50/50 - всеки си плаща за себе си срещи/почивки и остава само времето заедно в забавление.
... после всеки си се прибира у тях си и си гледа собствените деца, пере си собствените дрехи, готви си и си мие собствените чинии.
Идеално. На етапа в които съм, перфектно. Направо муцка.
Sunglasses

Ми да.
Чат пат за секса може да се виждате.
Но те искат 50/50, но пък жената да поеме всичко по домакинството, гледането на децата.
А ако ще го карат 50/50 и там трябва да се цепи на две то много точно.
Та най-добре да не съжителстват въобще Joy

# 299
Тигодзила, недей да засилваш никого да емигрига, защото не знаеш в Западна Европа как е Simple Smile
Живяла съм известно време, там никой не страда от синдрома на криворазбраната еманципация, нито жените, нито мъжете - жените да се радват на пълни права и свободи да работят, да имат достъп до и да упражняват професии по избор, но да не си изпълняват задълженията да си поемат разходите, да участват под някаква форма.

В същото време, обаче, мъжете да повече от кавалери на първи срещи.

Общи условия

Активация на акаунт