Жените имали много претенции

• 17 664
  • 533
  •   1
Отговори
# 390
Кому са нужни подобни буквализми. Тук все едно си пишем деца в първи клас. Да обясняваш що е базата на една връзка (госпожата с финансовите фундаменти колко било по-лесно, ако са двама) и какво означава да се оправя човек сам.
Моля за малко повече конструктивност.
Големи хора сме.
//
Роналд, на учителите им се плаща да учат децата ви. На лекарите също.
Помощта, че и от мъж, е нещо съвсем различно. Помощта може да е възмездна или не. Както се разберат хората.
Добре е, ако мъжът САМ е предложил помощта си, да е ясно още отначало – иска ли той пари или не? Лично аз винаги питам, ако потърся помощ (от мъж) – какво ти дължа? То остава и себе си да предлагам като поощрение или отплата. Боже, опази. Не знам как си ги мислят някои мъже. Още сме в пещерите сякаш.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 14:58 от BasilA

# 391
Само мъж, който носи на ръце и не позволява на жената и стотинка да даде за нещо, обича, да! Simple Smile

Любов да я опишеш!

9/10 дами тук казват, че сериозното обвързване е свързано с издръжка от мъжа. Каза се, че дори и жената да има значително по-големи доходи от мъжа, той пак трябва да поеме пълната грижа нея, защото така било мъжко (някои мъже все още освирепяват при такова засягане на мъжествеността им и смятат мъжествеността за някакъв стоицизъм и задоволяване на всеки женски каприз).
Нейните пари ще си стоят в личен фонд, тъй като тя жертва кариера и също така заради обвързаността си не може да кешаутва красотата си при други мъже. Сега нали, ако нещо стане, мъжът да е ошушкания, а те да мога да си имат спасителен фонд.
С такива бизнес дами трябва да се подхожда делово.

Пак давам пресен пример с Гуардиола - осигурил е семейството си за триста години напред, осигурил е статус на цялото си семейство, но жена му вече не го иска, защото много работел. Капанът се е задействал и а е казал гък, а света ще го запомни като насилник. Сега ще плаща на жена си и на мургавия й любовник доживот, нищо, че тя не му е жена. Между другото, човекът преживява в момента не само срив в личния си живот, но и със здравето си и кариератата си.
Харесвам Леонардо ди Каприо, той разбира женската природа, обича докато го обичат и е готов да изчезне за 30 секунди, ако някоя тръгне да се пазари с него. Това е мъжкарското поведение за мен, а не някой, който трепери какво ще каже, за да не разсърди жена си, търпи и тормоза или се паникьосва тя да не го напусне, защото е пропуснал да резервира спа ваканцийка за уикенда.

# 392
Убегнал е, явно, на някои смисълът на моя пост, свързан с привидната емоционална инвалидност при "стиснатите", а не с базата на една връзка. Относно финансовия фундамент - също.

Неслучайно аз строго си селектирам хората, с които си разменям реплики и влизам в диалог, във форуми.

Годзила, живи и здрави да са и дано намерят лелеяния breadwinner (100%) само можем да им пожелаем! Simple Smile

# 393
Добре, Бриджит. Продължете по същия начин. Wink
//
Годзо, много объркан мъж си. Simple Smile
Коя и къде написа, че ако е с по-големи доходи, мъжът ѝ е длъжен да я издържа. Вече всеки си пише, каквото му изнася.
Примерите с популярни личности са безумни. Тук говорим за хора от реалността ни – познати, приятели, близки.
И баш Лео нищо не разбира от жени, камо ли от женска природа.

# 394
  • Далечният изток
А дали пък проблемите при Гуардиола не са от съвсем различно естество, но жената все пак да е предпочела да не ги обсъжда публично?! За мен това е някакво много тъпо оправдание - много бил работел, глупости. Току-така не се слага край на брак. Ама те си знаят.

# 395
  • София
Годзила, в какво трябва да се изразява благодарността на една жена за свършена услуга? Секс, гаджелък? Ако не си доволен от формата на благодарността й, не го правиш. Или й казваш, това е прекалено голям ангажимент, бих го свършил единствено срещу заплащане еди колко си. Ама да го направиш и да чакаш благодарности в натура, сори, ти си в грешка.
Според теб щом го помолят е длъжен да го прави и да не чака нищо насреща.

Варвате ли си като пишете подобни неща ?

А? Сега разбирам защо всички жени са ви все виновни, кво и да напише жената, вие си виждате вашите измислици Joy

Годзила, в какво трябва да се изразява благодарността на една жена за свършена услуга? Секс, гаджелък? Ако не си доволен от формата на благодарността й, не го правиш. Или й казваш, това е прекалено голям ангажимент, бих го свършил единствено срещу заплащане еди колко си. Ама да го направиш и да чакаш благодарности в натура, сори, ти си в грешка.

# 396
  • София

На всяка възраст се действа прагматично.
...създаването на въпросния финансов фундамент заедно е един от факторите за здраво, щастливо и обезпечено семейство.

Точно. Двама са повече от един.
Проста математика + обединяване на всичко налично - контакти, активи, ниши, мечти. Sunglasses

Ето за това говорех вчера.
Без значение какво имате вече, на каква възраст сте се срещнали и че можете да се справяте напълно самостоятелно, това е важно. Това е точно обратното на онова другото- ама аз си инвестирам сам, тя да се оправя сама. И обратното. Разбираш ли. Тя така или иначе се оправя сама- ти също. Това вече е ежедневие, масовка, банално е, защото е по-лесно, защото не изисква никакъв риск, ден да мине, друг да дойде и всеки е сам накрая. Жените искали бяла рокля- не, искат истинска близост, любов, доверие, споделеност, повече общи точки, които с времето се увеличават и така се гради връзка, семейство, любов. Искат някой, който е способен да протегне ръка и да каже- хайде заедно. Всички харесват хубавия живот, хубавите скъпи домове, коли, хотели, дрехи, ресторанти, почивки, всички искат обезпечение в материален план, от друга страна искат любов. Нито едното не става просто така, стоиш си и хоп- изведнъж ставаш състоятелен или имаш любов като от приказките.
Ако искаш нещо повече, по-дълбоко, по-истинско, трябв да се направят крачки в тази посока. Трябва да се поеме някакъв риск. Риск да те предадат, да те наранят, да те разкъсат на хиляди парчета, да те използват и все в този дух. Всичко това вече ми се е случвало. Обаче, ако се предадеш, ако си разрешиш да допуснеш омраза, недоверие, ако сложиш прегради, страхове, ограничения, обобщения, непреодолима дистанция, никога няма да се случи пак. Ама по правилния начин.
Аз последните години загубих много хора, някои от тях бяха постигнали това заветно материално благополуче, което си мислеха, че всъщност искат, накрая, когато се стегна багажа за най-дългото пътуване, всички търсеха любов.
Животът е твърде кратък, за да се живее посредствено. Трябва да има страст към всичко, падаш, ставаш, после пак падаш и продължаваш.

# 397
  • волно калдъръмче

Харесвам Леонардо ди Каприо, той разбира женската природа, обича докато го обичат и е готов да изчезне за 30 секунди, ако някоя тръгне да се пазари с него. Това е мъжкарското поведение за мен, а не някой, който трепери какво ще каже, за да не разсърди жена си, търпи и тормоза или се паникьосва тя да не го напусне, защото е пропуснал да резервира спа ваканцийка за уикенда.
О, и аз го харесвам. Много имаме да учим някои жени от него - обичаме, докато ни обичат, и да сме готови да изчезнем за 30 секунди, ако в перспектива се вижда, че съзнателния ни живот ще премине в компромиси с мъж, който дори не се сеща да резервира спа ваканцийка. Можем да си я резервираме и сами, нали така? За къв чеп са ни инертни мъже?

# 398
  • Somewhere far away
тигодзила, ти пък лично ли познаваш Лео?

# 399
За Лео има доста упорит слух, че като прави секс с жена си слага слушалки, пуска си музика и вейпва. 😂
Но пък страхотни роли прави, спор няма.

# 400
  • София
Не знам каква му е историята на Гуардиола конкретно, но е нормално на една жена да й писне, ако не вижда очите на мъжа си. Трябва баланс. Много мъже си мислят, че като сложат кеша на масата, всичко останало ще се свърши само. Ама не става. Жената как успява да балансира работа, домакинство, деца, и пак да обърне внимание на мъжа? Е, ако не успява, той си намира любовница, дето е свежа и жизнена, вместо смачкана и изморена, щото не му обслужва г*за, а само... И жената не може да си тръгне, защото докато му е гледала децата, финансовото й положение е пострадало. Ама на вас това не ви пречи, разбира се, вас този сценарий ви устройва Wink Както вие си гледате интереса и искате да се подсигурите, така и жените почнаха да си гледат интереса и да искат да се подсигурят. Какво очаквате?

Ако сте нормални хора и имате елементарна грижа за другия, вместо единствено за себе си, има начини нещата да се случват. Ако искате да сте подсигурени на 100%, а жената да е тотално зависима от вас и да няма никакъв избор, ще има още бая постове да изпишете в бг мама.

# 401
Тези, дето готвите по две готвени яденета на ден как успявате да измислите какво да готвите??? За мен това е най-трудно.

# 402
  • Out of the Mix
Ази,
Прекрасно разбирам, защото ако аз съм "в златната среда" в момента и мога да правя всякакви крачки от всякакво естество в този момент, сега, без значение време, час, пари, то имам примери около мен точно, като твоя пример - съсипани животи заради "имАнето", това да не сме "посредствени". И знаеш ли те никога не са и били посредствени, но хората се променят и губят идентичността си. Имам хора в живота си, с които съм спрял контакт заради това, овълчени и алчни, изяждащи се отвътре.

Дешифровам някаква носталгия и романтика в мислите ти, тъга.
И в мен го има.
Хората разочароват, но ти трябва на първо място да съхраниш себе си.

Като заговорихме за "благосъстояние", да ти кажа при голямата част от хората е заложено предварително семейно-фамилно, и "имащите" са го съхранили и надградили с времето.

Други удрят кьораво, момент, ситуация на пазара, според ниша.

Започването от 0-та отнема много време, и е свързано отново с някакви условности - имаш ли наличен капитал, партньори, ама какво ще се случи после, купища фактори са.

"Милионният лайфстайл" не е за всеки, не всеки може да го понесе и съхрани, какво остава умножи.

Какви милиони, те сметките за парното не мога да си платят и влачат купища задължения.
Четох наскоро, че всеки 2-ри има поне 2-3 сметки стари задължения към Топлофикация, хаос тотален.

80% или 120 000 от младежите под 30 г. са с ЧСИ-та на раменете и Изпълнителни производства, бързи кредити и т.н.
Като го разбрах това, щях да падна.

Необмислени рискове не правя, касаещи здраве, пари, важни житейски ходове.
Като казвам "пари", въобще да се избие от главата "почерпки", сметки и някакви смешки, защото вече е повече от тъпо.

Продължавам да съм на мнение, че двама души се срещат, хубаво им е заедно и се събират по любов, чувства, общи интереси, сговор. Или поне ми се иска да е така.

Разбира се, че нищо не става е така и иска усилия и действия, както любовта, отношенията, така и другото.
Въпросът е да виждаш и усещаш, че "ищахът" идва заради теб самия, не друго. Аз съм го усещал и знам какво е, затова не искам друго. Убеден съм, че много хора не са, а следващите поколения може и да не разберат никога какво е любов. Simple Smile

Стига засега, че станаха чаршафите. Simple Smile

Пиеш ли чай? Tea

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 17:46 от Revoker

# 403
Еххх роматиката на ненапатилите се...
Много мило Stuck Out Tongue Winking Eye
После идва цинизма.

# 404
Момчето няма черга. Тя е глезанка от богато семейство.
Има момчета от богати семейства и родителите им не смятат, че трябва да им дават всичко наготово.
Принципно не мисля, че е лошо момичето да е глезанка и не мисля, че оказва кой знае какво негативно влияние върху нея след като порасне. Нещата стоят по-различно ако беше момче. Може и да греша, но смятам, че едно момче трябва да се гледа и възпитава доста по-строго и без да му се дава всичко наготово, защото в противен случай като порасне се превръща в мухльо, без амбиция и без способности.

Относно темата - няма нищо лошо в многото претенции, стига да има какво да предложиш и ти срещу тези претенции и да имаш обективна оценка за себе си. Не знам дали жените имат много (или повече) претенции - по-скоро смятам, че претенциите на двата пола са разични.

Тоест според теб момичето е в правото си да иска апартамент и кола иначе край на връзката? Grinning
Децата трябва да бъдат възпитавани еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт