Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 146
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 105
Kalpazanka, можеш ли да споделиш в кои лсборатории е било това. При мен завишеният резултат беше в Пролабор и искам да повторя изследването, но се чудя в същата или друга лаборатория

# 106
Eden_, според мен всякакви изследвания па време на химиотирапия могат да бъдат подвеждащи. Нали осъзнаваш, че макар и за лечение, това което ни дават е чиста отрова. И тази отрова минава през всичките ни органи, включително черния дроб и той няма как да работи нормално през това време.
И без да те плаша, но дори и после остават поражения, защото химията не прави разлика между раковите бързоделящи се клетки и бързоделящите се здрави клетки в органите ни, а убива всичко наред. Обаче това е по-малкото зло.
Не знам защо си правила такива изследвания по време на химиотерапия, но ако си ги плащала ти, си си дала парите напразно и само си се вкарала във филми. Изчакай да мине терапията, да ти се поизчисти организмът и тогава прави изследвания. Сега е безсмислено.
Пий витамин Д, поне 5000 единици с витамин К всеки ден, яж плодове и зеленчуци, месо, яйца, разнообразна храна и не мисли другите витамини сега.
(Когато правих ин витрото, реших на своя глава, след четене и филмиране, да си правя обременяване с глюкоза, за да видя дали имам ИР. Излязоха ужасни резултати и отивам аз при ендокринолога, а той се смее и вика нищо ти няма. Така си и беше, то не може да изпиеш една шепа хапчета, които вдигат инсулина и после да ходиш да мериш нивата на инсулин.)
Сега хормоните на щитовидната, инсулин и глюкоза също са ужасни, ама дали е от химията, дали от лъчето, дали от хормоналната терапия, дали от ласомия (твърде вероятно Blush) не знам. Трябва диета и време явно.
Та така, говори с онколога си, но не смятам, че завишени нива на някой витамин по време на химиотерапия значи метастази. Ако беше така, щеше да се изследва като показател, а не съм чувала това да се прави.

# 107
Eden, и аз знам като Opossum, че по време на химия рядко са показателни такива изследвания.

# 108
Eden, изследвала ли си Б12 преди химиотерапията ? При мен изначално е завишен. 2020 г. в началото го пуснах случайно в Синево - при горна граница 560, моят беше 1000, същият резултат в края на 2020 г. През 2021 г. през различни периоди го изследвах в Бодимед - при горна около 600 моят беше около 1000. През 2022 г. ходих на хематолог док.Балтов / възрастен и опитен лекар/ в ДКЦ Св.Георги- там при горна 1000, моят 1600, докторът каза, че подобно нещо не е виждал в практиката си. През 2023 г. многократно го изследвах - винаги е поне 1/2 над горната граница. Установих, че зависи от храненето преди изследването - ако спазвам вегански режим съм смъквала Б 12 почти до горна граница. Колкото и лекари да съм питала - нямат обяснения. През тези години съм спряла какъвто и да е прием на Б12. Та, Edem, първо си на химиотерапия, която оказва влияние и второ, за да се притесняваш трябва да имаш база за сравнение от преди това. Казвали са ми, че може да се дължи на проблеми със стомаха и недобрата усвояемост на витамина, поради което остава в кръвта.

# 109
Хей, готини, честит Бабинден на всички бабчета в темата (и извън темата, разбира се) Simple Smile Пожелавам ви да сте живи и здрави и с кеф да си гледате внуците, да се разбирате и уважавате Simple Smile Много хубав празник и наздраве от мен!
Намиг-намиг с чупка в темата
Кис ю all, бейбис Simple Smile

Ps: И едно парче, много ме кефи, на сина ми и едно негово аверче, спретнали са си го ,по едно времена бързо, и аз си го пускам понякога. .. може и да ме зарежда, знам ли хе-хе, ако искате насладете се на тинейджърите и вие, ех, младежи, младежи. Само ме нерви, ама нищо де.. и от време на време слуша Simple Smile
https://youtu.be/mBIfMWElyFo?si=V5Hmf0hKfdF24Nl8

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 21:04 от anonymous78

# 110
Vinci нямат обяснение лекарите ,защото са прости и не четат .Имате мутация генетична за усвояването на Б 12,за това е висок ,защото не влиза в клетката и циркулира в кръвта .....

# 111
Eden_, Vinci, а В6 и хомоцистеин изследвали ли сте?

# 112
Не, не съм, само за б12 и то ей така, като моментно хрумване...

# 113
Аз съм си правила изследване за MTHFR мутация и имам. Преди да го знам, пиех неметилирани форми на фолиева киселина и бях много предозирала.
От тогава съм внимавала да пия само метилираните форми на В витамините. Не знам обаче дали това се отнася и когато не се пият хапчета, а организмът си го набавя по естествен път.
Вече изпитвам такъв ужас от изследвания и какво ще излезе, че сигурно до края на живота си няма да направя доброволно изследване, без да има крайна нужда. Scream

# 114
Opossum, и аз имам тази мутация, наистина може пък това да има нещо общо.

Досега не съм си изследвала нивата на вит б12 или поне нямам спомен. Та нямам база за сравнение какво е било преди рака и химията.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 08:45 от Eden_

# 115
И аз съм с MTHFR мутация, хомозиготен тип. Изследвах хомоцистеин, който се очаква да е висок, но е в норма. B12 не съм изследвала, но започнах да пия метилирана фолиева киселина...и всичко това не във връзка с рака, а с внезапна белодробна емболия, за която причина не се откри. Но пък оцелях, за да се порадвам на рак Wink

# 116
Момичета, благодаря много Heart, до сега не бях се замисляла за възможна мутация, дори не знаех за MTHFR. Не съм се изследвала и за хомоцистеин. Имам спомен, че  фолиевата киселина ми беше в норма, но не пречи да я проверя.

# 117
Момичета, тия които сте на проследяване в Токуда, през колко време ви правят скенери първата и втората година?

# 118
Момичета, да попитам, по време на лъчелечението, слагат ли престилка от гърдите на долу?

# 119
  • Sofia
Miki, не. Трябва да си гола до кръста. Престилка ти дават докато те сложат на апарата, за да не си с твои дрехи. Зоната за облъчвате трябва да не е покрита с материя.

Общи условия

Активация на акаунт