Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 176
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм вегетарианец, да не кажа веган, защото не ям млечни, месо, само яйце си позволям на няколко месеца и то ако ми се прияде, което се случва рядко. Никакви проблеми нямам(пу-пу) с кръвните показатели, всичко в норма и бързо се възстанових ит химиотерапията. Ям много цветни зеленчуци - домати, червено зеле, боровинки, малини ако намеря, и всякакви зелении, а протеин си набавям от растителен източник.
Наистина всеки организъм е различен.
Винци, ти защо не питаш онколога си, той ще ти даде най добър съвет/рецепта евентуално. При условие че си на таргетна и хормонална терапия,  лекар би ти дал най адекватен съвет.
Мадам тиква, най важно е задЯМР устройството, и най новия ЯМР апарат ще извади снимка, ама ако не ти я разчетат както трябва, все тая.
Казали са ти, Виктор Йорданов в Сити клиник (и в Безопасна красота него препоръчват), навсякъде неговото име ще чуеш, Мина Димова от Спектър, но и за двамата ще се наложи да почакаш. Добрите лекари са заети.
Препоръчвам ти и доктор Марин Пенков от Иван Рилски, той е топ ъф дъ топ, както и Евгени Стоянов - и за него много се чака.
ЯМР ще ти даде най голяма сигурност, ако има рак ще "светне" от контраста, въпреки че един добър рентгенолог вижда и на ехограф. При мен Виктор Йорданов веднага каза, че е тумор. Ама има и съмнителни находки,де, дето са трудно за определяне.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 15:45 от haidi

# 136
Vinci, за лимфоцитите знам, че е добре да се яде много броколи, спанак, моркови, киви, бадеми. За неутрофилите представа нямам дали и как могат да се повлияят от диета, особено в краткосрочен план. Не знам каква е тази инжекция зарзио, за която пишеш - на мен ми бият неуласта за неутрофилите, така че предполагам, че сигурно е нещо подобно.

# 137
Ps: И едно парче, много ме кефи, на сина ми и едно негово аверче, спретнали са си го ,по едно времена бързо, и аз си го пускам понякога. .. може и да ме зарежда, знам ли хе-хе, ако искате насладете се на тинейджърите и вие, ех, младежи, младежи. Само ме нерви, ама нищо де.. и от време на време слуша Simple Smile
https://youtu.be/mBIfMWElyFo?si=V5Hmf0hKfdF24Nl8
[/quote]

Страхотни, страхотни, поздравления, Абонирах се за канала - все техни парчета ли са.
И аз си имам една тинейджърка, и тя нещо напослеък бие отбой и в спорта и в учиилще, искено се надявам да не е заради всичко което се случва  с мен. Само да  поканализирам нещата и ще трябва  да  се заема - дано не е късно.

# 138
Неутропенна треска се избягва само с растежен фактор
Никакви диети и добавки не дигат левкоцити и неутрофили от нула до нормални граници
Онколог да прецени дали тези стойности са за третиране или да се изчака
При мен седмица след първата химиотерапия бяха на нула и положението беше сериозно

# 139
При таргетна терапия не се слага растежен фактор, а само при химиотерапия.
Скоро писах, че вдигам точно левкоцити и неутрофили с хомеопатични лекарства от Франция (не се внасят в България). На таргетна терапия съм.
Най-неприятното е, че при много ниски стойности отлагат лекарството. И може да се усеща умора.

# 140
Здравейте дами преди няколко дни усетих топче над гърдата си при допир е болезнено по принцип съм преди менструация която трябва да започне след два дни , но паниката в мен надделя и веднага отидох на ехография на млечните жлези . Лекарят каза че не вижда нищо притеснително , но аз все пак го усещам и се притеснявам . Ще прикача снимка ако може да ми кажете дали има някакви отклонения ако има значение на 22 г съм

# 141
Ps: И едно парче, много ме кефи, на сина ми и едно негово аверче, спретнали са си го ,по едно времена бързо, и аз си го пускам понякога. .. може и да ме зарежда, знам ли хе-хе, ако искате насладете се на тинейджърите и вие, ех, младежи, младежи. Само ме нерви, ама нищо де.. и от време на време слуша Simple Smile
https://youtu.be/mBIfMWElyFo?si=V5Hmf0hKfdF24Nl8

Страхотни, страхотни, поздравления, Абонирах се за канала - все техни парчета ли са.
И аз си имам една тинейджърка, и тя нещо напослеък бие отбой и в спорта и в учиилще, искено се надявам да не е заради всичко което се случва  с мен. Само да  поканализирам нещата и ще трябва  да  се заема - дано не е късно.
[/quote]

Хе-хе, тенкс Simple Smile Ти хубаво си се абонирала, но е само едно - написаха го заради едно друго момче от дискорд, който дразнеше целия чат и те решели да му го върнат с тази песен.  Сина ми изрично уточни "Мамо, ама виждаш ли, не сме го псували, само чисти думи"
Да са ни живи и здрави хлапетата Simple Smile
Прегръдки от мен..

# 142
Teodoraal, не се терзай толкова щом лекарят е казал, че всичко е наред, но за твое спокойствие можеш да потърсиш второ мнение. Ние трудно бихме могли от снимката да кажем какво е.

# 143
  • Добрич
Teodoraal, мисля, че е по-добре да се изчака менструацията и след нея да се потърси второ мнение.
Най-вероятно липсва причина за паника, но ние не сме лекари и няма как да знаем/разберем.

# 144
При Верзенио,производителя е създал схема за преодоляване на токсичността и непоносимостта която включва употребата на растежен фактор.Но...при нас проблема идва от онколога(така мисля) или  протоколите за работа в САЩ.Влизам в нова спирала и вярвам,трябва да се справим...
Проследяване по американски..след месец,отново тестове...и реплика...ние знаем,от опит с теб,че костния ти мозък е много чувствителен...ако ти създава неудобство в ежедневните дейности...и искаш,може още утре да намалим дозата..
Днес ще се консултирам и вероятно аз ще трябва да взема решение,каква доза да поиска.Но за проследяването,нищо не мога да направя ..

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 06:41 от неда2

# 145
  • Sofia
Неда, тук проследяването е през две седмици за пациенти, които са на Верзенио(с), като при нужда се прави корекция в дозировката. Проследяването е кръвни изследвания. Не знам да се включва растежен фактор, като придружаващ терапията.  Тъй като  се очаква да съм точно на този препарат след, като ми приключи лъчетерапията ме предупредиха, че първите два-три месеца са най-трудни. Докато организма ми се настрои. Дъщеря ти по колко приема дневно?

Дали не можеш да се консултираш с наш онколог за дозировката спрямо изследванията? За да не носиш ти товара на толкова трудно решение.

# 146
Благодаря Кати,да свързах се с онколога, който я регистрира,и каза че дозата трябва да се намали.Най-вече,че те категорично отказват да я следят на 15 дни с тестове,викат я на 15 дни...и я питат ,как си..и до скоро.Тя е много изнервена,тяхната любезност е обезкуражаваща...не е в състояние да иска и настоява,затова предпочита да намали дозата,да си дойде в бг за образни....само и само,да не нарушава тяхната инерция и спокойствие...аз съм неспокойна,точно защото познавам отблизо техния непукизъм...
Съжалявам незная как да кача линкове.
А продуктите ,които вие ми препоръчвате,всички са бг производство,опитвам да ги открия в Амазон,но едва ли.
Очаквам да си дойде,в края на м.февруари...и пак ще разчитам на чудо.
Скоро писах,при мен не се ли объркат нещата,до дъно...няма как да се оправят.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 10:56 от неда2

# 147
Неда, а защо не си пусне тя след две седмици, да види какво е положението.
Аз сама си правя за щитовидната от време на време.

# 148
  • Sofia
Неда, напълно те разбирам. Това, което причинява допълнителна трудност е,че дъщеря ти живее и се е лекувала в щатите, но иска да се следи и тук. Винаги, ще има разминаване. Дори тук в България, дори и лекари в една и съща болница са на различно мнение. Пациента е някъде по средата в лутане и защото все пак става въпрос не само за здраве, а и за живот изпада в голяма степен на тревожност. Моя съвет е да не допускаш да те завладее паниката. Ще ти е лош съветник. Не знам дали да не помислиш да се доверите на едната от двете страни и да спазвате неговата теория. Така или иначе онколозите са ѝ казали, че ако тя реши още веднага могат да ѝ намалят дозата. Онколога в България съветва също да се намали. Мисля, че тук решението е възможно най-лесно. И друго. Дъщеря ти е изнервена и от лекарствата, които взема. Това да си на хормонална и таргетна не е лесно за адаптация.

Вярвай, че всичко ще се нареди по най-добрият начин. Това, че нещо не се случва според нашите планове и очаквания не означава, че нещо се е объркало. Мисли в посока, че се подреждат нещата.

# 149
Опусум,помолих я да го направи,но тя не иска да се обяснява и да и отказват,което се е случвало досега.Направо ми заяви,че не иска да се бори със здравната система...и ще чака да се прибере в бг...Аз я разбирам,тя е изтощена,изнервена и всички ежедневни грижи,за дом,дете,лечение са на плещите и...когато бях там и давах глътка въздух,но сега ...Аз писах,да иска намаляване на дозата,поне да влезе във форма,донякъде за пътуването...вече незнам кое е за добро,кое е излишен риск..
Допускам,че като намалят дозата,ще изпишат лекарството с тази доза,и докато е в бг,няма да може да се върне към оптималната...150 мг пие в момента.
Съжалявам..ме исках да ви товаря, но...като видях тази нощ тестовете и безхаберието...имах нужда да го споделя..
Та дозата между другото,няма да я намаляват заради неутофили и левкоцити...а ако диарията и пречи на ежедневието...
При тях разстоянията са големи,непрекъснато се шофира и дъщеря ми споделила,че това я притеснява,че във всеки един момент може да я свие корема(по мое мнение,диарията в нейния случай е пренебрежим проблем)

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:04 от неда2

Общи условия

Активация на акаунт