Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 242
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 150
Неда, аз не минавам през лекар и през системата. Случи се веднъж уж имах застраховка, уж щеше да плати и после хоп 1500 долара сметка. Но ние и не познаваме добре системата, трябва да се проверява многократно.
Затова сега минавам през един сайт, в който изследванията са на нормални цени, не надути заради застраховката, редовно има и отстъпки, и най-важното, предоставят име на лекар, който назначава изследването. Защото без лекар, в никоя лаборатория не искат да направят изследване, дори срещу заплащане.
Сайтът е този:
https://www.ultalabtests.com
Работи с доста лаборатории около нас. Може би има.нещо подобно и във ващия щат.
Знам, че в един момент става трудно човек да си финансира сам изследванията, но виждаш, че и в България се налага и си плащаме, за съжаление

# 151
Опусум,повярвай ми,докато бях там,опитах всичко да и плащам каквото е нужно...без лекарско направление,не става...Отчаянието което преживях през април,не се описва..и не го пожелавам на никой...сега само търся начин да укрепне и да стигне в бг..имаме месец,или ще се откажем от пътуването..и ще чакаме..
Тя има две застраховки,има личен лекар,онколог,хирург,пластичен хирург,физиотерапевт,психолог.,радиолог..и каквото се сетиш...но всичко просто звучи красиво...и да подредено е...
Днес е на контролен при радиолога..да и погледне кожата(тя нямаше никакъв проблем за 33процедури)
Ще пътува 2-3 ч в едната посока,за... нищо.Но ще го направи,защото трябва да е коректна,и няма да попита,да го откаже.И всичко това я товари допълнително.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:23 от неда2

# 152
Неда, нали това ти казвам, като купиш изследване през този сайт, то идва с направление от лекар. Пише си името на лекаря горе вдясно и никога не съм имала проблем, а съм го ползвала десетки пъти.
Има начин, просто и ти ни познаваш системата и ти се струва, че няма.
На нас една лаборантка ни каза за този сайт, тайно разбира се, защото лабораторията взема повече пари от застрахователя или ако платиш директно на тях. Но жената се смили над нас и ни бутна едно листче, като предупреди, че не ни го е дала тя.
Навсякъде има човечни хора, които наистина помагат, а не просто да са любезни, но трябва и ние да сме отворени за помощ и да я търсим.

# 153
Опусум,извини ме,пропуснах да ти каже,че изпратих инфото ти,ще проверим как е в Тенеси.
Обещаните генетични тестове

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 13:11 от неда2

# 154
Само да кажа за развитието на моята мини драма с високите нива на витамин б12: онколозите ми казаха, че няма отношение към химията.

Евентуално ще се консултирам с хематолог, но по-нататък.

# 155
При нас независимо колко са ниски белите кр.телца не спират Верзениото в доза 150. Реално те няма да паднат до нула а организма ще намери равновесие, верзениото ще ги убива, организма ще прави повече. И се постига някакъв баланс - естествено като се пуснат кръвни светят в червено за ниски стойности, но и не трябва да се очакват да са нормални. Нормалните стойности са за хора на които нищо им няма и не са на някакви хапчета. При нас изследванията се правят на 3 седмици (защото толкова е една опаковка Верзенио), та пускат се изследванията, като излязат се влиза при лекаря, той изписва хапчетата, разпитва как реално се чуства пациентката и няколко пъти се е налагало да се прави малка почивка. Например в понеделник свършват таблетките и в понеделника сме на лекаря. Той ги изписва но казва да не се започва новата опаковка от вторника а да се изчака 3 дни, или 5 дни, или да се почне следващия понеделник. Това спрямо колко са малко белите кр.телца защото има колебания все пак. Ето например последния път жена ми трябваше да  почива 5 дни от хапчетата, бяха изписани и взети и тя чакаше този понеделник да ги започне(бяха взети  миналата сряда). В събота вечер обаче тя каза че сякаш усеща че настива. В неделя вече беше ясно че е понастинала(може и грип да е било-ние сме ваксинирани и мина лесно и бързо), писах на лекаря и той каза да отложим хапчетата до петъка. И ето днес ги започна а настинката и от оня ден беше започнала да минава. Оказа се че направи почивка 9-10 дни от верзениото. Като цяло оставам с убеждението че лекарите кръвните изследвания толкова не ги притесняват. По-скоро искат да те видят и да те разпитат как си. Особено много разпитват за диарията защото знаят че тя е опасна, дори и да не е силна ако е постоянна ще доведе до намалено усвояване на хранителните вещества от храната и ето тогава организма няма да може да "наваксва" във възстановяването си и тогава вече и кръвните много ще се влошат, и всякакви вируси и бактерии могат да се лепват на човек и въобще целия организъм ще страда и изтощава.
Растежен фактор може да се бие при лечение с верзенио но това е един вид крайна мярка която не е залегнала в стандартния протокол за разлика от протокола при химиотерапията - тогава въобще не се интересуваха че белите кр.телца бяха много над нормата - след всяка вливка си имаше и растежен фактор.

# 156
Неда, диарията въобще не е пренебрежим проблем, може да те свие навсякъде, не можеш спокойно да излезеш, аз все още ходя с хапове за разстройство в себе си, отделно е адски вредно за възстановяването. Ти се обезводняваш, не усвояваш хранителните вещества като хората, което пречи на възстановяването и кръвната картина.
Марсиан много добре го е обяснил.

# 157
Здравейте ,

Минавам да кажа, че избрах да направя двойна мастектомия с реконструкция при д-р Георгиев и д-р Ушева и съм изключително доволна! Операцията е минала за час и половина, болка почти н́ямам, може би 2 от 10, козметичния резултат е повече от добър и освен това имам н́якаква чувствителност! Дренажите са всъщност най-досадното нещо в момента :Д

Химиите ги минах, продължавам си с херцептин и хормонална и се над́вам, че му се видя края вече на най-големият зор :С

# 158
Благодаря ви много,за отделеното време,и за грижата...
Ако някой е стигал,до неутрофили 0,400..нека сподели..
При 0,400 и 39 градуса,онколога каза ,че няма проблем да направи вливка...растежен отказа,защото те не правят така....извинявам се,на хората които вече са запознати....
Нейните резултати са след 25 дни Верзенио...и никой не се притеснява,освен коментара,че са наясно,че нейния костен мозък(тя ми превежда дословно) е по-чувствителен...и не никой няма да и даде отсрочка,или напътствия....ще се срещнат на 19 февруари ...При предишната ситуация,тя беше приета в Спешното за три дни,но онколога отказа да я види...дори да говори по телефона ..
Знам че е много трудно да си го представите,но няма нищо общо с филмите ..отношенията са на формална основа ..няма на кой да звъннеш,с кой да се посъветваш,кой да прояви грижа...но,когато ти дойде денят и часът,всички са толкова любезни,като да си филмова звезда...но ти получаваш точно толкова,и това което е в протокола...все едно си робот,обслужен от робот...
Ако някой,проявяваше грижа...
Марсиан,това което ти съобщаваш е супер странно..много инструкции изчетох,има специални схеми за реакции...но ето и вашия лекар,има негова си схема...и явно работи..

# 159
Неда,
Сега като те прочетох, ми се изправи косата! Аз, ако съм на твое място, си грабвам детето, идвам в България и го лекувам адекватно. Наистина по протокол не се слага растежен фактор при таргетна терапия, няма и да помогне. Механизмите са други от тези на химиотерапия. Но при неутрофили 0.4 и температура 39°С да се правиш на разсеян, е нечовешко отношение.
Иначе 0.4 не е фатално, дъщеря ми в хематологията са имали жив пациент с неутрофили 0.01, но е било яка борба и са го спасили.
В Надежда наистина не препоръчват нищо, но ако са под 1 просто отлагат вливката.
Препоръчвам ти да говориш с лекарката, която коментирахме. Да ѝ опишеш състоянието на дъщеря ти, да предпише лечение, да си го поръчаш от Франция и като дойде момичето в България, направо да го започва. Иначе не виждам как ще стане.
Дописвам.
Марсиан, има как и ще паднат до нула, ако не се спре или намали количеството агресивно лекарство.
При Кискали за това след 3 седмици прием се почива една, за да може организмът да възстанови. Ако нямаше такива почивки, щеше да спада без възможност за възстановяване.

# 160
  • ПЛОВДИВ
Неда, тук в Белгия също нямаш достъп до онколога след и преди часът ти а само до завеждаща сестра, която предава на онколога. За мен това е нормално, защото не съм само аз като пациент а има още. Ако всеки един започне по всяко време да и звъни, какво ли ще стане.  А за България в КОЦ 2ра база в Пловдив има само един телефон и трябва до обяд да звъниш като луд, за да се свържеш с лекар. При мен само два пъти не съм го пила за по един ден и нищо не ми се е случвало.

# 161
Хм....при вас наистина нещата не са прости. В смисъл с намалена имунна защита и температура. В нашия случай при това положение веднаха биха спрели Верзениото а ако не почнат да се пооправят нещата след няколко дни (при спряно верзенио) бих ги накарал да слагат растежен фактор...ще им трябват много убедителни аргументи за да ме разубедят че не е нужен.
Схемите з а приложение на верзенио в листовката съм ги чел...ако еди си кое е еди си колко какво трябвало да се направи, ама ако било за еди си какъв срок се правело нещо друго. В реалния живот нито някой следи толкова нито някога ше си играе да предписва различни дозировки. За съжаление това е истината. Само като се има в предвид че Здравна Каса одобрява протокол за верзенио 150, дори не знам ако иска доктора д аго намали на 100 дали пак няма да чакаме за одобрение, и тук са открили по лесен начин....ако кръвните не биват оставят няколко дни организма да си "поеме дъх" както се казва.
Сега гледах изследванията на жената - поле неутрофили няма...може по друг начин да ги отбелязват.....

# 162
Марсиан,това скрийн шот на изследванията от “е здраве”ли е?

# 163
Марсиан,това скрийн шот на изследванията от “е здраве”ли е?
Да. Точно еЗдраве е. Ако не беше това приложение ние дори не бихме имали достъп до резултатите. Те взимат кръв и после доктора си ги гледа на монитора. Може би трябваше да ги искаме изрично да ни ги разпечата, което ние след един-два пъти бихме спрели да правим....

# 164
  • Варна
Марсиан,а епикриза не ви ли дават.Сестра ми всеки месец,след консулта при лекар,за получаването на Кискали й дават нещо като епикриза и са отразени изследванията.Не знам но тя след като почна Герисана,никога е нямала отклонение от кръвните.Препоръчах ги и на позната която е на Пигрей и с много ниски тромбоцити и всичко е ок, а не можеха да ги вкарат в норма ,освен с кортикостероиди. Каза и че никога е нямала такъв хемоглобин в норма,много години е била веган и от 6г.на активна терапия.

Общи условия

Активация на акаунт