Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 246
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 165
Ами май издават и всичко се трупа в едно дебело досие което си стои в КОЦ....

# 166
  • Варна
То и тука едно остава в досието и едно й дават на нея.Така като гледам всяка болница си има нейни правила,а уж стандартите са еднакви.

# 167
Marsian,как успя да направиш скрийн шот?При мен автоматично екранната снимка става черна.Мисля че е някакъв вид защита.

# 168
Неда, моите показатели седмица след първата химиотерапия бяха почти 0:

неутрофили: <0,10 x10^9/L *
Референтна стойност: 1.6-5.9

Левкоцити: 0,69 x10^9/L *
Референтна стойност: 3.5-8.8

CRP беше 50 тогава, след 3 дни стигна 300
Бях пред сепсис, венозни широкоспектърни антибиотици 10 дни, сестрите записаха колко ям и колко вода пия, кръвно и темп мериха на 3ч, после 2 седмици продължих с антибиотик на хапчета

След втората химия ми изписаха растежен фактор и нивата бяха в норми седмица след това

# 169
Marsian,как успя да направиш скрийн шот?При мен автоматично екранната снимка става черна.Мисля че е някакъв вид защита.
Ами съвсем обикновено както си се прави скрийншот на дадения модел телефон. Вече 2 телефона сменям за последната година и на 2та става екранна снимка. Отдавна беше когато не можеше - даваше ми че не е възможно да се направи снимка, но обновиха приложението и вече може. Вижте дали ви е последна версия приложението. В момента е версия 3.3.4. Ако е последната версия - явно ще е от телефона защото както казах на 2 (xiaomi
и honor) телефона при мене работи, но и 2та са Андроид, може би ако сте с айфон там да не може.

# 170
Аз съм с андроид и също не може. Дава съобщение, че не може заради възможност да се наруши сигурността.
Явно някои телефони имат настройка, че в приложения с поверителна информация не може да се прави скрийншот.
Аз и в приложенията на банките не мога да правя.

# 171
А за България в КОЦ 2ра база в Пловдив има само един телефон и трябва до обяд да звъниш като луд, за да се свържеш с лекар.
Само да вмъкна, че там лекарите нямат приемен ден и час, работят в един лекарски кабинет с чип за достъп и е труден, почти невъзможен контактът с тях, трябва да ги гониш по коридора. В четвъртък на таргетната терапия бях питала назначения ми онколог какво да пия за левкоцитите/неутрофилите, според него стойностите им не са толкова притеснителни, да пия Маоло и Герисан, докато неговият колега / който го заместваше при предишната тарг. терапия/ ми изписа Зарзио и да пия бирена мая. Проф.Тимчева пък ми беше казала без Герисан и Маоло заради билките в тях. Как да не се объркаш ! Radka,  благодаря за съвета със стафидите, задължително ще пробвам. Haidi, и аз не обичам месо, но го ям, заради кръвните. Страхотно е, че ти успяваш с раст.продукти. Много обичам боровинки, преди с шепи ги ядях, но заради фитоестрагените спрях. То като чета повечето зеленолистни са с фитоестрагени, млечните са с много протеини и  от тях се вдига В 12, с този хормонален рак да се чуди човек какво да яде. Marsian, от болницата няма ли да ви дадат парола за дистанционен достъп за резултатите ? Аз често молих сестрите от приемния кабинет в КОЦ да ми ги разпечатват и накрая явно им омръзна и ми дадоха парола за достъп. Иначе за тарг.терапия с Phesgo съм искала епикриза, но не издавали такава при тази терапия.

# 172
Vinci, кой ти каза че не трябва да ядеш боровинки? 😳Напротив, трябва да ядеш шепи от тях, бях постнала преди време един сайт където има подробен лист с храните, които са позволени и силно препоръчителни за рак на гърдата, според типа рак. Боровинките са номер едно за прием при хормонален рак и тройнонегативен.
Всичко в този сайт е проверено с научни изследвания, не е от агенция "ЕЖК" да не се яде.
Vinci, започвай да ядеш боровинки и зеленолистни, защото те те предпазват,за тройнонегативен даже има изследвания върху мишки, че боровинките имат вещество, което бори метастазите.
При хранене трябва да се доверяваме  на научни източници, не на някакви митове и легенди. Толкова глупости изчетох по форумите за храните, че ми се изправи косата. Любимият ми мит е, че не трябва да се консумира витамин от Б групата, гледам че и много доктори пригласят на това, а то го има доказано с изследвания, че б витамините са полезни.
Пак поствам линка, Винци специално за боровинките ти давам връзка да прочетеш.
https://foodforbreastcancer.com/foods/blueberries
Ето ти за хормонален рак
https://foodforbreastcancer.com/articles/foods-to-eat-and-avoid- … nts-and-survivors
Колкото до онколозите, аз съм в Аджибадем Сити и също имам връзка с онколога с един нещастен телефон, дето я го вдигнат, я не. Ако искам среща с Ганчева, трябва да си платя.
Неда и тука е така, нямаш връзка с онколога, това е положението.

# 173
Дори за фитоестрогените се замислям. Не вярвам, че храната предразполага. По-скоро пластмасата навсякъде около нас, пестицидите по плодове и зеленчуци, загарите по съдовете за готвене, вредните изгорели мазнини, небалансираното хранене, непиенето на вода, стресът. И с маоло и без него разлика няма. На мен в коц бяха ми изписали маоло, герисан и вит б комплекс, маолото просто не ми спечели доверието, не вярвам в добавки, пиех само вит б и герисан една опаковка за целия период. Биеха ми зикстензо растежен фактор и левкоцитите ми бяха 30 при норма до 10/9. Аз това също го намирам за анормално, да си стимулираш костния мозък изкуствено, при сравнително млад и необременяван с отрови организъм. В твоя случай може би е добре, но аз лично бих залагала най вече на здравословно хранене, вода и раздвижване на слънце. Просто се пази от хора заради грипа.

# 174
Здравейте ,

Минавам да кажа, че избрах да направя двойна мастектомия с реконструкция при д-р Георгиев и д-р Ушева и съм изключително доволна! Операцията е минала за час и половина, болка почти н́ямам, може би 2 от 10, козметичния резултат е повече от добър и освен това имам н́якаква чувствителност! Дренажите са всъщност най-досадното нещо в момента :Д

Химиите ги минах, продължавам си с херцептин и хормонална и се над́вам, че му се видя края вече на най-големият зор :С

Моля те сподели повечко, колко струва например. За Ушева съм чувала чудесни неща, не знаех че прави и реконструкция.

# 175
Здравейте, открехвам вратата на тази тема, колкото и да не ми се иска. На моя много близка на ехограф и откриха образувание в едната гърда. Не можа да се определи точно какво е. Изпратиха я за мамография. И там не можаха да определят с точност какво е. Сега я изпращат на ЯМР. Къде да го направи и кой да разчете резултата? По принцип е от Варна.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 16:28 от Ерос

# 176
Ерос, от личен опит за ЯМР препоръчвам Виктор Йорданов от Сити клиник Младост.
За Мина Димова от МЦ Спектър също има добри отзиви.

# 177
Здравейте! Някой правил ли е лъчетерапия във Варна? Може ли препоръки?

# 178
  • Варна
Аelita_62,сестра ми прави при проф.Енчева.Много е доволна.От лаборантите също.Часовете се спазват.Само първия ден при приема е голямо чакане.

# 179
Аelita_62,сестра ми прави при проф.Енчева.Много е доволна.От лаборантите също.Часовете се спазват.Само първия ден при приема е голямо чакане.
Благодаря за отговора! Ако не се лъжа в нашия град са две местата: в Св.Марина и диспансера в двора на Окръжна и имах нужда от потвърждение, че в Св.Марина е по-добре. А може ли да се прави избор? Как попаднахте на проф.Енчева?

Общи условия

Активация на акаунт