Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 150
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 225
Калм Heart
Ще ги подразня малко Simple Smile По Наредба третата година трябва да сме 75%. Пише си го в прав текст и не е въпрос на тълкувания.  Не стига, че с тези глупости ни карат да търчим по два пъти в годината да вадим етапни епикризи и какви ли не допълнителни хартийки, ами и ни орязват без да им мигне окото.

# 226
Molly, така ли? Не съм чела, признавам. Благодаря за инфото! Значи се самозаблуждавам, че са били така добрички, защото съм изтърпяла още една оперативна интервенция с последващите я синдроми. 🤭🫣😁
Иначе за търчането за хартийки си абсолютно права с новите промени за 3-те месеца.

# 227
Molly, сигурно знаеш, но и аз да си кажа, че докато НЕЛК ти разглежда жалбата, ще ти спрат пенсията. После би трябвало да ти ги изплатят накуп, но кой знае кога ще бъде.

# 228
От " старите пушки" съм. Не от най- старите, щото се чувствам млада  по душа, ама все пак вече 5 години съм по трасето...Wink
За процентите си има таблица и всичко е разписано..., но да- факт че с последните промени съкращават сроковете и  режат %, но ако не ти е важна пенсията можеш да  си позвалиш лукса да обжалваш. Но имай в предвид, че НЕЛК са бавни и  докато се произнесат може и да си влязла в 4-тата година и  да потвърдят %-тите на ТЕЛК-а, а през това време пари няма да ти превеждат( ако си търсиш правата настоятелно, ще ти разпоредят минимално плащане, а като имаш решение- ще ти наплатят разликата), но от личен опит ти казвам, че не си струва( аз в крайна сметка се отказах и от съпътстващите заболявания и преглътнах че ме правят на идиот, но като ми дадоха 50 % пожизнено, почерпих че повече няма ми се налага да се занимавам с идиотии).
За косата- аз съм на Фемара вече повече от 5 години и  при мен помага масаж с алое вера( от листо, не от козметичен продукт)- цедя сока и масажирам. И имам не само че вече имам достатъчно коса, ами и "антенки" стърчат- т.е. имам нов растеж...Но, си признавам, че като приключих всички други терапии и се успокоих, взе да се сгъстява...същото  е и с  килцата в +( докато не се детоксикирах- нищо не помагаше да сваля излишните).

# 229
Здравейте отдавна не съм писала
Аз съм с хормонален рак на верзениос и фемара. Сутринта се събудих и половина ми гърда беше зачервена и топла няма други визуални изменения. Вчера може да ме е засърбяло но червено е вече цял ден.
Нямам операция или лъчелечение.
Нямам и други оплаквания.

# 230
Molly, бях загубила темата над 6месеца.
Викам никой не пише, значи всичко е супер😁
Аз също обичам да си отстоявам правата. Декември подавах жалба в МЗ, НЕЛК, ТЕЛК-Добрич, варненската картотека...
Забавиха ТЕЛК-а на майка ми. Юли подадохме документи и декември още нямаше ни вест, ни кост от тях.
След жалбата ми за 5 дни, даже го получи на крак. Звъни ми и вика- донесоха ми го вкъщи. Че и чужда помощ й дали. Тя пък се ядоса, защото нямала нужда от такава🤣
Бе викам хората ти дават едни пари, а ти се дърпаш🤣
Та да си знаете:
- имат срок от 3м, за да го издадат;
- имат срок от 3 дни, за да ви го изпратят😉

# 231
  • София
Моли, и аз бих пуснала жалба в Нелк, освен ако не съм силно зависима от тези пари и са единственият ми доход, но ако имаш друг постоянен - действай според мен, после ще ти ги изплатят накуп. Най-малкото са те ощетили със срока и сумата на пенсията съответно. Някъде четох, че драстично са се увеличили обжалванията обаче и не е ясно колко ще чакаш за решение:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/reformata-v-telk-uvelichavat-se- … -reshenijata.html

# 232
За кой град или поне област?

За София. Извинявам се, че не споменах в поста.

# 233
  • Sofia
BumbleBumb96, моята операция я направих при д-р Сечанова в Софиямед. Не знам какво точно търсите и какви са ви изискванията за хирург? То трябва да  усети тя, кой е нейният човек. Д-р. Сечанова ми направи биопсията и защото ѝ имам пълно доверие се върнах при нея за операцията. Иначе химиотерапията си я направих в Надежда. При мен бе извършена двустранна мастектомия без поставяне на импланти. Така, че ако искате и естетическа препоръка, не мога да дам. Отношението и обгрижването е чудесно! Под отношение имам предвид, че наистина обръща внимание на всеки пациент. На разположение е винаги, имаш връзка с нея. Ангажира се и е супер отговорна. Сменяла ми е превръзките през почивните дни, не те прехвърля към някой дежурен. Държи да си следи нещата. Базата в Софиямед е много добра. Персонала в по-голямата си част са мили. В стая са по двама или трима. Топло и чисто. Храната е прилична. Само трябва да си носиш прибори за хранене, освен всичко изброено в списъка. Добавям и впечатлението си от операционната зала. Въпреки, че бях силно притеснена можах да усетя топлото и радушно отношение от целият екип.

# 234
Опосум, Да, знам че спират пенсията. Те това най-го могат Simple Smile. А не би следвало. Стъпвайки на тяхното тълкувание, че макар новото решение да  се обжалва, старото вече е отменено, то не би следвало да спират плащанията, но знам че го правят.
Любе, ама то и аз се самоопределям като "стара пушка" заедно с вас Simple Smile .  Че аз съм си "стара пушка" и по ЕГН, ама не ми личи Smiling Imp Няма да се даваме, ще си младеем ( по душа)  още едни 20-25 години, пък после ще преосмислим нагласите Simple Smile. Процентът по приложението в Наредбата е 75 за третата година, а те ми дават 60. Това за "изяждането" на месеците от старото решение си е законно за сега, но не пречи малко да се пожаля и за него.
DZ, даде ми идея! Най-напред ще ги подгрея с една кратка жалбичка за невръчено в срок решение. Новото ми е от 24.01.2025, а днес сме 28.01. Вече са в просрочие. Трябва само да проверя в наредбата сроковете дали са в работни или в календарни дни. Би трябвало да са календарни, но ще видя.
Оливче, Не съм зависима от тези пари и слава Богу! Справям се за сега и дай Боже дълго да е така, ама много се ядосвам на такива своеволия. В повечето случаи гледам да се правя, че не забелязвам, щото съм страшно говедо като се запъна да търся правдата. Зарязвам всичко и се хвърлям на амразурата, а в повечето случаи имам други по-важни задачи.

Бъдете здрави момичета! Хубав ден ви пожелавам и отивам да се гмуркам  в ежедневието ! Blue Heart

# 235
Подавай жалба и не ги жали, Моли.
Аз също съм потърпевша и ощетена от процедурата, но разбрах много късно и бях пропуснала срока за обжалване.
При мен казуса е по-различен, по време на първия ТЕЛК с 80 процента и за три години съм навършила пенсионна възраст и той автоматично е станал пожизнен. Аз не съм знаела, но ми е чудно защо в РЗОК не ме информираха, а ми приеха документите за подновяване.
Не съм бойна натура и не съм се занимавала с жалби, утеха ми е, че няма повече да се занимавам с великата процедура.

# 236
BumbleBumb96, моята операция я направих при д-р Сечанова в Софиямед. Не знам какво точно търсите и какви са ви изискванията за хирург? То трябва да  усети тя, кой е нейният човек. Д-р. Сечанова ми направи биопсията и защото ѝ имам пълно доверие се върнах при нея за операцията. Иначе химиотерапията си я направих в Надежда. При мен бе извършена двустранна мастектомия без поставяне на импланти. Така, че ако искате и естетическа препоръка, не мога да дам. Отношението и обгрижването е чудесно! Под отношение имам предвид, че наистина обръща внимание на всеки пациент. На разположение е винаги, имаш връзка с нея. Ангажира се и е супер отговорна. Сменяла ми е превръзките през почивните дни, не те прехвърля към някой дежурен. Държи да си следи нещата. Базата в Софиямед е много добра. Персонала в по-голямата си част са мили. В стая са по двама или трима. Топло и чисто. Храната е прилична. Само трябва да си носиш прибори за хранене, освен всичко изброено в списъка. Добавям и впечатлението си от операционната зала. Въпреки, че бях силно притеснена можах да усетя топлото и радушно отношение от целият екип.

Благодаря много за съветите! Нашата биопсия също беше взета там, сега видях, че и д-р Сечанова има часове скоро, така че ще отидем да се консултираме. Поздрави!

# 237
Здравейте! Разбирам, че повечето участници тук сте от София, но в момента, както съм под пара от "срещата" си с Онкокомисията не мога да се въздържа от ще споделя мнението си за Варна. От м.август, откакто тръгнах да го лекувам моя тумор аз онколог на живо не съм виждала. Изключвам моите прегледи и втори мнения срещу заплащане. Днес трябваше най-после да си получа решението за последващо лечение след операцията. Правих тест EndoPredict, който категорично показа, че химиотерапия не е нужна. Служителката ( нямам идея мед.сестра или лекар) ми дава решение за химиотерапия! ...и се оказа, че разпечатвания резултат от теста бил погрешно поставен в досието на друга пациентка! Така беше и с резултатите ми от биопсията. Ами, ако сме няколко пациентки с едно и също име!?Нали затова имаме още 2, ЕГН...ама кой да гледа. В това решение са описани само терапиите, a кой назначава образни изследвания и на какви периоди, защото моята лична ми говори, че имам право на мамография след 2 години...Вече мисля да задам въпросите си към НЗОК...

# 238
Aelita, много неприятна грешка, меко казано. За жалост, случва се - претоварени са. Винаги си чета имената и документите, които получавам, след като веднъж получих изследвания на доста по-възрастна жена от мен, но пък те, за мой късмет, бяха чудесни и паниката беше кратка. 😁🫣 Относно решенията на онкокомисията, каквито имам около минимум 5 броя, не съм виждала друго освен последващата терапия. Следенето се провежда после в т.нар. диспансер и то включва кръвни, образни изследвания и др. по преценка на онколога. Нямам график и да се има предвид, че преценката при нашата диагноза и от посещение на посещение.

# 239
Здравейте! Разбирам, че повечето участници тук сте от София, но в момента, както съм под пара от "срещата" си с Онкокомисията не мога да се въздържа от ще споделя мнението си за Варна. От м.август, откакто тръгнах да го лекувам моя тумор аз онколог на живо не съм виждала. Изключвам моите прегледи и втори мнения срещу заплащане. Днес трябваше най-после да си получа решението за последващо лечение след операцията. Правих тест EndoPredict, който категорично показа, че химиотерапия не е нужна. Служителката ( нямам идея мед.сестра или лекар) ми дава решение за химиотерапия! ...и се оказа, че разпечатвания резултат от теста бил погрешно поставен в досието на друга пациентка! Така беше и с резултатите ми от биопсията. Ами, ако сме няколко пациентки с едно и също име!?Нали затова имаме още 2, ЕГН...ама кой да гледа. В това решение са описани само терапиите, a кой назначава образни изследвания и на какви периоди, защото моята лична ми говори, че имам право на мамография след 2 години...Вече мисля да задам въпросите си към НЗОК...
Със сигурност,нямаш подобно ограничение за мамография.Две години е срока,ако ходиш на профилактика,при пълно здраве и над 50г.

Общи условия

Активация на акаунт