Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 046
  • 1 166
  •   2
Отговори
# 810
  • Sofia
То е ясно, че при всеки апарат размера, ще е различен. Затова не разбирам примера, който дава д-р Кръстева. Как, ще разберат дали терапията действа, ако се използват различни апарати за образно изследване. Както казва Mimache, скенерите са за контрол на другите органи. ЯМР е най-точен за гърди.

# 811
Здравейте. Можете ли да препоръчате физиотерапевт или друг специалист за лимфедем в Пловдив за моя близка?

# 812
  • София
Здравейте, днес ще ми правят кор-биопсия. И имам някаква надежда че може да се окаже педраково състояние ин-ситу.
Но като чета заключението от др Гергов, май ще се окаже втори или трети стадий.
Прикачам го.
Много съм уплашена.
....

Съжалявам за развитието. Нормално е да си уплашена, поплачи си, накрещи се, изкарай яда си, защото и такъв има. Hug

Но имай надежда - всички тук сме преминали през това, някои отдавна, други наскоро. Аз бях с 2 см. тумор и метастаза в 1 ЛВ преди 9 години. Важно е да следваш стъпките, които ще ти назначат после онколозите, едно по едно, стъпчица по стъпчица - приеми всичко като битка и път, по който сега тръгваш, за да спечелиш войната. Нагласата за победа е изключително важна!

# 813
  • София
За всички нови момичета – тук всички знаем през какво преминавате, защото всяка една от нас по един или друг начин го е изживяла! Но и всяка една от нас се е справила с лечението и гледа напред! Ракът удря страшен шамар и мен ме промени към по-добро смея да твърдя. Започнах да се храня по-здравословно, да тренирам, станах по-толерантна, вече трудно се ядосвам за глупости. Излизам с приятели, контя се и то много повече от преди Simple Smile Въобще чувствам се здрава и красива! Даже мисля, че станах и по-силен характер, защото си казвам, че трудно нещо ще ме бутне щом се справих с рака. Не се капсулирайте в себе си и мислите си. Споделяйте! Ако няма с кой пишете тук, не си дръжте емоциите, защото тук всички ще ви разберем. Ще ви подкрепим, но и ще ви наритаме да се стягате, когато е нужно.
И това ще мине момичета! Вие сте силни жени! 

# 814
Момичета, резултата от ПЕТ скенера е готов. Виждаме светлината в тунела. Първи стадий. Всичко е чисто.

# 815
Здравейте. Можете ли да препоръчате физиотерапевт или друг специалист за лимфедем в Пловдив за моя близка?
Аз ходя на бандаж при Димитър Христев от Физиотерапевт БГ, има сайт и от там се запазва час. За МЛД / мануален лимфен дренаж/ ходя при Валерия от възстановителен център Доби в бизнес център Микрон. Принципно лечението се определя от съдов хирург, ангеолог, в страницата на 1 от 8 има информация. Препоръчаха ми проф Станева от София.     Ерос, страхотна новина.                              
  На новите момичета желая успех и търпение, всичко се нарежда като започне лечението. Първоначално всеки е в шок от диагнозата, но постепенно се осъзнава, че има лечение и заболяването се контролира, само трябва спокойствие, търпение и вяра в лечението. Бъдете здрави, момичета, аз се върнах на работа, доста ми е натоварено и понякога докато отворя са изписани 4- 5 страници Grinning, но съм с вас и ви следя. Много слънчеви дни за всички Heart

# 816
  • Sofia
Ерос, това е много добре! Горе главата! Сега действайте с онколозите и каквото и лечение и стъпки да назначат, да мине леко до пълно излекуване!

# 817
Аз ходя на бандаж при Димитър Христев от Физиотерапевт БГ, има сайт и от там се запазва час. За МЛД / мануален лимфен дренаж/ ходя при Валерия от възстановителен център Доби в бизнес център Микрон. Принципно лечението се определя от съдов хирург, ангеолог, в страницата на 1 от 8 има информация. Препоръчаха ми проф Станева от София.     Ерос, страхотна новина.                              
  На новите момичета желая успех и търпение, всичко се нарежда като започне лечението. Първоначално всеки е в шок от диагнозата, но постепенно се осъзнава, че има лечение и заболяването се контролира, само трябва спокойствие, търпение и вяра в лечението. Бъдете здрави, момичета, аз се върнах на работа, доста ми е натоварено и понякога докато отворя са изписани 4- 5 страници Grinning, но съм с вас и ви следя. Много слънчеви дни за всички Heart
Благодаря за информацията! А тези процедури покриват ли се от касата?

# 818
Благодаря за информацията! А тези процедури покриват ли се от касата?
Напълно несправедливо, не се покриват от ЗК.

# 819
Аз също ходя при Димитър Христев от Физиотерапевт на бандаж, тъй като имах лек лимфедем и съм доволна

# 820
  • София
Аз също ходя при Димитър Христев от Физиотерапевт на бандаж, тъй като имах лек лимфедем и съм доволна
jjjenq, имала сте?! Означава ли, че сега нямате? Знанието ми е, че получи ли се лимфедем дори и 1-ва степен, няма оправяне, а само поддържане.

# 821
  • Sofia
Момичета, имам въпрос относно протокола за лекарства. Опитах се да потърся информация с търсачката във форума, но точно това което ме интересува не намерих.

Та, въпроса ми е: Има ли срок за издаване на първа рецепта, след като първият протокола е одобрен? Вчера получих одобрение за Золадекса, но новата ми дата за поставяне е след 4 седмици, т.е. точно сега на момента не ми е нужен. Ако отида при личната след седмица, дали ще е проблем? Звъннах да я попитам, но не ми вдига телефона.

# 822
  • София
Момичета, имам въпрос относно протокола за лекарства. Опитах се да потърся информация с търсачката във форума, но точно това което ме интересува не намерих.

Та, въпроса ми е: Има ли срок за издаване на първа рецепта, след като първият протокола е одобрен? Вчера получих одобрение за Золадекса, но новата ми дата за поставяне е след 4 седмици, т.е. точно сега на момента не ми е нужен. Ако отида при личната след седмица, дали ще е проблем? Звъннах да я попитам, но не ми вдига телефона.

Katty, Мисля че няма срок за издаване на рецептата. Няма ограничение колко време след издаване на протокола трябва да се издаде рецептата. Тя трябва да е с датата, в рамките на валидност на протокола. Вече издадена самата рецепта има срок на изпълнение.

# 823
  • Sofia

Katty, Мисля че няма срок за издаване на рецептата. Няма ограничение колко време след издаване на протокола трябва да се издаде рецептата. Тя трябва да е с датата, в рамките на валидност на протокола. Вече издадена самата рецепта има срок на изпълнение.

Благодаря, Оrange_flower!

# 824
  • Варна
Katty D, гледай да ги вземаш навреме,защото в годината 1 път оставаш без инжекция.И ний бяхме с 1 напред,но сега са точно и до края на годината,може би,ще трябва да купим.

Общи условия

Активация на акаунт