Секс след успешна бременност чрез инвитро

• 1 360
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,
Видях, че има подобни стари теми, но отдавна не е писано в тях.
Бременна съм в 13та седмица след инвитро. Слава Богу с бременността всичко върви добре според лекарите, аз се чувствам добре, като изключим леки болки ниско долу понякога, но казват, че е нормално.
Имам приятелки, родили скоро, които си правеха секс през цялата бременност, но при тях всичко беше по естествен път (не знам дали има разлика в усещанията на жената, след купищата хормони, които приема при инвитрото).
На мен след трансфера ми забраниха секс, а сега, близо 4 месеца по- късно, когато вече всичко е наред, ми е неудобно да попитам пак.
Може ли някоя от вас да сподели ако има подобен опит? Ще съм ви много благодарна. Желая Ви лека бременност и красив финал! 🍀🤍🫶🏻

# 1
  • Телиш/Плевен
Попитай в тази тема.

# 2
От медицинска гледна точка няма никакъв проблем. Дали на теб ще ти е приятно, ще разбереш след като правиш секс.

# 3
Попитайте своя лекар. Няма нищо неудобно.

# 4
Няма как ние да кажем дали може или не. Не би трябвало да е проблем ако няма нищо притеснително във вашето състояние, но това само лекар може да го каже.

# 5
Цитирам видно светило в репродуктивната медицина при зададен такъв въпрос: "Естествено, че можеш. Не си болна, бременна си. Няма нужда да стоиш в скафандър."

# 6
Според мен не питай жени минали през това, а лекарят си. Той най-добре вижда здравословното ти състояние и преценява има ли въобще риск за бременоста.
Нищо неудобно няма да попиташ - това са нормални, човешки неща и е нормално да имате желание за секс.

# 7
Ако няма плацента превия или някакво друго състояние, не е проблем по принцип. Лекарят би трябвало да ги повдига тези въпроси, ама какво да се прави

# 8
Питайте си лекаря, няма нищо неудобно в това. Той може най добре да отговори в зависимост от моментното състояние на пациентката. При всеки бременността е индивидуална, независимо инвитро или естествена. Обаче задължително с презерватив, защото по време на бременността сме предразположени към повече инфекции.

# 9
За пръв път чувам, че трябвало с презерватив по време на бременност. Моят доктор сам повдигаше темата за половите отношения (първия триместър натърти на мъжа ми, че ако ще правим секс, трябва да е леко). Ако мъжът не хойка насам натам и няма венерически болести, не мисля, че е нужен презерватив. Не че ще навреди де, нищо лошо няма в него

# 10
Не е въпрос до хойкане или венерически болести. Просто чужд материал влиза в тялото ти, друга киселинност. А при бременност организма ни е по чувствителен и може да се получи парене, инфекция. Та за по сигурно с презерватив, просто предпазна мярка. И без това след инвитро се ползват много лекарства и инжекции, не ти трябват допълнителни за евентуално лекуване на гъбички или друга инфекция.

# 11
Може ли някакъв източник за това, че е хубаво с презерватив? За пръв път чувам

# 12
Буквално всеки лекар го казва, когато повдигнеш въпроса за секс по време на бременността. Посочено е и в приложенията за проследяване на бременност.
От една страна е опасността от инфекции, от друга страна заради свойствата на спермата да размеква шийката на матката.
По втората причина, след 36та седмица пък сексът без презерватив се препоръчва, което не изключва опаснотта от инфекции тогава обаче.
Въпрос на избор, дали и какъв риск ти се поема.

# 13
И на мен не са ми го казвали, не се пазим по никакъв начин откакто забременях и нямам проблеми.

# 14
  • Варна
Попитай лекаря си. Моята АГ ми разреши и съм след инвитро. Самото инвитро не е предпоставка за забрана, както после не е предпоставка и за секцио. Бременна си както останалите в 4ти месец. Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт