Като пролетни цветя красиви, НОЕМВРИйчета игриви

• 11 146
  • 298
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, да се разпиша.

Аз съм болна, настинала съм Sad малката не съм я гушкала и цункала от снощи  newsm45 Цял ден набивам лимони  Sick и се надявам да ми мине по бързо че искам да си мачкам девойката  Crazy
Кърмата ми вече май наистина е тръгнала да си ходи, със всеки изминал ден все по малко изцеждам и май скоро ще отворя фризолака Sad
И таткото ни го няма от 4 дена... и чак след 10 дена ще го видим... абе мани мани...

Тук времето е страхотно и бяхме на разходка Simple Smile ехх да имах масажист... болят ме краката от обикаляне а кило още никакво не съм свалила Sad
Стига съм се оплаквала Simple Smile Желая ви приятен ден   bouquet

# 16
Хайде честита нова темичка  newsm44
И аз да се разпиша, че да не  вземете да ме забравите  Thinking

Sophi , и аз едва вчера си купих подаръка за 08.03.- едно спортно-елегантно костюмче, в което едва се намъкнах. Но се надявам да се поразшири малко. Памукът нали се отпускаше  newsm78?
dida_ di75  welcome
dreben78 , развесели ме снимката на Ангелчо - страхотна прическа  newsm10 , а книжката е много оригинална.

Честито на всички бебоци, празнуващи днес  smile3525

Ани вече не пуска каквото докопа. Ужас....ще свалям обици и ще връзвам коса, че и без друго не ми е останала много  no
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=99

Хубав следобед  Hug

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 17:32 от Elimira

# 17

искам и аз такава книжка-от къде я взехте? Rolling Eyes

# 18
  • Ботевград
Да няма болни деца и мами в тая тема Peace
Дано  Praynig
Честита нова темичка!  Hug

# 19
pebble, ако кърмиш, внимавай с лимоните, защото са силен алерген (както и меда) Бързо оздравяване!
и да има само хубави новини в новата темичка  Hug

# 20
Catty , мерси за инфото, не знаех. Сега оставам само на чай Simple Smile Hug

# 21
Хайде да почерпя, че ставаме на 4 месеца!

Момичета, някой от вас може ли да ми препоръча подарък за момченце 2 клас? Че нямам идея какво ще го зарадва  newsm78

# 22
Ухааааа, разгеле и аз да се напъна да попиша , че съм станала една лигла!  Embarassed

Днес времето беше страхотно и ние с Магито три астрономически часа не се спряхме с количката!  Whistling Направо краката ми ще експлоадират! #Crazy

От 12ч до 15ч обиколихме кв.Изток, та чак до Плиска!А сме тръгнали от Дианабад, държа да отбележа!
Абе , голяма съм работа, а гъза ми три декара!Дето вика КАРИЛ - като Тетевенска биволица!  Joy hahaha /много се смях на тая биволица/

После пък ходихме на консултация и на втора ДТК ваксина!

Магито тежи 6800гр. и е дълга 61см! Също майка си - късичка и дебеличка, ама пусто гена си е ген!  Thinking

За точно 1месец е наддала 700гр. и Ралчева пак ни смъмри , че сме шишкави , а аз умирам от притеснение да не я напомпам с АМ-а, ама не може и гладно да стои я!?  newsm78

Иначе си поплака на инжекцията и сега и дадох Панадола и поспинка 40мин., ама вече си мрънка кат си требе!

Ралчева установи и че й е поомекнала главицата и ни изписа ампули Калциев Глюконат./мисля че така се пише на български/

И това е от нашата консултация!
Да ви питам вие правите ли компресчета с Риванол на мястото където е бита инжекцията? newsm78

Ох, изчезвам , че вече се дере Магито добричко!

# 23
Мацки привет и от нас.Днес бяхме на консултация-7700 и 68 см-биха ни 1-я пентаксим-много плака милия  и на нас в ръчичката:( и моя Ивайло пак го искараха дебел и мързелив Embarassedне си бил стоял добре на краката-трябвало като го изправям да стъпвал инстинктивно веднага на цяло стъпало и да не прекляквал а да си стоял изправен,та до 2 седмици да съм се обадела на педи да и кажа,че вече стои .По сял ден това да сме правели на твърдо и бос-ама как се държат такива кила по-цял ден newsm78-при вас как е мацки -стоят ли ви бебетата така?Дадоха ни и направление за ортопед.А и относно рева на Ивко от количката-бил о наследствена клаустрофобия Crazy-да съм го слагала полуседнал в количката #Crazy
  Е това е оплаках ви се  bouquet
А да не забравя МЕРИЛИН-КОГА мила ще наминете с Ния -да направим Люлинска среща и да я обявим тук?  

# 24
Мацки привет и от нас.Днес бяхме на консултация-7700 и 68 см-биха ни 1-я пентаксим-много плака милия  и на нас в ръчичката:( и моя Ивайло пак го искараха дебел и мързелив Embarassedне си бил стоял добре на краката-трябвало като го изправям да стъпвал инстинктивно веднага на цяло стъпало и да не прекляквал а да си стоял изправен,та до 2 седмици да съм се обадела на педи да и кажа,че вече стои .По сял ден това да сме правели на твърдо и бос-ама как се държат такива кила по-цял ден newsm78-при вас как е мацки -стоят ли ви бебетата така?

Тук никой не ни кара да правим такива неща с бебоците, нито пък масажи, гимнастики и подобни.
Бобо като беше на 6 месеца някъде и се прибрахме в БГ. Заведох го профилакично на педиатър, и тя ни освирка че не си стъпвал на стъпалото, нямал никаква опора. Тогава взехме бънджи и точно за 15 минути на него вече имаше и опора и всичко. Подскачаше като петле. Но според мен бебе на 4 месеца му е рано да има опора на крачетата.
Ники и той не се опира на крачетата. Не се притеснявам, защото знам че не е добре децата да се насилват да правят неща за които не са готови. Ники например се опитва да сяда, сам се набира на коремна преса и си сяда почти. За сметка на това не се обръща. Какво да го правя, такъв си е.
А, за полуседналото - как може да те съветва това? До 6 месец бебетата не трябва да се оставят седнали или полуседнали. Нали затова всички колички които нямат напълно легнало положение ги дават от 6 месец. Като отидеш  на ортопед го попитай, да видиш че точно това ще ти каже.

# 25
Дребен, пък големи читанки сте, бе!Много хубава книжка, не съм виждала такава. аз съм му купила преди два месеца на Мишо една малка гумена книжка с животни, а като я натиснеш по средата на страницата - издава пиюкащ звук. От седмица насам на Мишето му е много интересно да разглежда животните, особено се радва на тигърчето, най-много го гледа. Аз му говоря кое животно как се казва и му обръщам страничките бавно - направо впива поглед!
Клюки и Мишенце, явно и ние сме в отбора на нестъпващите по земя...може би ходещи по вълни... Laughing И на нас лекарката ни направи тревожна забележка.
Роня, ако момченцето има компютър или плейстейшън - някоя игра. Зависи и какви са интересите му - обича ли да рисува, да играе на игри, конструктори Лего....колички по-ефектни..знам ли

Добре дошла на новата мама Диди! И да знае, че всичко може да си споделя с нас - ние сме един задружен клуб по интереси! hahaha

Отивам да оправям и да готвя, че четири часа днес следобед сме били навън. Стигнахме и до парка Заимов. И бая се загледах по една мама, че ми заприлича на Карил, ама беше със слънчеви очила, и  с още две мами с колички. Може и да е била тя, ама като не съм я виждала на живо. Тя ще си каже! newsm78

# 26

Ники например се опитва да сяда, сам се набира на коремна преса и си сяда почти. За сметка на това не се обръща. Какво да го правя, такъв си е.

ние сме точно същите-по цял ден се напъва да става-коремни преси яко прави-и като хване играчката от гимнастиката и се набира на тях и едно пъшкане едно напъване-почти си сяда-а за обръщането-не иска-няколко пъти се е обръщала от корем по гръб и то по-скоро случайно а не осъзнато-мрази да стои по корем-стои само като е върху мен-ина4е започва едно драпане по одеалото-ще го скъса и едно мрънкане и на мен ми става жал Cry-другите как сте с това положение???милото ми ВЕСЕНЦЕ-съжелявам за Ники-дано скоро се излекувате Praynig Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
КЛЮ-утре ще мина-ама ще е след 12-13 часа че преди това отивам до дома в Перник да нося един багаж и да си видя бебчетата-ама после задължително ще те навестя-няма начин Hug

# 27
Мерелин, я разкажи повече за дома в Перник, то сигурно може да се прочете и в някой друг подфорум, ама нямам много време. С какво можем да помогнем? Откакто станах майка много често си мисля за бебенцата, които няма кой да прегърне, когато плачат, които още от първите мигове на живота си са толкова самотни.

# 28
Мерелин тая книжка е на Фишер Прайс.
Аз не съм я купувала от тука, а ни я донесаха от добрата стара Англия  Grinning
Иначе на Фишер Прайс стоки продават тука в Бонжур, Марсел и Премама.
Книжката е страхотна, има едно подвижно бебе  и страничките й са банята на бебето, то се пъха във ваната, спалнята на бебчо, пъха се в кошарата и т.н newsm03
А има и три мелодии ама бебчо трябва да се сети да натисне копчето, за сега става случайно, ние с мъжа ми се поглеждаме изненадано като я чуеме да свири ама веднага зацепваме че това е чиста случайност ЗА СЕГаа! smile3529

иначе на консултациите и на нас постоянно ни казват да правиме упражнения за усукване, за да свикнеме да се обръщаме ама като гледам Ангелчо не се е разбързал... Thinking Даже да вдигнеме едно ниво количката да е в полулегнало положение, ама аз още не съм го направила.

Ей най-накрая купих на бебето тоя бифидус, ще ви кажа дали действа, трябва 10 дена да го давам преди хранене веднъж дневно, против спазмите в стомахчето, дето резултата е онова мнооооооого неприятно меко казано извиване като дъга и мрънкане и нежелание да цока щом спре лесното.

Това е за сега от нас мацки, отивам да метна две пържолки и салатка, ох да имаше и една биричка newsm78

# 29
Хайде да ни е честита новата темичка!  Hug

Каква съм забравана  ooooh! - добре дошла на новата мама Диди!   welcome

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 21:10 от бебка и бебко

Общи условия

Активация на акаунт