Като пролетни цветя красиви, НОЕМВРИйчета игриви

• 11 152
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
karil, дали това е което търсиш - http://senseof.rallybulgaria.com/index_real.php  newsm78

# 46
Честити месечинки на сладките ни бебчета      bouquet

Мерелин, за първи път ми се случва да плача пред монитора. За 4-значетата също много се разстроих, но те със сигурност са на по-хубаво място от тази действителност, която описваш. И незнам каква сила на характера е необходима, за да можеш да издържиш .... Ако можеше по същия начин както се дават дрешки и други необходими неща да се "дава" и любов ...

Karil, изпратих ти на лични страницата, но виждам, че бебка и бебко вече ме е изпреварила. Радвам се, че сте гледали видеото и се надявам да ви е харесало и да вие подействало също както на мен.

Да направим от тази страна по-добро място за живеене!

# 47
ЧАПЕЛИТА!!!!  bouquetМного ти благодаря, дъщеря ми си пише\на немски\ с едно момче от Германия! Та ни трябваше "картичка", много съм доволна, че тя вече за 6 месеца, пише и говори доста свободно Hug Hug HugИ току що се запознаха по скайпа....ХМа сме бърЗиЧки Peace

# 48
МЕРЕЛИН, с какво да помогна, аз съм от Перник, но никога не съм била в този дом Embarassed TiredДаже незнам къде се намира. Много пъти съм си мислила ..преди години, де - да отида, но съм чула че неможе просто така да се отнесат лакомства, играчки или нещо си..
МЕРИ, мога ли да ти дам малко играчки да отнесеш...

# 49
МЕРЕЛИН, с какво да помогна, аз съм от Перник, но никога не съм била в този дом Embarassed TiredДаже незнам къде се намира. Много пъти съм си мислила ..преди години, де - да отида, но съм чула че неможе просто така да се отнесат лакомства, играчки или нещо си..
МЕРИ, мога ли да ти дам малко играчки да отнесеш...

можеш-ама за другия път-че утре пътувам в 9 сутринта и съм с малката- по принцип не може всеки току-така да ходи,но ако се занесе нещо ще го приемат-за храните искат ако не са опаковани(примерно торти ако са) да са със сертификат за годност-и ако все пак някой ден решиш че искаш да отидеш-мога да те заведа Hug
момичета,съжелявам че ви занимавам с тази тема,съжелявам че съм ви разстроила-ама..тези деца имат нужда от обич,не от съжеление-и ...малко да поотрастнат нашите мъници-някой ден ще ви покажа онези другите деца-ще ви заведа да ги видите-макар че са 'ничии" те са съвсем нормални -вече 2 години живея за тях-и си мисля,че са "наши"-всяка майка би ме разбрала
лека нощ-отидете и нагушкайте своите спящи съкровища-те са щастливи-защото имат вас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 50
Добро ютро!  newsm03

Май малките мишоци са ви оставили да поспинкате  Wink Влизам аз и какво да видя...няма никой тук  #Crazy Нооо, дано наистина да спинкате  Praynig
Ние сме будни от 6.20  Tired Теа колкото по-късно заспи вечер, толкова по-рано се буди сутрин  newsm78 Сега уж суче ама май заспива.Този път ще си доспивам с нея.

Сега я слагам да спи и после ще напиша всичко, което съм си наумила.  Mr. Green

# 51
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте мами и бебчовци   bouquet

Вчера на Емка й сложихме третата Инфанрикс, няма никакви проблеми, следващия път ще слагаме трета противохепатитна и поне за няколко месеца ще сме приключили с ваксините Hug

Новото около нас е, че Ема се сдоби с АБКМ, т.е тя явно си я има от 2-3 месеца, ама пустата й майка като НЕ СЛУША КАКВО Й КАЗВА ПЕДИАТЪРКАТА  Embarassed - по тоя повод тя вчера ми изчете едно "позитивно" и "стимулиращо" конско, че не слушам какво ми казва. Педито още преди 2 месеца ми каза да спра млечните продукти, че бузките на Ема бяха опъпчени и сухи. Аз обаче реших, че това е несериозно и как би могло да навреди на Ема, че аз хапвам сиренце  newsm78 Да обаче нещата се задълбочиха и на Ема й се нацепи кожичката на свивките на крачетата, плюс още по-сухи бузки. Вчера педито ми вика

ТЯ: "Ти вчера кисело мляко яде ли?"
АЗ:  "Да, половин кофичка",
ТЯ: "А прясно мляко пи ли["
АЗ:  "Да, една чаша "
ТЯ:  "А масло?"
АЗ:  "Да, мажа си филийки"
ТЯ: "А сирене?"
АЗ"Да, в баницата вечерта"
ТЯ:  "Е, ти какво искаш - аз ти казвам да спреш млечните продукти, ти не ме слушаш - като ти кажа нещо и очаквам резултата от него"

Мисля, че е права и се чувствам много виновна  Embarassed  Embarassed  Embarassed

Изписа на Ема Фенистил капки, сироп Глюконат Лактат и така...от капките вчера Емка направо се трупяса - пропусна и къпане и всичко, от 18.00 часа закърти като дрогирана, ама нема начин - като трябва, ще давам. А, и спрях захранването, че да не се натрупват алергени допълнително.

И да ви се похваля - вече имам кола, подарък от Вики да джиткам с Ема по парковете  Heart Eyes

Апропо педито каза още преди месец да слагам Ема да пружинира на крачета и тя още тогава много хубаво си стъпва на стъпалцето, опъва крачетата и се опитва да направи крачки. Естествено не я оставям на нейната тежест, държа я хубаво. Драганов каза, че децата не трябва да ползват проходилки, бънджита и кошарки, защото не е полезно за тях. Най-доброто е едно одеяло на земята и детето да прави това, което му харесва.
Жалко, подариха ни такова хубаво бънджи....

# 52
  Добро утро и от мен HugДнес моето кукувиче ни събуди чааак в 06.50 Laughing-обикновено до 6.30 се е ококорила,но този път ни "отпусна" 20 мин. отгоре Mr. Green
  Мерелинпредполагам,че вече пътуваш за дома,но моля те-другия път се обади по-рано,за да можем и ние с нещо да помогнем PeaceПреди време баща ми оставяше подаръци в няколко дома,и всеки път се връщаше болен от там CryАз не зная дали бих издържала без да се разплача,и затова от няколко години,  всеки месец отделям една част от заплатата си и я дарявам на БЧК-за различни деца,но не от домове/защото за там по-често се намират спонсори/,а за такива в многодетни семейства,деца,болни от туберколоза и пр.,които наистина нямат средства нито за храна,нито за лекарства... Sad
   Хайде да причисля и София в групата на "мързеливите бебета" Laughing-не се обръща още,дори не се протяга към играчките на активната гимнастика,активността й се изразява единствено в непрекъснато ритане с крачета LaughingНо хич и не се притеснявам от този факт-всяко дете си е различно,и много се дразня на педиатрите,дето слагат всички в кюпа :"на тази възраст би трябвало да прави еди-какво си" Close-и ако случайно твоето дете не попада в тази група на "бебета по учебник",какво?!?
    А,за мъничето говорим,и то се обади Laughing-отивам да я нагледам.До после Wink

# 53
И аз съм на линия от рано, но не заради бебка- тоя път баткото ме вдигна- понеже пие айрян през нощта и реших да му го спра- вече не става дума за глад, а за навик и няма да му давам, за да спи спокойно през нощта- обаче като се събуди и като поиска овена му с овен- не се дава- не заспа  чак докато стане време за градината- днес ще го оставя да спи там

Мариетка, като тръгнеш следващия път към Перник може да дойдем да ти правим компания и да погушкаме дечицата- ще помисля по какъв друг начин може да помогнем- но по принцип и на връщане може да спираш за по кафе- ние живеем бул. Цар Борис ІІІ, който за сега е единствения път за изход от софия посока перник, дупница, благоевград, кюстендил, кулата и т н -  няма эда се отклоняваш и на метър Simple Smile ТОВА ВАЖИ ЗА ВСЕКИ ТЪРГАНАЛ В ТАЗИ ПОСОКА!!! Тук и без това е голяма скука- днес ще звъня на инструктора да започвам кормуването, че вече доста отлагам...

Неда също не се върти от гръб на корем, не съм пробвала да я слагам на си стои на краката и през ум не ми минава!!!

# 54
  • София
Здравейте и от нас Hug
Алекс тази сутрин се събуди с хремичка и зачервено оче. Дадох Панадол, но що го следя. Аз също кихам, заради това, че снощи се къпах с хладка вода, ама днес като съм самичка няма как да се изкъпя Sad Изобщо очертава се един лош ден.
Сега ще се гледаме с малкия, а по-късно пак ще влезна.
Мерелин, мога само да те поздравя за това, което правиш - за щастието, което даряваш на тези невинни душички. Още не съм имала възможност да изгледам филмчето.
Неда също не се върти от гръб на корем, не съм пробвала да я слагам на си стои на краката и през ум не ми минава!!!
Peace и ние сме така с Алекс, но пък иначе е голямо шило и мирен не стои и за една минута.

# 55
  Здравейте и от нас   bouquet!
  Вчера си направихме една хубава разходка и се чувствах особено виновна в Макдоналд'с като си похапвах чийзбургер пред Мариянка, ама к'во да правя - глад  Confused!
  Мариетка, ти беше казала още на срещата в Молла, че събирате дрешки за дома, ама пусто - забравих  Embarassed! Аз сега съм се хванала да плета и ако ми потръгне може да им оплитам по някое пуловерче на дребосъците  Mr. Green!
  За гимнастиките - ние стоим прави / като го гушна и седна с него и опъва краката  Rolling Eyes/, обръщаме се от доста време на една страна от легнало положение, правим дъги и мостове, правим коремни преси т.е. набира се да сяда,  обръщаме се от корем по гръб и т.н., но за нищо от тези неще не го насилвам - дори не му давам да ги прави, ама той си иска и постояно се борим  ooooh!! В началото се бях притеснила, че не иска да се обръща от корем по гръб и доки ми вика - "Споко, ще започне! Идват му в повече килата  Joy!" Така че Клюки, не се притеснявай - ще започне! А и ако искаш да водиш Ивко при Драганов - обади му се сега, че онзи ден записваше чак за 12-13 април  Shocked! Ако му искаш телефона - свиркай  Peace!
  Ами това е за сега! Отивам да си видя детето, че сигурно се е събудило! Хубав слънчев ден и мнооооооого приятна разходка   bouquet!

# 56
Хей  Hug
И тази нощ удържах фронта без да дам ядене  Whistling Малкия яде в 12,20 и после му дадох чак в 06.00ч
Ама пи много вода - три пъти по 50 мл... това не значи ли че ми е гладно детето и само го мъча  newsm78
Преди време някоя от вас попита има ли друго бебе което още да не е ваксинирано. Да има - Вики.
Гледах по Нова ТВ сутринта - транспортирали бебче на 20 дни с опасност за живота от Варна до София без да е оборудвана линейката  #2gunfire
МЕРЕЛИН, искам и ние да идваме с теб. Вече е хубаво и времето, вместо да се разнасяме из мръсните Софийски улици можем да ходим понякога до дома и да даряваме малко топлинка.
Момичета трябва ли да водя малкия отново на ортопед? Забравих да питам доки, пък не ми се ще да й звъня.
Аз ще купувам бънджи. Откачват ми се ръцете. Това моето по гръб НЕ ще да стои. Някакви съвети можете ли да ми дадете?
Карил, твойта щерка голяма фурия, бре! Кога започна да учи немски, кога и се запозна с момък... Внимавай да не зачезне по чужбинско, че после ще ти е мъчно. Но пък иначе май по-добре ще си живее ...
gadamer, кажи някоя клюка от кухнята на Биг Брадър-а. Имат ли предварителен сценарий горе-долу.
Ние днес ще ходим на разходка пеша до Борисовата, ще минем по Тинтява. Ако някоя мама иска да се присъедини към групата на шаро да свирка. До 12 сме си във вкъщи и след това палиме количката. Пак си оставям телефона ако някоя от вас реши - 0885910082
Пожелавам ви усмихнат и прекрасен ден  Hug

# 57
Колко много ранобудни майки  Grinning

Дрюбрютро и от мен. Моето дребосъче се буди обикновено към 7, храним се и спим до 10, но последните дни и се играе. Като почне да ми "говори" след като се нацока, се разтапям от кеф. Въх, много приказливо май ще ми е детето - не спира да бърбори. Ама нали си е мое  Mr. Green

Вчера Лина, явно по случай празника си, ни изненада, с превъртане по корем. Иначе хич не ми се иска да е от бързопроходилите, че както ни е тясно в момента....

Мерелин, не съм много запозната, но все си мисля, че в БГ има доста такива домове. Сигурно в Европа сме от първенците. Има и доста деца, които са оставени там от многодетни семейства или от родители, на които има излиза по-лесно държавата да им "гледа" децата. За жалост на тези дечица не може да им се осигури най-важното: Обич  Sad Много е писано по тази тема, ако се сещата и Додсън дава като пример как децата, които не получават достатъчно внимание и ласки стават примирени бебета, с бавно развитие и т.н. Само като чета за такива статистики и ми се реве. Израстването на едно общество се познава по отношението му към слабите, болните, сираците и хората в неравностойно положение. В нашата страна, това е отново тема ТАБУ.Колко инвалиди виждате дневно по улиците? Колко хора познавате, които са осиновили деца? За колко деца сте чували да са получили спонсорство за образование? Аз лично много малко, даже никак.

Iviche, дано Марена не се опъпчи Simple Smile
gadamer, АБКМ подлежи ли на изкореняване?

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 10:31 от ronja

# 58
  Добро утро мацки!!!Ох цяла нощ не съм спала с тая ваксина-Ивко заспа зор-зорна в 19ч и по тоя повод като кукуряк се събуди в 5.30ч та от тогава чак сега заспа.

е събуди се....
   Ивко иначе и той си е голям живак и все иска да е седнал и прави коремни преси обаче му е кеф да си лежи по-коремче и хич не се обръша-ни насам ни натам.
  Вика ме.....до после

# 59
Варненки, виждам че сме доста в нета - среща в Морската днес?
аз съм на ортопед за ръката в 13.30.. и към 14 ще се спусна надолу
ето ме и мен - красива и ухилена http://www.snimka.bg/album.php?album_id=108395&photo=89

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 12:33 от Вени наДарИн

Общи условия

Активация на акаунт