Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 8 619
  • 271
  •   2
Отговори
# 240
  • БГ
Черпя задължително. Гаранциите са по 3 години, дано не ми се налага да ги ползвам, но в този срок има и безплатна профилактика от търговеца. Сега ще зачета за оверлога повече, но мисля с този ще се разберем.
Препоръка за читави конци дали някой може да даде, за предпочитане онлайн?

# 241
Първо виж тези конци: https://www.facebook.com/misomi.ltd
Завърти със скрола, докато стигнеш до конци за оверлог. Има много добри и качествени конци. Има и полиестерни 120 и текстурирани 180. Цената е много ниска и ако си мислиш, че тези цветове не ти трябват, със сигурност ще ти потрябват. В лявата страна има телефон и се обади още сега! Имаха много качествени конци, на много изгодни цени. За някакви си 15 лева, продадоха 35 бобини. После ще търсиш такива на такава цена, но няма да има. Можеш да потърсиш и в OLX бобини от затворили фабрики. Обикновено нямат бели и черни, но ако са на добра цена, обирай всичко. И не ми казвай, че не ти трябват толкова! Трябват ти, но сега не го знаеш. С тези големи бобини трябва да накараш някоя близка мужчина да ти навие макари на тръбички. Как става това, съм писал безброй много пъти. От една бобина могат да се навият много макари, но ти трябват още поне 2 или 3.

# 242
Здравейте,
Какво бихте препоръчали за новобранец, който тепърва навлиза в света на шиенето? Нещо подходящо и за разтегливи материи?

# 243
Най-подходящата за разтегливи материи е четириконечен оверлог, но тъй като искаш само една машина, това са тези: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&produc … earch=bernette+05
https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&produc … earch=bernette+05
Това са еднакви машини, но по-скъпата има повече крачета и масичка. Хоризонтален въртящ грайфер и 6 мм. зиг заг. Много силен мотор 90 вата. Все пак това е домашна машина и не искай от нея чудеса. Ако има пропуски на силно разтегливи платове, помагат игли STRETCH или SUPER STRETCH.

# 244
Искам да си купя индустриална машина за домашна употреба втора ръка, шия дрехи (искам да може да шие бански, разтегливи, неразтегливи, деним), пердета, чаршафи. 
Насочила съм се към Juki. Намерих обява в bazarbg за Juki DDL-9000 SS автомат, монофазна. Не е голям проблем да е трифазна, но това ще ме ограничи откъм помещението, в което ще мога да я ползвам.
Може ли препоръки и неща, за които да внимавам по обявите, как се обслужват този тип машини, скъпи ли са резервните части, развалят ли се.. нямам си никаква идея. До сега съм ползвала най-базовия модел домашна машина juno на janome.
Ако може и конкретни модели Juki (или не), които да търся?

# 245
По-добре е да е монофазна. Ако нямаш техник с теб, гледай да не е много евтина. Това са много надеждни машини, но да не е на много, много години работа в цех. За да я счупиш, трябва много да я тормозиш. Нова машина се купува лесно, но щом е втора ръка иди на място, дълъг плат и газ на пълни обороти. Не трябва да къса конец и да прескача бодове. Моделът не е нов и е добре да се пробва. Но ако машината работи добре, ще забравиш за домашната. Предполагам имаш оверлог?

# 246
Имам оверлог, ти ми го препоръча и съм много доволна Grinning
А за нов модел подобна машина препоръки и магазин?
По-добре е да е монофазна. Ако нямаш техник с теб, гледай да не е много евтина. Това са много надеждни машини, но да не е на много, много години работа в цех. За да я счупиш, трябва много да я тормозиш. Нова машина се купува лесно, но щом е втора ръка иди на място, дълъг плат и газ на пълни обороти. Не трябва да къса конец и да прескача бодове. Моделът не е нов и е добре да се пробва. Но ако машината работи добре, ще забравиш за домашната. Предполагам имаш оверлог?

# 247
Нова машина от тази марка струва много пари. Другият вариант е нов Джак. Имат много модели и ще си харесаш по цена. Има нови НангБанг, но не знам какво е качеството им. Вариант е  Алиекспрес, но не знам дали ще има гаранция. Има дами които си купуват от Али баба на ниска цена нови машини, но си е рисковано.

# 248
honest.mom  Ина трейдинг продават нови машини juki - и домашни и професионални. Аз от тях си купувам игли за моите машини /домашни и не са juki/ и хората са много отзивчиви. Щом отделят време да обясняват за игли, сигурно ще отделят време да обясняват и за машини. Неудобството е, че не видях цени на машините в сайта им. Но може да се изпрати запитване.

# 249
  • FRANCE
Аз съм им върла фенка. Повечето  ми машини са от там. Може да се отиде на място и да се пробва (София, имат и в Плевен представителство).

# 250
И аз съм много доволна от ина трейдинг. Писах им и ми предложиха JUKI DDL-7000AS-7 за 1540лв - звучи доста добре.

# 251
Звучи отлично. Макар да е с автоматично вдигане на крачето, попитай дали предлагат педал за повдигането му с коляно! Дори да се купува отделно, непременно го купи! Хем е удобно, хем е напълно безшумно. Да не забравиш да се похвалиш, за да изпитаме и ние морално задоволство!

# 252
най-после имам отговор и от Jack:

"Jack А4С - 1500 лв
Jack A5E-Q - 1800 лв
Jack А5Е-А - новата машина е с автоматично разпознаване дебелината на материята - подходяща за еластични, средни, дебели материи - 2040 лв"

Jack имат 2 години гаранция, от Ина трейдинг за Juki дават една година гаранция

# 253
Honest.mom, ще дам моето мнение, а ти ще си решиш сама, спрямо това колко шиеш и с какви възможности разполагаш. Бих спокойно изчакал да събера достатъчно пари и бих си купил този модел, който разпознава материите. Това става от това, на какво разстояние от плочката се намира крачето. Ако платът е дебел, крачето е по-високо и казва на машината, че ще шием дебел плат. Тогава тя знае как и колко да повдига зъбите, за да придвижи плата по-добре. Освен по-високо и по ниско, на зъбите се дава и наклон. В едни случаи този наклон е към теб, в други - назад, а в повечето случаи, зъбите са равни на плочката. Не знам този модел има ли тази екстра.   Знаеш, че за кожа дължината на бода трябва да е голяма, а за тънки материи малка. Машината шие до 5 мм. дължина на бода. Автоматично задаване на дължината на бода с точност 0,1 мм. Нещо много важно. Тази машина е с херметично затворен маслен картер. По-старите модели шевни машини от новото поколение бяха с отворен картер. Накланяш назад машината и под нея картерът (един алуминиев леген) е напълнен до определено ниво с масло. Първо това масло си ухае доста лошо, а ако помещението е малко, миризмата става доста силно осезаема. И второ, в него плуват всякакви мъхове от продължителното шиене които трябва да се чистят. Голям плюс е по-голямото шевно разстояние което е 30,5 см. Това ще го оцениш, когато шиеш чаршафи, пердета и рокли. Рядко мощен мотор. Шиеш нещо на два ката. Идва дебел страничен шев. Машината дава мощност на мотора и го преминава без да се забавя и къса конец. Много лесно работи с тънки материи, без да прави плата набран. Бързо разпознава, че от дебел страничен шев, минава на по-тъкият двоен плат. Прави непрекъснат идеален шев на различни тъкани, без да се нуждае от настройка за дебелината на плата. Има 9 декоративни шева и USB. Иглената бара е със специално покритие, за да не разбива втулката при високи обороти и температура. Това е огромен проблем при евтините машини. Инструкцията е много важна, защото има вариант наопаки на автоматичната затяжка да остава малко конче което е зашито, като изключиш една настройка, това конче да е налице и да се отреже. Познавам човешката природа. Когато много искаш нещо, не искаш да чакаш и да слушаш многознайковци. Мухата те е ухапала и искаш на мига да се почешеш. След това си казваш, че просто е трябвало да изчакаш и да купиш нещо по-стойностно. Да, парите няма да ги давам аз и ми е лесно, но казвам аз какво бих направил. А когато вече си ушила нещо с която и машина да избереш, трябва целият вилает да разбере, от веселбата на която да има поне 5000 души най-отбрани роднини, приятели и колеги. Ние само ще цъкаме с език и ще викаме „аферим“, но само ако си се похвалила тук, или в шивашката тема.

# 254
Много благодаря за коментара, elektrichar.
Всъщност не бързам толкова, може би след 3-4-5 месеца ще я купя. Ще ни трябват пердета за цяла къща и реших, че ако аз си ги ушия, със спестените пари ще мога да си взема хубава машина.
След детайлно обследване на инструкциите на juki, точно настройките/наклоните на зъбите ме хвърлиха в тъча. Ако шиех еднотипни неща, нямаше толкова да се замисля, в случая обаче обичам от рокля да мина на чанта например и jackа, който разпознава материи звучи много добре.
Ще дам мнение един ден ((:

Honest.mom, ще дам моето мнение, а ти ще си решиш сама, спрямо това колко шиеш и с какви възможности разполагаш. Бих спокойно изчакал да събера достатъчно пари и бих си купил този модел, който разпознава материите. Това става от това, на какво разстояние от плочката се намира крачето. Ако платът е дебел, крачето е по-високо и казва на машината, че ще шием дебел плат. Тогава тя знае как и колко да повдига зъбите, за да придвижи плата по-добре. Освен по-високо и по ниско, на зъбите се дава и наклон. В едни случаи този наклон е към теб, в други - назад, а в повечето случаи, зъбите са равни на плочката. Не знам този модел има ли тази екстра.   Знаеш, че за кожа дължината на бода трябва да е голяма, а за тънки материи малка. Машината шие до 5 мм. дължина на бода. Автоматично задаване на дължината на бода с точност 0,1 мм. Нещо много важно. Тази машина е с херметично затворен маслен картер. По-старите модели шевни машини от новото поколение бяха с отворен картер. Накланяш назад машината и под нея картерът (един алуминиев леген) е напълнен до определено ниво с масло. Първо това масло си ухае доста лошо, а ако помещението е малко, миризмата става доста силно осезаема. И второ, в него плуват всякакви мъхове от продължителното шиене които трябва да се чистят. Голям плюс е по-голямото шевно разстояние което е 30,5 см. Това ще го оцениш, когато шиеш чаршафи, пердета и рокли. Рядко мощен мотор. Шиеш нещо на два ката. Идва дебел страничен шев. Машината дава мощност на мотора и го преминава без да се забавя и къса конец. Много лесно работи с тънки материи, без да прави плата набран. Бързо разпознава, че от дебел страничен шев, минава на по-тъкият двоен плат. Прави непрекъснат идеален шев на различни тъкани, без да се нуждае от настройка за дебелината на плата. Има 9 декоративни шева и USB. Иглената бара е със специално покритие, за да не разбива втулката при високи обороти и температура. Това е огромен проблем при евтините машини. Инструкцията е много важна, защото има вариант наопаки на автоматичната затяжка да остава малко конче което е зашито, като изключиш една настройка, това конче да е налице и да се отреже. Познавам човешката природа. Когато много искаш нещо, не искаш да чакаш и да слушаш многознайковци. Мухата те е ухапала и искаш на мига да се почешеш. След това си казваш, че просто е трябвало да изчакаш и да купиш нещо по-стойностно. Да, парите няма да ги давам аз и ми е лесно, но казвам аз какво бих направил. А когато вече си ушила нещо с която и машина да избереш, трябва целият вилает да разбере, от веселбата на която да има поне 5000 души най-отбрани роднини, приятели и колеги. Ние само ще цъкаме с език и ще викаме „аферим“, но само ако си се похвалила тук, или в шивашката тема.

Общи условия

Активация на акаунт